Een laadpaal op eigen terrein is natuurlijk het meest praktisch als je over een elektrische auto beschikt. Je bent met een laadpaal voor thuis niet meer afhankelijk van andere (openbare) laadplekken. Ben je in het bezit van een elektrische auto of van plan om er een aan te schaffen? Het is dan zeker de moeite waard om de elektrische laadpaal thuis te plaatsen. Ontdek hier onder meer wat de kosten zijn en van welke voordelen je profiteert.
Direct een aantal offertes voor laadpalen ontvangen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van installateurs bij jou uit de regio!
Kosten aanschaf laadpaal thuis
Een laadpaal thuis laten installeren en plaatsen kost uiteraard geld. Er zijn meerdere factoren die de prijs beïnvloeden.
In de eerste plaats is er al enorm veel keuze uit verschillende soorten laadstations. De prijzen variëren van goedkopere modellen van 500 euro tot duurdere exemplaren van meer dan 1.200 euro.
De kosten van een laadpaal thuis installeren zijn in dat opzicht onder meer van het vermogen afhankelijk. Ook het verschil tussen een reguliere lader en een zogenoemde slimme lader bepalen het verschil in kosten. Een slimme lader stemt het verbruik bij het laden bijvoorbeeld af op het stroomverbruik in je huis. Dit voorkomst overbelasting. Er zijn bovendien geavanceerde systemen beschikbaar die over gezichtsherkenning beschikken. Deze exemplaren vallen in de hogere prijsklasse. Veel keuze dus!
Gratis vergelijken, geen verplichtingen!
Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.
Kosten installatie en plaatsing laadpaal thuis
Bij een laadstation aan huis komen, naast de kosten voor de aanschaf, ook de kosten van installatie en plaatsing kijken. Het hangt er vanaf wat voor soort werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen in de meterkast nodig?
Verder speelt de afstand tussen de laadpaal en de meterkast eveneens een rol in de hoogte van de kosten.
Leestip: ‘De opkomst van bidirectionele laadpalen‘. Klik hier voor het artikel.
Periodieke uitgaven voor laadpaal thuis
Elke keer dat je de elektrische auto via het laadstation gaat thuis laden, kost dat geld. Aan de andere kant bespaar je natuurlijk, omdat je niet langs een tankstation hoeft om brandstof te tanken. Bovendien betaal je het tarief van je eigen energieleverancier.
Bij het laden van de elektrische auto via een openbare laadpaal installatie betaal je relatief hogere kosten. Dit komt doordat je naast het reguliere tarief ook de aanbieder van het laadstation een vergoeding betaalt. Verder heb je de mogelijkheid om een abonnement voor een laadpaal af te sluiten. De kosten voor een abonnement liggen op maandbasis niet enorm hoog. Houd ongeveer rekening met een enkele tientjes per maand.
Voordelen
Altijd plek
Een laadpaal thuis installeren zorgt ervoor dat je altijd een plekje hebt om je elektrische auto aan de oplader te leggen. De auto staat bij de deur en je hoeft dan ook niet een afstand te overbruggen om bij je auto te komen. Bovendien hoef je niet te zoeken naar een laadstation en ben je niet afhankelijk van de vraag of de laadpaal wel vrij is.
Goedkoper
Als je naar de kosten kijkt qua uitgaven voor het opladen is het thuis goedkoper. Zoals gezegd betaal je voor openbaar laden in totaal meer per kWh. Bij een laadstation thuis is er sprake van een gegarandeerd oplaadpunt en dat is bij openbare laadstations niet het geval. Daarbij neemt de populariteit van elektrische auto’s alleen maar toe. Dat betekent dat er in de toekomst nog meer automobilisten gebruik willen maken van laadpalen en de prijzen kunnen stijgen.
‘s Nachts laden
Een ander voordeel is natuurlijk dat je je elektrische auto in de nacht kan opladen. Het duurt vaak meerdere uren om de accu volledig op te laden. De nacht is daar een efficiënte periode voor. Doorgaans staat de auto in de nacht het langst stil. Met thuis laden heb je de mogelijkheid om elke ochtend met een volle accu te vertrekken.
Geld verdienen
Wist je dat er ook een optie is om geld te verdienen met je eigen laadpaal? Je dient de laadpaal wel openbaar toegankelijk te maken en op een gemakkelijk bereikbare plek te plaasten. Voor de afname van stroom kan je daarna geld vragen. Met een bidirectionele laadpaal kan je ook geld verdienen. Klik hier voor meer!
Gratis vergelijken, geen verplichtingen!
Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.
Subsidie voor laadpaal thuis installeren
Er is geen landelijke regeling voor subsidie voor laadpalen. Het verschilt per gemeente of je wel of geen aanspraak kan maken op een subsidie. Kijk daarom bij de gemeente van je woonplaats of er subsidies voor laadstations voor bij particulieren thuis beschikbaar zijn. Uiteraard kunnen onze specialisten je hier ook bij helpen!
De kosten voor de aanschaf, installatie en plaatsing van een geschikte laadpaal thuis lopen sterk uiteen. Daarom is het zeker aan te raden om meerdere offertes voor laadpalen voor thuisgebruik met elkaar te vergelijken. Op offerte.nl vergelijk je tot 3 offertes voor de installatie en plaatsing van laadpalen. Dat biedt inzicht in de verschillen in de kosten.
Laadpaal offerte
Via Offerte.nl brengen we jou in contact met laadpaal specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg.
Benieuwd naar wat een laadpaal voor thuis voor jou kan betekenen? En wat is de meest geschikte laadpaal voor jou? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio.