Wat kost debiteurenbeheer? Alle kosten uitgeplitst

Start vergelijken
  1. Home
  2. Debiteurenbeheer
  3. Wat kost debiteurenbeheer? Alle kosten uitgeplitst
  5 mins leestijd

  De kosten van debiteurenbeheer vergelijken? Zo bespaar je veel geld. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 4 offertes op. 

  Debiteurenbeheer voer je uit zodat jouw klanten zo snel mogelijk of binnen de gestelde termijn betalen. Wanneer je je debiteurenbeheer wilt uitbesteden ben je gemiddeld €20 tot €60 per maand kwijt of €1 tot €10 per handeling. Voor een debiteurenbeheer software of programma betaal je €0 tot €40 per maand. Bij factoring betaal je gemiddeld 3% tot 8% van het factuurbedrag.

  Debiteurenbeheer is niet het eenvoudigste wat er is en hierdoor zijn er veel manieren hoe je dit kunt aanpakken. Als ondernemer kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om debiteurenbeheer zelf te doen, maar je kunt je debiteurenbeheer ook uitbesteden aan een professional of aan een zzp’er. Daarnaast kun je een software of programma aanschaffen voor je debiteurenbeheer of gebruik maken van factoring. 

  Gemiddelde kosten debiteurenbeheer

  In onderstaande tabel staan alle gemiddelde kosten van het debiteurenbeheer in alle mogelijke opties:

  Wat?

  Kosten debiteurenbeheer uitbesteden zzp €1 tot €5 per handeling
  €20 tot €45 per maand
  Kosten debiteurenbeheer uitbesteden professional €1 tot €10 per handeling
  €30 tot €60 per maand
  Kosten debiteurenbeheer software of programma Basis debiteurenbeheer software of programma: €0 tot €40 per maand
  Uitgebreid debiteurenbeheer software of programma: €40 tot €75 per maand
  Een compleet debiteurenbeheer software of programma: €75 tot €100 per maand
  Factoring 3% tot 8% van het factuurbedrag

   

  Debiteurenbeheer kosten uitbesteden

  Debiteurenbeheer kan knap lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Hierdoor kiezen veel ondernemers ervoor om haar debiteurenbeheer uit te besteden. Debiteurenbeheer uitbesteden kan veel geld, tijd en energie besparen. Daarnaast weet je dat wanneer je dit uitbesteedt je debiteurenbeheer gegarandeerd goed wordt gedaan.

  Er zijn meerdere opties bij het uitbesteden van debiteurenbeheer. Je kunt ervoor kiezen om het uit te besteden aan een zzp’er of aan een professional. Wanneer je hieruit kiest kun je ervan uitgaan dat de zzp’er goedkoper is dan de professional. Hierbij gaat het vaak om kleine handelingen die je eenmalig of weinig laat uitbesteden. Wanneer we naar het uitbesteden van debiteurenbeheer op groter gebied bekijken wordt dit ook wel factoring of debiteurenfinanciering genoemd.

  De tarieven en kosten voor debiteurenbeheer van zzp’ers zijn erg verschillend. Dit is afhankelijk van de grootte van je onderneming en de complexiteit van je debiteurenbeheer. Dit zijn immers zzp’ers en zij hanteren hun eigen prijzen. De gemiddelde kosten van zzp’ers voor debiteurenbeheer liggen rond de €1 tot €5 per handeling. De gemiddelde kosten per maand liggen rond de €20 tot €45 per maand.

  De tarieven en kosten voor debiteurenbeheer van professionals kunnen ook van elkaar differentiëren. Dit is afhankelijk van de grootte van je onderneming, de complexiteit van je debiteurenbeheer en het soort pakket dat het bedrijf aanbiedt. De gemiddelde kosten van professionals voor debiteurenbeheer liggen rond de €1 tot €10 per handeling. De gemiddelde kosten per maand liggen rond de €30 tot €60 per maand, deze kosten kunnen nog oplopen.

   

  Debiteurenbeheer kosten software/programma

  Het debiteurenbeheer van je onderneming kun je ook automatiseren. Dit kun je doen met behulp van een debiteurenbeheer software of programma. Er zijn erg veel bedrijven die zo’n software of programma aanbieden, kiezen hier tussen is daarom begrijpelijk lastig. De kosten van de software en programma’s differentiëren ook enorm.

