Wat kost een accountant?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Accountant
  3. Wat kost een gemiddelde accountant? Ontdek het hier!
  2 mins leestijd

  Wat kost een gemiddelde accountant? Ontdek wat de kosten van een accountant zijn voor jouw onderneming. Vul het formulier in en ontvang tot 3 verschillende op maat gemaakte offertes op basis van jouw situatie.

  Hoe zijn kosten van een accountant opgebouwd?

  Waar sommige accountantskantoren een hoog accountant tarief per uur rekenen, zijn andere specialisten aanzienlijk goedkoper. Een betaalbare prijs mag echter niet ten koste gaan van de kwaliteit die het accountantskantoor levert. De accountant tarieven hangen af van de ervaring die het administratiekantoor heeft, wat de aard van de werkzaamheden zijn die het accountantskantoor voor jouw onderneming uitvoert en binnen welke branche jouw bedrijf actief is.

  De kosten zijn op 2 verschillende manieren opgebouwd. Dit is afhankelijk van de afspraken die jij met de betreffende accountant maakt.

  Accountant kosten zijn op te splitsen in twee verschillende modellen;

  Vaste kosten per maand
  Hierbij betaal je een vast bedrag per maand. Over het algemeen doet een accountant bij vaste maandkosten ook de nodige aangiftes (inkomstenbelastig + omzet aangiftes). Ook is er vaak ruimte om tussendoor vragen te stellen zonder daar een extra factuur voor te krijgen.

  Eenmalige diensten
  Sommige accountants kan je inschakelijkelijk voor losse diensten, zoals uiteraard een accountantsverklaring en belasting aangiftes. Niet alle accountants doen dit maar wanneer je bij ons een aanvraag doet zullen wij je matchen met kantoren die deze optie wel bieden.

  Nieuwsgierig geworden? Ontvang nu tot 3 verschillende offertes. Dit is geheel kosteloos en vrijblujvend.

   

  Vergelijk accountants

   

  Wat bepaalt het gemiddelde tarief van de accountant?

  Hoe meer werk het is voor een accountant, hoe hoger de kosten. De hoeveelheid werk wordt grotendeels door 2 aspecten bepaald;

  • het aantal in- en uitgaande geldbedragen
  • het aantal werknemers dat bij een bedrijf in dienst is

  Hoe meer bonnetjes er worden aangegeven, hoe complexer de administratie wordt. Dit geld in de meeste gevallen ook voor het aantal werknemers. Het anwoord op de vraag : “wat zijn de gemiddelde accountants kosten?” of “wat kost een gemiddelde accountant?” hangt dus af van de situatie. Deze situatie is bij iedereen anders. Om het juiste antwoord te ontdekken vergelijk je de kosten van een accountant via ons platform. Hieronder vind je nog een aantal tips die je kan toepassen bij het vergelijken.

  • Vergelijk bij het inhuren van een accountant niet alleen op kosten.
  • Mocht je dit belangrijk vinden, kijk dan of het accountantskantoor zich in jouw regio bevindt.
  • Ga het gesprek aan met de bedrijven die je een offerte sturen die jou bevalt. Kijk of er een klik is.

  Vraag gratis diverse offertes bij accountants aan, zodat je een helder overzicht hebt over de te verwachte accountants kosten.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews