Een verhuizing is een spannende tijd. Je verlaat de oude woning en deze gaat plaats maken voor een nieuwe woning, vaak in een geheel nieuwe omgeving. Maar bij een verhuizing komt ook altijd veel stress kijken. Een verhuizing voorbereiden is dan ook vaak het halve werk. Door middel van het maken van een duidelijke planning vooraf en het goed regelen van de zaken, neem je al een heel groot deel van stress weg. In dit artikel lees je hoe je een verhuizing het best kan voorbereiden en wat je moet regelen.

Inhoudsopgave

Verhuizing voorbereiden: wat doe je zelf?

Een van de zaken die je vooraf dient af te vragen is of je de verhuizing geheel zelf gaat doen of dat je de hulp inschakelt van een verhuisbedrijf. Vaak kiezen mensen ervoor om hun verhuizing door verhuisbedrijven uit te laten voeren omdat dit heel veel werk uit handen neemt. Maar aan de andere kant zijn er ook mensen die er liever voor kiezen om de verhuizing geheel zelf te doen omdat ze in de kosten willen besparen. Een verhuizing door een verhuisbedrijf uit laten voeren hoeft zeker niet altijd duur te zijn.

Het is daarom altijd belangrijk om verhuisbedrijven altijd te vergelijken zodat je weet welke bedrijven wat voor diensten leveren en wat je vervolgens mag verwachten van de kosten. Een verhuizing voorbereiden neemt wat tijd in beslag, houd daar rekening mee.

spullen inpakken

Wat te regelen bij een verhuizing?

Een verhuizing voorbereiden is één ding. Na een goede voorbereiding zul je ook dingen moeten regelen. Maar wat moet je nou regelen bij een verhuizing? Bij een verhuizing mag er natuurlijk helemaal niks in de oude woning achterblijven. Een goede inventarisatie maken van de mee te nemen spullen en de af te handelen zaken met betrekking tot de oude woning is dan ook van groot belang. Zo is het handig dat je aangeeft welke spullen in welke kamers staan en waar je deze ook weer wilt hebben geplaatst in de kamers van de nieuwe woning. Hier pas je dan ook het inplakken van de verhuisdozen op aan.

Door de verhuisdozen per kamer in te pakken en vervolgens (kleuren) stickers te plakken op de dozen kun je exact aangeven wat er precies in de dozen zit en in welke kamers deze dozen moeten worden geplaatst.

Hiermee help je niet alleen jezelf aan een gemakkelijke verhuizing, maar ook als je gebruik maakt van de diensten van anderen (vrienden die je komen helpen met de verhuizing of professionele verhuizers) wordt het hier veel makkelijker van. Vervolgens dien je jezelf af te vragen wie de verhuizing precies uit gaat voeren.

Waar moet je op letten wanneer je kiest voor een verhuisbedrijf?

Waar moet je op letten wanneer je gaat verhuizen? Als je zelf gaat verhuizen is het belangrijk dat je weet wie je daarbij komt helpen. Je moet busjes regelen waarmee je de spullen over kan brengen en je moet de mensen regelen die je zullen helpen met de verhuizing. Als je een professioneel verhuisbedrijf inhuurt, is het altijd belangrijk om een goede vergelijking te maken en een offerte op te laten stellen. Zo heb je een duidelijk beeld welke diensten er per bedrijf worden aangeboden en wat je ongeveer moet betalen.

Houd er rekening mee dat een offerte af kan wijken als de verhuizers bijvoorbeeld langer bezig zijn met de verhuizing of wanneer er sprake is van bijkomende materialen die er nodig zijn voor de verhuizing. Daarnaast kan het ook zijn dat de verhuizing net wat korter duurt dan berekend in de offerte waardoor je voordeliger uit zult zijn.

Een verhuizing voorbereiden doe je ook door het maken van een goede vergelijking.

Wij helpen je hier graag bij. Vul het formulier in om gratis tot 3 vrijblijvende offertes te ontvangen.