Interview met Upvolt B.V. over de redenen voor aanschaf van een warmtepomp

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  3. Interview met Upvolt B.V. over de redenen voor aanschaf van een warmtepomp
  2 mins leestijd

  Het kabinet heeft in mei 2022 aangekondigd dat warmtepompen vanaf 2026 de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van de cv-installatie moet men overstappen op duurzamere opties zoals hybride warmtepompen, elektrische warmtepompen of een aansluiting op een warmtenet.

  Stefan van UPVolt BV, een bedrijf gespecialiseerd in duurzame energieoplossingen en partner van Offerte.nl, benadrukt het belang van goed energieadvies. Een warmtepomp, die warmte uit verschillende bronnen rondom het huis haalt, kan je gasverbruik met 80% verminderen. “Niet iedereen staat erbij stil dat vaak het merendeel van de energie die je gebruikt in huis wordt gebruikt om je woning en het water te verwarmen. Een hele goede oplossing is een warmtepomp in combinatie met een zonneboiler en wat zonnepanelen, dan heb je je woning op energiegebied neutraal gemaakt en bespaar je enorm op de maandelijkse kosten.”

  De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type, maar de prestaties verbeteren sterk in goed geïsoleerde huizen. Let bij de aanschaf op de COP-waarde. Deze geeft aan hoe efficiënt de warmtepomp elektriciteit omzet in warmte. Heeft een warmtepomp een COP-waarde van 5? Dan levert de warmtepomp voor elke 1 kWh elektriciteit die het systeem verbruikt 5 kWh aan warmte terug. Een elektrische warmtepomp heeft doorgaans een COP tussen 4 en 6, wat overeenkomt met een rendement van 400% tot 600%. In vergelijking behaalt een cv-ketel slechts een rendement van 90% – 100%.

  UPVolt BV’s modulerende warmtepomp in combinatie met een boilervat is duurzamer en gaat langer mee door minder starts en stops, met een levensduur van meer dan 10 jaar. Het hogere rendement zorgt voor een terugverdientijd van ongeveer 2 jaar. De basisinvestering voor warmtepompen kan consumenten soms terughouden, daarom biedt UPVolt BV een leasemodel aan om dit toegankelijker te maken. Stefan: “Bedrijven kunnen in een fonds investeren en tegen een aantrekkelijke rente hun geld beschikbaar stellen zodat particulieren op afbetaling of huur een warmtepomp kunnen aanschaffen. Op deze manier creëren wij voor iedereen een win-win situatie en maken we samen de wereld duurzamer.”

  Daarnaast helpt de overheid een handje bij de aanschaf van een warmtepomp, via de ISDE is het mogelijk hier een subsidie voor aan te vragen.

  Meer weten over warmtepompen en de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag hier jouw UPVolt BV offerte op via Offerte.nl:

  Start vergelijken >

  Misschien vind je dit ook interessant: