Bewakingscamera laten intalleren

Start vergelijken
  1. Home
  2. Alarmsysteem
  3. Bewakingscamera laten installeren: kosten, informatie en meer
  7 mins leestijd

  Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar wat gebeurt er wanneer een inbreker jouw pand betreedt? Kostbare spullen worden zomaar meegenomen en jij blijft achter met een grote kostenpost. Vervolgens is het nog een ontzettend ingewikkelde klus om bewijsmateriaal te verzamelen. Dat proces wordt een stuk eenvoudiger, wanneer je een professionele bewakingscamera laat installeren. Zo zie je meteen wie je gebouw betreedt en heb je concreet bewijsmateriaal na een inbraak.

  De vraag is alleen: wat voor soorten beveiligingscamera’s zijn er allemaal verkrijgbaar? Je hebt de keuze uit verschillende systemen, extra features en camerastanden. Al deze verschillende mogelijkheden bepalen ook de uiteindelijke prijs van de camera’s. Offerte.nl helpt je met het bekijken van de opties en zorgt er uiteindelijk voor dat jij altijd een scherpe prijs betaalt voor je nieuwe bewakingscamera’s.

  Wat is de beste bewakingscamera voor jouw pand?

  Heb je eenmaal de keuze gemaakt om je werkruimte te beveiligen met camera’s, dan is het belangrijk om een systeem te vinden dat op jouw wensen aansluit. Maar wat is nou het beste alarmsysteem? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Zo is het mogelijk om speciale bewakingscamera’s met bewegingsdetectie aan te schaffen. Deze springen alleen aan, wanneer een sensor beweging registreert. Het voordeel van dit systeem is dat je alleen nuttige beelden opvangt, in plaats van urenlang videomateriaal waar niets gebeurt. Is er altijd iemand in jouw pand aanwezig? Dan is het meestal niet nodig om camera’s met nachtvisie aan te schaffen.

  Hang je de camera’s buiten of is jouw pand vaak urenlang verlaten, dan is een speciale nachtmodus wel verstandig. Wil je de camera’s ook gaan gebruiken voor het binnenlaten van personeel en bezorgers? Dan is een belfunctie nuttig, vooral in combinatie met een speaker, zodat je met bezoekers kunt praten. Op deze manier heb je zelfs vanaf een afstand controle over wie je pand betreedt en kan je waardevolle pakketjes aannemen zonder zelf aanwezig te zijn.

  Een bewakingscamera voor binnen en buiten

  De meeste bewakingscamera’s worden geïnstalleerd aan de binnenkant van een pand. Hier staan namelijk al je kostbare spullen opgeslagen, dus deze ruimtes wil je het liefste goed in de gaten houden. Met goede camera’s volg je alles nauwkeurig en is het mogelijk om te zien wat er zich binnen jouw pand afspeelt. Tegelijkertijd is het nuttig om ook de buitenzijde van je gebouw te voorzien van beveiligingscamera’s. Richt deze op de verschillende ingangen van je pand, zodat je ongewenste gasten zo snel mogelijk in het vizier hebt. Koop je een camera voor buiten, dan moet deze natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn. Buitencamera’s moeten over een beschermende kast beschikken, zodat wind en regen de beelden niet verstoren.

  Ook fijn materiaal zoals zand moet worden tegengehouden, aangezien dit de lens van de camera beschadigt. Ben je dus van plan om zowel de binnen- als buitenzijde van je pand te voorzien van camera’s? Zorg er dan voor dat je de juiste modellen aanschaft.

  Een bewakingscamera met live beelden

  Wil je jouw gebouw met een gerust hart achterlaten in de avond of in het weekend? Dan is het prettig om mee te kunnen kijken met alle geïnstalleerde camera’s. Dankzij de digitalisering van deze techniek, houd jij je waardevolle spullen altijd in de gaten. De meeste nieuwe beveiligingscamera’s zijn namelijk voorzien van een app. Installeer deze op je telefoon of tablet en je kunt altijd zien wat er zich afspeelt in en rondom jouw pand. Maak je gebruik van een erg geavanceerd systeem, dan is het zelfs mogelijk om oude beelden terug te halen. Het grote voordeel van dit live systeem, is dat je een alarmmelding direct kunt controleren.

  Gaat je alarm af? Open de app en zie wat er gaande is bij jouw bedrijf. Zo weet je meteen of het om een inbreker gaat, of dat een van je medewerkers gewoon zijn sleutel is vergeten. Op deze manier ben je altijd in staat om direct te handelen, wanneer er een noodgeval is.

