Warmtepomp merken: compleet overzicht

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  3. Een overzicht van de beste warmtepomp merken
  5 mins leestijd

  Beste warmtepomp van 2024

  Er zijn vele verschillende merken warmtepompen, elk merk biedt weer zijn eigen voordelen. Bekende warmtepomp merken zijn onder andere: Vliesmann, Remeha, Vaillant,  NIBE, Daikin, Panasonic, Itho Daalderop en Nefit Bosch. Alleen Nederland beschikt er al over zo’n 138 warmtepomp merken. Welke merken zijn dit precies? En voor welk merk kan je het beste kiezen? In dit artikel benoemen we een de beste warmtepomp merken en hun voordelen. Vraag via ons formulier een aantal vrijblijvende offertes aan en kom in contact met onze installateurs!

  Top 8 beste merken warmtepompen zijn er?

  Er zijn vele verschillende merken warmtepompen, elk merk heeft weer zijn eigen expertise. Hieronder vind je een overzicht van een aantal bekende warmtepomp merken en hun voordelen. Mocht je de prijzen per soort warmtepomp willen bekijken, klik dan hier.

  Viessmann

  Viesmann is een Duits warmtepomp merk. Viesmann brengt al meer dan 40 jaar warmtepompen op de markt. Viesmann biedt meerdere typen warmtepompen aan, namelijk: de lucht-water warmtepomp, grond-water warmtepomp en een hybride warmtepomp. De warmtepompen van Viesmann zijn van een zeer hoge kwaliteit.

  De voordelen van Viesmann warmtepompen zijn dat ze een hoog rendement en lange levensduur bieden. Daarnaast zijn ze erg stil en beschikken ze over een strak design.

  Remeha

  Remeha is een Nederlands warmtepomp merk, actief sinds 1935. Ze bieden verschillende producten aan voor de verwarming van jouw huis. Wat betreft warmtepompen bieden zij hybride warmtepompen en een volledig elektrische warmtepompen aan.

  Een voordeel van Remeha is dat zij al ruim 120.000 warmtepompen verkocht hebben in Europa. Remeha is daarmee een ervaren en bekend warmtepomp fabrikant.

  Vaillant

  Vaillant is een Duits warmtepomp merk sinds 1874. Vaillant biedt milieuvriendelijke warmtepompen aan die draaien op natuurlijk koudemiddel. Hun warmtepompen bestaan uit zowel split (meerdere units) en monoblock (één unit) warmtepompen.

  Een voordeel aan de warmtepompen van Vaillant is dat ze zowel voor nieuwbouw als voor renovatie geschikt zijn.

  Gratis warmtepomp advies?

  Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  NIBE

  NIBE is een dochteronderneming van het Zweedse NIBE AB. NIBE brengt al zeker zo’n 40 jaar warmtepompen op de markt. NIBE is de marktleider in Europa en Noord-Amerika en wordt daarmee wereldwijd gezien als de specialist in warmtepompen.

  Een voordeel aan de warmtepompen van NIBE is dat zij voor de ontwikkeling van hun warmtepompen zware eisen stellen, dit is dan ook terug te zien in de kwaliteit en prestaties van de warmtepompen.

  Daikin

  Daikin is een Japanse warmtepomp met al meer dan 95 jaar ervaring in de branche. Ze bieden meerdere soorten warmtepompen aan: een HT lucht-water warmtepomp, een LT lucht-water warmtepomp en een hybride warmtepomp. Daikin streeft naar het verminderen van de CO2-uitstoot door woningen.

  Een voordeel van Daikin warmtepompen is dat ze de keuze bieden tussen hoge en lage temperatuur warmtepompen. Beide systemen bieden hun voordelen.

  Panasonic

  Panasonic brengt vele elektrische apparaten op de markt, zo ook warmtepompen. Ze bieden zowel een lucht-water warmtepomp als een lucht-lucht warmtepomp aan. Panasonic staat bekend om hun hoge kwaliteit producten.

  Een voordeel aan de Panasonic warmtepompen is dat ze aan een groot aantal testen worden onderworpen voordat ze op de markt worden uitgebracht.

  Itho Daalderop

  Itho daalderop is een Nederlandse warmtepomp fabrikant en beschikt over jarenlange ervaring in innovatieve technieken. 90% van hun producten wordt in Nederland geproduceerd met gebruik van duurzaam materiaal.

  Een voordeel aan Itho Daalderop warmtepompen is dat ze streven naar een zo’n milieuvriendelijke productie van hun warmtepompen. ‘Climate for life’ is daarmee ook hun slogan.

  Nefit Bosch

  Nefit is een bekend Nederlands merk en werkt sinds 2004 samen met het Duitse bedrijf Bosch. Nefit en Bosch zijn twee A-merken die beide al meer dan honderd jaar bestaan. Nefit Bosch biedt zowel hybride warmtepompen als geothermische en lucht warmtepompen aan.

  Een voordeel aan Nefit Bosch warmtepompen is dat zij in de productie van hun warmtepompen ernaar streven hulpbronnen te besparen voor toekomstige generaties.

  De beste warmtepomp van 2024

  De Remeha Elga Ace 6kW wordt beschouwd als de beste warmtepomp van 2024 vanwege de efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en bieden een hoog rendement, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. De flexibiliteit van deze warmtepompen maakt ze geschikt voor vrijwel elke woning. Vul ons formulier in en kijk wat de Remeha Elga warmtepomp voor jou kan betekenen.

  TIP: kijk ook eens naar zonnepanelen. Nu kan je nog salderen waardoor het juist nu interessant is om panelen aan te schaffen!

  Verschillende warmtepomp merken vergelijken

  Op zoek naar een warmtepomp en benieuwd voor welk merk je het beste kan gaan? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de voor jou beste warmtepomp merken.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. 

  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan de beste warmtepomp installateur uit de regio. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk de beste warmtepomp installateurs vergelijken en zelf besluiten met wie je het liefst in zee gaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  Vul nu je gegevens in en zorg dat jij het meest geschikte warmtepomp merk vindt!

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste warmtepomp op dit moment?
  De Remeha Elga Ace 6kW wordt beschouwd als de beste warmtepomp van 2024 vanwege de efficiëntie en milieuvriendelijkheid. In combinatie met glas glas zonnepanelen en binnenmuur isolatie werk je aan een duurzame toekomst!

  Wat is de zuinigste warmtepomp?
  Hoe hoger de cop en de scop-waarde, des te zuiniger de warmtepomp is. De ATAG Energion hybride warmtepomp behoort tot één van de zuinigste warmtepompen die momenteel op de markt worden aangeboden. Veel modellen functioneren slecht bij koude temperaturen, maar deze blijft doorwerken tot -7.2˚C.

  Wat is de stilste warmtepomp?
  Om een stille warmtepomp te vinden, kan je zoeken naar modellen met een lage geluidsproductie, bijvoorbeeld onder 50 dB. Merken als Daikin, Mitsubishi Electric en Panasonic staan ​​bekend om hun stille warmtepompen.