Alarmsysteem voor je bedrijfspand

Start vergelijken
  1. Home
  2. Alarmsysteem
  3. Bespaar direct op een alarmsysteem voor je bedrijfspand
  4 mins leestijd

  Een goede verzekering is niet genoeg. Om je zaak echt goed te beveiliging heb je een alarmsysteem bedrijfspand nodig. Vergelijk direct de tarieven

  Voor een ondernemer is er bijna niks zo waardevol als zijn eigen bedrijf. Je wilt je pand daarom zo goed mogelijk beschermen tegen calamiteiten. Denk hierbij aan brand, maar ook aan inbrekers of vandalen. Je kunt je pand helaas niet de hele dag in de gaten houden. Gelukkig is het mogelijk om voor meer zekerheid te zorgen dankzij een alarmsysteem voor je bedrijfspand.

  Deze systemen zijn zo uitgebreid als je zelf wilt: van bewegingssensoren tot camera’s en van magneetsluitingen tot grondsensoren. Hiermee houd je alle hoeken van je gebouw in de gaten, zodat inbrekers geen enkele kans maken. Wanneer je eenmaal een volledig aangesloten alarmsysteem hebt, kan je jouw pand met een gerust hart achterlaten. Maar wat kost een alarmsysteem voor het mkb? En wat is er allemaal mogelijk? Offerte.nl legt het je allemaal uit.

  Je bedrijfspand beveiligen: de voordelen

  Het plaatsen van een alarmsysteem in je bedrijfspand is een grote investering. Daarom is alarmsystemen vergelijken verstandig en is het goed om in de gaten te houden waarom je dit systeem laat plaatsen. Een kwalitatief alarm brengt namelijk allerlei voordelen met zich mee.

  • Je bespaart uiteindelijk geld. Een inbraak brengt namelijk de nodige kosten met zich mee, net als een grote brand. Door op tijd te reageren, voorkom je erge schade. Je verzekeringspremie zal bovendien dalen, wanneer je bewijst dat je een professioneel beveiligingssysteem hebt.
  •  
  • Een goed alarmsysteem voor je bedrijfspand neemt een aantal zorgen voor je weg. Zo kan jij je vooral bezighouden met belangrijkere zaken: het helpen van klanten, het managen van medewerkers of de financiën.
  • Een zorgvuldig geplaatst alarm is vaak al voldoende om een inbraak te voorkomen. Dieven worden namelijk direct afgeschrikt, wanneer ze bewakingscamera’s zien hangen.

  Het belang van alarmklasse 2 bij een bedrijfspand

  Het is voor je eigen gemoedsrust fijn om een goed beveiligd pand te hebben, maar je verzekering vindt dat ook belangrijk. Sommige verzekeraars stellen bepaalde eisen aan de beveiliging van je gebouw. Voldoe je niet aan deze eisen? Dan kan je niet verzekerd worden of betaal je een aanzienlijk hogere premie. De meeste verzekeraars vragen om alarmklasse 2 bij een bedrijfspand. Deze klasse wordt bepaald aan de hand van verschillende maatregelen die jij neemt om je pand te beschermen:

  • Organisatorische maatregelen, zoals het opstellen van een preventieplan.
  • Bouwkundige maatregelen, zoals kwalitatief hang- en sluitwerk.
  • Compartimentering, zoals afgeschermde kluizen.
  • Elektronische maatregelen, zoals sensoren die een alarmmelding doorgeven.
  • Alarmopvolging, zoals een meldkamer die alarmmeldingen oppakt en de hulpdiensten inschakelt.

  De rust van een alarmsysteem met meldkamer

  Het installeren van een alarmsysteem voor je bedrijfspand is de eerste stap. Vervolgens is het de vraag wat je met meldingen van het alarm doet. Je hebt verschillende opties. Zo is het mogelijk om de meldingen door te laten sturen naar je eigen telefoon, zodat je zelf hulp in kunt schakelen wanneer dat nodig is. Daarnaast is het mogelijk om een alarmsysteem met meldkamer te laten plaatsen. Deze systemen staan in contact met een gespecialiseerde alarmcentrale. Hier werken ervaren beveiligers die alle meldingen van je alarm in de gaten houden. Zij kunnen camerabeelden inzien en op deze manier zelf oordelen wat de beste vervolgstap is. Deze dienst zorgt ervoor dat jij je vrijwel niet bezig hoeft te houden met het alarmsysteem, zodat je meer tijd over hebt voor andere belangrijke zaken. Je betaalt hier wel maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten voor.

  Voordelige alarminstallatie voor je bedrijfspand

  Als mkb’er is het niet altijd makkelijk om de kosten voor een volledige alarminstallatie op te vangen. Gelukkig hoeft een alarm voor je bedrijfspand niet altijd even duur te zijn. Sterker nog: door slim te werk te gaan, kan je al snel veel geld op de rekening besparen. Daarvoor moet je offertes aanvragen bij meerdere beveiligingsbedrijven in je omgeving. Ieder bedrijf heeft zijn eigen aanbiedingen en kan weer met scherpe prijzen komen.

  Wil je graag prijsschattingen ontvangen van meerdere ondernemingen in de buurt? Maak dan gebruik van de service van Offerte.nl. Vul je gegevens in, geef aan wat je wensen zijn en je ontvangt binnen de kortste keren meerdere offertes van echte professionals. Zo bespaar je op het alarmsysteem voor je bedrijfspand, zonder daar al te veel moeite voor te doen.