Wat kosten infrarood panelen?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Infrarood Panelen
  3. Wat kosten infrarood panelen en wat levert het op?
  4 mins leestijd

  In dit artikel lees je meer informatie over de kosten van infrarood panelen. De kosten van infrarood verwarming hangen echter grotendeels af van jouw specifieke woonsituatie. Direct weten hoeveel panelen jij nodig hebt en wat dat kost en oplevert? Doe vrijblijvend je aanvraag en ontvang tot 3 gratis offertes.

  Inhoudsopgave

  Zowel voor particuliere gebruikers als voor organisaties bieden infrarood panelen een uitstekende duurzame en zuinige vorm van verwarming. De panelen zijn vaak eenvoudig te monteren op zowel een wand als aan het plafond waardoor ze nauwelijks ruimte in beslag nemen. Ook passen ze uitstekend binnen een stijlvol en modern interieur. Kom meer te weten over deze moderne en energiebesparende vorm van verwarmen en krijg antwoord op vragen zoals wat kost een infrarood paneel, wat zijn de kosten voor de installatie en hoeveel kun je zoal besparen op je energierekening in onderstaande tekst.

  Kosten van de infrarood verwarming

  Er zijn tal van verschillende infrarood panelen. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld spiegelpanelen, glazen- en keramische infraroodpanelen of infraroodpanelen met een draadloze thermostaat. Ook zijn er panelen in verschillende kleuren of met een print naar keuze beschikbaar. Hierdoor heb je voor elk interieur een geschikt en stijlvol paneel.

  Wat kosten infrarood panelen precies is dus sterk uiteenlopend en kan daarom lastig in kaart gebracht worden. De panelen zijn elk verschillend van formaat. Zo kun je kiezen voor een klein en krachtig model voor een specifieke locatie, of voor diverse grotere modellen voor een groter oppervlakte aan panelen, zoals de gehele vloer.

  Over het algemeen variëren de kosten voor de kleine basismodellen rond de €150 en €200, en betaal je voor een meer geavanceerd system met een groter formaat al snel rond de €800 tot €1500.

  Kosten van de installatie

  Het installeren van een infrarood paneel is in de meeste gevallen geen eenvoudige klus. Zo is het van belang dat je rekening houdt met tal van factoren. Met de juiste installatie door een professionele installateur, kun je zorgen voor een zo laag mogelijk verbruik en een keurige installatie.

  Voor de installatie van infrarood panelen wordt er door professionals vaak onderscheid gemaakt tussen vloerinstallaties en enkele muur of plafond installaties. Een vloerinstallatie kost vaak rond de €50 en €75 per m², terwijl een enkel paneel installatie vaak geplaatst wordt voor een uurtarief van rond de €50 tot €100 euro. Hoe hoog de kosten oplopen is dus afhankelijk van het type paneel en de hoeveelheid panelen.

  Infrarood panelen opbrengst

  Wil je graag besparen op je energierekening? Dan is de installatie van infrarood panelen voor veel huishoudens een verstandige investering. Over het algemeen liggen de kosten infrarood verwarming vaak vele lager dan andere vormen van verwarming. Met infrarood panelen kun je namelijk zeer gericht verwarmen op plekken die voor jou van belang zijn.

  De panelen zijn op afstand te bedienen en hierdoor eenvoudig te regelen en aan te sturen. Hierdoor gaat minder energie verloren en kun je eenvoudig de gewenste temperatuur in huis aanbrengen wanneer jij dit wilt. Hoeveel een infrarood paneel verbruikt is afhankelijk van het elektriciteitsverbruik van de warmtepanelen. De kosten zijn daarnaast sterk afhankelijk van het oppervlakte aan panelen.

  Onze specialisten kunnne je hierbij op maat adviseren. Vraag nu vrijblijvend offertes op en kom in contact met experts.

  Verwarmen met panelen is stukken goedkoper dan stoken via radiatoren. De panelen zijn vele malen doelgerichter en verwarmen niet zoals radiatoren de lucht, maar verwarmen specifiek voorwerpen en lichamen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en kun je flink besparen op je energierekening. Vanwege het feit dat de infrarood panelen doelgerichter zijn worden ze vaak als een duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsbron gezien.

  Naast het feit dat de infrarood panelen zuinig zijn qua verbruik, zijn ze ook vaak onderhoudsvriendelijk. Zo dient een cv ketel vaak jaarlijks onderhouden te worden en zijn de kosten voor het installeren van een cv ketel vele malen hoger. Daarnaast is een voordeel van een infrarood paneel dat ze op elektriciteit werken. Dit is niet alleen goedkoper maar hierdoor kun je, wanneer je over een zonnepanelen installatie beschikt, je woonruimte volledig gratis verwarmen.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en breng jouw situatie exact in kaart

  De kosten voor een infradoor paneel en wat je zoal kunt besparen aan energiekosten verschilt echter flink per model. Overweeg je de aanschaf van een infraroodpaneel en wil je deze graag zorgvuldig laten installeren door een professional? Of ben je benieuwd wat de aanschaf van infrarood panelen voor jou zoal aan energiebesparing kan opleveren?

  Vraag dan eenvoudig en gratis tot 3 offerte aan om de exacte kosten van de gewenste infrarood panelen voor jouw situatie te vergelijken en volledig in kaart te brengen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en ben je niet verplicht tot een daadwerkelijke aanschaf.