  De zekerheid van een bewakingscamera met een bedraad systeem

  Draadloze bewakingscamera’s zijn een relatief nieuwe uitvinding, terwijl een bewakingscamera met een bedraad systeem al tientallen jaren trouwe dienst doet. Het verschil met deze camera’s is dat ze met kabels verbonden zijn aan een ontvanger. Via deze kabels worden de opnames doorgestuurd. Het nadeel van dit systeem is dat er meer installatiewerk nodig is. Dat betekent dat de kosten van deze camera’s vaak wat hoger liggen. Tegelijkertijd heeft een bedraad systeem ook enkele voordelen. Zo is de resolutie van deze camera’s vaak hoger. Dat komt, doordat ze geen gebruik maken van WiFi.

  Dat maakt het makkelijker om grote bestanden door te sturen zonder last te krijgen van storingen. Een bijkomend voordeel is dat deze bewakingscamera’s niet afhankelijk zijn van het draadloos internet. Is er een storing en valt je WiFi uit? Dan blijven je camera’s gewoon werken. Je hebt dus meer zekerheid, wanneer je voor een bedraad systeem gaat, maar je betaalt daar ook voor.

  Het voordeel van een bewakingscamera met draadloos systeem

  Ben je op zoek naar camera’s die je snel en gemakkelijk installeert en die je bovendien op een flexibele manier in kunt zetten? Dan is een bewakingscamera met een draadloos systeem een goede keuze. Deze camera’s worden draadloos genoemd, doordat ze hun beelden doorsturen via WiFi. Ze hoeven dus niet met kabels aan een ontvanger gekoppeld te worden, waardoor je de beelden gewoon bekijkt op je computer, telefoon of tablet. Dat maakt het ook mogelijk om meerdere mensen mee te laten kijken met de camera’s.

  Bij het installeren van dit systeem worden er wel nog kabels gebruikt. De camera’s moeten namelijk van stroom worden voorzien. Het is mogelijk om een beveiligingscamera op batterijen te laten installeren, maar het grote nadeel is dat deze niet eindeloos blijft werken. Heb je de batterij niet op tijd vervangen? Dan is je beveiliging in één klap weg. Daarom is het altijd aan te raden om een draadloos systeem aan je elektriciteitsnetwerk te koppelen.

  Hoe werkt een beveiligingscamera via WiFi?

  Wanneer je voor een draadloze beveiligingscamera gaat, is het wel belangrijk om te begrijpen hoe dit systeem precies werkt. Deze camera’s zijn in staat om verbinding te maken met het draadloos internet in jouw pand. Je stelt dit zelf in, zodat je precies weet welke camera’s verbonden zijn met de WiFi. Alle opnames die de camera’s in je pand maken, worden via deze draadloze verbinding verzonden naar een speciale ontvanger. Dit kan je ook wel zien als het geheugen van het hele systeem. Dat betekent dat iedere individuele camera geen eigen opslag heeft.

  Op deze manier is het beveiligen, ordenen en opslaan van videobeelden een stuk makkelijker. Je hebt namelijk één centraal punt om alles te regelen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat oude beelden verloren gaan zodra een van je camera’s kapot is. Het instellen en beheren van deze camera’s verloopt dan ook helemaal digitaal.

  Op zoek naar een goedkoop camerasysteem?

  Voor de veiligheid van je pand wil je natuurlijk de beste bewakingscamera laten plaatsen, maar tegelijkertijd is het ook goed om rekening te houden met je budget. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van videotechniek, dat de prijzen van bewakingscamera’s ontzettend schommelen. Voor de ene camera betaal je slechts enkele tientjes, terwijl je voor een professioneel uitgerust systeem gemakkelijk duizenden euro’s betaalt. Het vinden van de balans tussen prijs en kwaliteit is niet altijd even makkelijk, vooral wanneer je weinig technische kennis hebt. Het is dus aan te raden om een professional in te schakelen voor deze klus, maar hoeveel gaat dat kosten?

  Vraag hiervoor een op maat gemaakte offerte aan via Offerte.nl. Op deze manier krijg je een kostenraming van verschillende vakmensen in jouw omgeving. Vergelijk hun aanbiedingen en maak vervolgens een weloverwogen keuze. Zo vind jij een goedkope beveiligingscamera, zonder in te leveren op de kwaliteit van je beveiligingssysteem.