Verhuizing voorbereiden? Lees eerst deze tips

Start vergelijken
  1. Home
  2. Verhuisbedrijf
  3. Verhuizing voorbereiden? Lees eerst deze tips
  4 mins leestijd

  Aan een verhuizing gaan veel voorbereidingen vooraf, je gaat inpakken, zal afscheid moeten nemen van overbodige spullen, dient een verhuisteam te regelen en ga zo maar door. In dit artikel lees je hoe je jouw verhuizing het beste voor kan bereiden!

  Je gaat verhuizen en het aftellen is begonnen! Echter, voordat de verhuisdag daadwerkelijk aanbreekt, zal er nog veel geregeld moeten worden. Hoe zorg je er nu voor dat jouw verhuizing op rolletjes verloopt? In dit artikel lees je een tijdlijn die houvast biedt tijdens de voorbereiding van jouw verhuizing.

  Tijdlijn verhuizing voorbereiden

  Onderstaand lees je een aantal tips wat betreft de verhuis voorbereidingen 1 maand, 2 weken, 1 week, 1 dag voor de verhuizing en de dag van jouw verhuizing:

  1 maand voor de verhuizing

  Begin met inpakken

  Een maand voor de verhuizing kan je vast beginnen met het inpakken van spullen die je de komende maand niet nodig zal hebben. Denk hierbij aan: boeken, apparatuur die je niet vaak gebruikt en kleding van het afgelopen seizoen.

   

  Doe overbodige spullen weg

  Met het inpakken zal je waarschijnlijk veel spullen tegenkomen die je vrijwel niet of nooit meer gebruikt. Wees kritisch, misschien hoeft niet alles mee naar je volgende adres. Spullen die je niet mee wil nemen naar het volgende adres kan je nu nog verkopen, aan vrienden of familie geven of naar de kringloop brengen.

   

  Regel een verhuisteam

  Een verhuizing is zwaar, regel daarom een verhuisteam dat je komt helpen. Vraag vrienden, familie of regel een verhuisbedrijf die je komen verhelpen bij de verhuizing. Een verhuisbedrijf helpt je bij het verhuizen en het opslaan van jouw goederen. Ze voeren taken uit als:
   

  • het inladen van meubels en dozen in de verhuiswagen
  • het verhuizen van meubels en dozen
  • een tijdelijke opslag voor je meubels en dozen
  • het uitladen van meubels en dozen
  • het opnieuw in elkaar zetten van meubilair
  • het plaatsen van meubels en spullen op de gewenste plek

   

  Een verhuisbedrijf inhuren?
   

  Vraag vrijblijvend tot 4 offertes op en vergelijk de kosten!

   

  Vrijblijvend offertes opvragen >

   

  2 weken voor de verhuizing

  Bedenk of je nog spullen nodig hebt voor de verhuizing
  Een belangrijk onderdeel van je verhuizing voorbereiden is nagaan of je genoeg dozen hebt. Heb je genoeg verhuisdozen? En beschik je over de benodigde gereedschap om al het meubilair uit elkaar te schroeven? Bedenk goed of je eventueel nog gereedschap of andere spullen aan moet schaffen om de verhuizing soepel te laten verlopen.

  1 week voor de verhuizing

  Zet een doos met handige spullen klaar

  Verzamel in een doos alle spullen die je mogelijk nodig zal hebben op jouw verhuisdag. Denk hierbij aan: gereedschap, vuilniszakken, touwen, verhuisdekens, tape, stanleymes, stiften, etc. Zorg dat je alles gereed hebt liggen zodat je er op de verhuisdag gemakkelijk bij kan!

   

  Pak een koffer in

  Zet een koffer klaar met genoeg kleren voor de komende week en zorg ervoor dat je ook genoeg oude kleren inpakt voor de dag(en) van de verhuizing.

   

  1 dag voor de verhuizing

  Zorg dat je de plek voor een eventuele verhuiswagen afzet

  Wanneer jijzelf of het verhuisbedrijf gebruik maakt van een verhuiswagen, is het verstandig een paar dagen voor de verhuizing hiervoor een plek voor het huis af te zetten. Zet een plek af van ongeveer 10 meter, voor zowel je oude als nieuwe adres, zo kunnen de verhuizers gemakkelijk hun verhuiswagen kwijt.

   

  Maak een plattegrond van het nieuwe huis

  Zorg ervoor dat je ongeveer weet waar je jouw grote meubelen in het nieuwe huis wil hebben staan en teken dit uit op een plattegrond. Op deze manier kunnen de verhuizers of jijzelf de meubels gelijk op de goede plek zetten in het nieuwe huis.

   

  Verhuizing voorbereiden – Dag van de verhuizing

  Zet een koffieapparaat neer

  Jouw vrienden, familie of de verhuizers die je komen helpen tijdens de verhuizing, kunnen vast soms een koffiepauze gebruiken. Zorg dat je een koffieapparaat en wat kopjes klaar hebt staan zodat iedereen een lekker kopje koffie tussendoor kan drinken.

   

  Houd verlichting gereed

  Na een dag verhuizen is het fijn als je al wat verlichting klaar hebt liggen. Het wordt eerder donker als je denkt en in het donker op zoek naar de doos met verlichting is onhandig.

  Hoe vind ik een geschikt verhuisbedrijf?

  Benieuwd naar hoe een verhuisbedrijf jou kan helpen? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!
  Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van verhuisbedrijven bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte bedrijven te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg ervoor dat jouw verhuizing op rolletjes verloopt!

  Vrijblijvend offertes opvragen >