error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers Vergelijk koffieleveranciers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Is koffie voor je personeel aftrekbaar?

Laatste update:

Weten wat een professionele koffieautomaat kost voor je bedrijf? Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende offertes van koffiebedrijven

Wat is het toch heerlijk om samen met al het personeel een lekker kopje koffie te drinken. Het is goed voor de sociale contacten met collega’s, het geeft brandstof om nog even door te gaan en het maakt vergaderingen een stuk lekkerder. De aanschaf van een koffieautomaat voor de zaak is een hele uitgave.

Vooral omdat er meerdere liters koffie (en dus meerdere kilo’s bonen) doorheen gaan met zijn allen. De vraag die dan al snel rijst is: is al die koffie aftrekbaar bij de belasting?

Belastingvoordeel op koffie

Op de vraag ‘is koffie aftrekbaar?’ luidt het antwoord ‘jazeker’. Koffie valt voor ondernemers onder de aftrekpost voor ‘voedsel, drank, studiereizen en dergelijke’. Natuurlijk is het wel een vereiste dat de koffie een zakelijke consumptie is en dat je koffie schenkt op een bedrijf met meerdere collega’s. De koffieautomaat mag worden afgeschreven op jaarbasis en de btw op de aanschaf van de koffie mag worden verrekend in de omzetbelasting. Voor meer informatie neem je hierover contact op met je belastingadviseur of de Belastingdienst.

Koffie en de btw. zzp

Volgens de Belastingdienst is het drinken van koffie als zzp’er een privéuitgave. Maar schenk je de koffie aan een klant/opdrachtgever die bij je thuis op kantoor langskomt, dan mag je dat weer wel aftrekken. Zorg dat je privé en zakelijke koffie-uitgaven daarom gescheiden houdt en dat je aantoonbaar een koffieapparaat hebt voor zakelijk gebruik. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met je belastingadviseur of de Belastingdienst.

Kosten van een koffiecontract

De aanschaf van een koffieautomaat met een koffiecontract voor meerdere jaren is dus fiscaal aantrekkelijk, omdat je de btw gewoon mag aftrekken. Het koffiecontract is opgebouwd uit drie onderdelen:

  • De kosten voor de koffie zelf
  • Het lease- of koopcontract van de machine
  • Het servicecontract voor het onderhoud van de machine

Vraag een offerte aan voor koffie op kantoor via offerte.nl

Ben je geïnteresseerd in fiscaal aantrekkelijke koffieautomaten voor het werk, maar weet je niet welke koffiemachine het beste voor jullie is? Vraag via ons dan tot vijf passende offertes aan. Wij helpen je graag snel aan een lekkere kop koffie.

Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk koffieleveranciers
Rubrieken
Populaire categorieën
Gerelateerde artikelen
Dit zijn de beste volautomaat koffiemachines en espressomachines [2019]
Lees meer
Een koffiemachine voor zakelijk gebruik? Bekijk de mogelijkheden!
Lees meer
Koffieautomaat leasen of huren? Ontvang direct 5 offertes.
Lees meer
Goede koffie op kantoor? Vergelijk hier verschillende leveranciers.
Lees meer
Een goede horeca koffiemachine voor de beste prijs? Vergelijk direct.
Lees meer