  De gemiddelde kosten van een basis debiteurenbeheer software of programma zijn: €0 tot €40 per maand.

  De gemiddelde kosten voor een uitgebreid debiteurenbeheer software of programma zijn: €40 tot €75 per maand

  De gemiddelde kosten voor een volledig/alles in 1 debiteurenbeheer software of programma zijn: €75 tot €100 per maand. Hierbij kunnen de kosten nog flink oplopen.

   

  Debiteurenbeheer kosten zelf doen

  Het is mogelijk om je debiteurenbeheer zelf te doen. Vooral als je kosten wilt besparen kun je je debiteurenbeheer zelf doen. Dit kost wel tijd en energie, maar als je een startende ondernemer bent is het logisch dat je zoveel mogelijk kosten besparen.

  Vaak ben je geen extra kosten kwijt aan het zelf beheren van je debiteurenbeheer. Het helpt wel om een software pakket erbij te nemen. Hierdoor wordt het al een stuk makkelijker om je debiteurenbeheer zelf te doen. Er zijn genoeg gratis softwareprogramma’s die je bij je debiteurenbeheer kunnen helpen. Deze programma’s en software bevatten vaak de basis functionaliteiten die je nodig hebt bij je debiteurenbeheer, waardoor je al een heel stuk met je debiteurenbeheer kunt komen. 

   

  Factoring kosten

  Bij factoring besteed je het volledige debiteurenbeheer uit aan een professional. Hierbij verkoop je al je facturen en betaal je een maandelijks of jaarlijks percentage van je omzet. Je bent hierbij verplicht om je omzet 100% te factoren en hierdoor kunnen de kosten flink oplopen.

  Doordat je een vast percentage betaalt kun je wel ver van te voren berekenen wat je vaste kosten zijn aan het uitbesteden van debiteurenbeheer.

  De gemiddelde kosten van factoring zijn: 3% tot 8% van je factuurbedrag. De kosten zijn hierbij dus afhankelijk van het aantal facturen

   

  Op zoek naar goed Debiteurenbeheer?

  Vergelijk tot 4 offertes, gratis!

   

  Vrijblijvend offerte aanvragen >  

   

  Waarom is debiteurenbeheer zo belangrijk?

  Goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat je binnen het gestelde termijn openstaande facturen en bedragen van debiteuren ontvangt. Wanneer deze bedragen sneller op je rekening beschikbaar zijn, komen er ook extra liquide middelen beschikbaar op je balans. Hierdoor kun je makkelijker rekeningen betalen en kun je als onderneming verder investeren en doorgroeien. Denk hierbij aan geld voor extra voorraden, geld voor leveranciers en geld voor extra personeel.

  Wanneer je debiteuren buiten het gestelde termijn betalen of te lang uitstaan, kan dit slechte gevolgen hebben voor je onderneming. Wanneer er bijvoorbeeld te weinig liquide middelen zijn, moet een onderneming gaan lenen of op een andere manier extra financiering bemachtigen. Dit kan resulteren in vertraging, waardoor de continuïteit van de onderneming verslechterd wordt.

  Uit onderzoek blijkt dat 25% van de faillisementen deels wordt veroorzaakt door een slecht debiteurenbeheer of te laat betalende debiteuren. Houd je debiteurenbeheer dus op orde en zorg ervoor dat je debiteuren binnen het gestelde termijn betalen.

   

  Besparen op de kosten van debiteurenbeheer

  Wil jij besparen op de gemiddelde kosten van debiteurenbeheer? Of heb jij gewoon geen tijd voor het debiteurenbeheer van je onderneming?

  Offerte.nl helpt je graag met het vinden van de ideale partner voor jouw debiteurenbeheer. Vul nu vrijblijvend ons formulier in en ontvang gratis tot 4 verschillende debiteurenbeheer offertes. Zo kun je gemakkelijk inzien wat de gemiddelde kosten van debiteurenbeheer zijn en kiezen voor de meest geschikte partner.