Ontvang direct gratis advies over de beste kwaliteit van zonnepanelen voor jouw situatie. Doe een vrijblijvende aanvraag via ons formulier en ontvang 4 offertes van zonnepanelen leveranciers. Zo maak je een goede vergelijking van de kosten.

Niet alle zonnepanelen zijn van dezelfde kwaliteit. De kwaliteit bepaalt onder andere het rendement en ook de levensduur. Zonnepanelen kunnen 15 tot 30 jaar meegaan. De levensduur verschilt door het soort zonnepaneel. Dunne film zonnepanelen gaan korter mee dan glas op glas zonnepanelen. Wil je de kwaliteit zonnepanelen vergelijken? Kijk hiervoor naar het vermogen en het merk. Lees verder en zie wat het verschil in kwaliteit van zonnepanelen is.

Kwaliteit zonnepanelen vergelijken

Bij A kwaliteit zonnepanelen is de prijs-kwaliteitsverhouding goed. Om goed zonnepanelen te vergelijken kijk je naar de volgende punten:

 1. Naar de leverancier Is dit een bekende leveranier? Bestaat deze al lang? Wanneer een fabrikant failliet gaan heb je namelijk ook niks meer aan je garantie.

 2. Naar de certificering Goede leveranciers hebben keurmerken. In Nederland is het Tüv-keurmerk een belangrijke vereiste.

 3. Naar de vermogen van de zonnepanelen Met een hoger rendement wek je meer energie op. Het aantal Wattpiek bepaalt de kWh.

 4. Naar het merk van de zonnepanelen Goede merken bieden kwaliteit. Wees voorzichtig met budget zonnepanelen. Die gaan sneller stuk en de garanties die zij bieden vallen in de praktijk tegen.

 5. Hoe zit het met garantie? Bij het beoordelen van de zonnepanelen kwaliteit kijk je naar de garanties. Een goede leverancier weet dat hij kwaliteit biedt. Daarom geven zij garanties.

Wil je de kwaliteit zonnepanelen vergelijken? Kijk dan ook naar de prijs. Wist je dat je veel geld kan besparen door bij offerte te vergelijken? Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Waar voldoen A-kwaliteit zonnepanelen aan?

Zonnepanelen zijn in veel gevallen een investering voor de lange termijn. Ze leveren meer op dan sparen. Een van de aspecten waaraan je A kwaliteit zonnepanelen kan herkennen is aan de hand van een keurmerk of certificering. Er zijn veel verschillende keurmerken maar een `TUV keurmerk’ biedt zekerheid. Onze partners en leveranciers moeten dan ook over deze keurmerken beschikken. De markt van zonnepanelen is dynamisch en ontwikelt zich snel. Steeds meer huishoudens stappen over op zonne-energie. In 2018 werden er 20 miljoen zonnepanelen verkocht. De toenemende vraag heet een positieve invloed op de prijs en kwaliteit van zonnepanelen. Toch zijn er genoeg merken in de markt die niet opleveren wat je mag verwachten.

Merken van goede kwaliteit

Merken zeggen veel over de kwaliteit die zij bieden. Je kijkt natuurlijk naar de prijs, kennis, ervaring en keurmerken die zij hebben. Zo schat je het verschil in kwaliteit beter in. Hier staat een lijst van bedrijven die goede kwaliteit zonnepanelen aanbieden:

 • Sunpower
 • Trina Solar
 • Panasonic
 • LG
 • REC
 • POWERplus Python
 • Solarwatt
 • QCells
 • ZNshine
 • Sharp

Wat zijn de beste zonnepanelen op de markt? Waar je op moet letten zijn de keurmerken. Zoals eerder benoemd is dit een belangrijke indicatie. Zo werkt Offerte.nl alleen met leveranciers die over deze keurmerken beschikken. Ze leveren kwaliteit en beschikken over expertise. Zo ben je zeker van A kwaliteit zonnepanelen.

Bespaar tijd en geld met Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen installateurs die deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Door ons formulier in te vullen ontvang je 4 gratis en vrijblijvende offertes. Zo kan je het beste de prijs en kwaliteit van zonnepanelen vergelijken. Op deze manier bespaar je tijd en geld. Andere vragen? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers.