Ben je op zoek naar zakelijke zonnepanelen voor bedrijven en wil je fors besparen op de kosten? Wegens de klimaatdoelstellingen zijn er meerdere fiscale subsidies voor zonnepanelen voor zakelijk gebruik. Vergelijk bij Offerte.nl meerdere leveranciers en installateurs. Vul het formulier in en ontvang tot 4 offertes, volledig vrijblijvend. Zij kunnen je ook adviseren over de verschillende subsidies.

Inhoudsopgave

Zakelijke subsidie op zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten subsidieregelingen voor zonnepanelen;

  • de kleinschaligheidsinvestering (KIA)
  • de energie-investeringsaftrek (EIA)
  • ISDE subsidie
  • MIA
  • VAMIL

zakelijke zonnepanelen subsidie

KIA zonnepanelen subsidie

Je bent ondernemer en vraagt je af wat de fiscale voordelen zijn van de zonnepanelen subsidie voor ondernemers? Met de KIA subsidie op is het mogelijk om 28% op jouw investering te besparen. Met de KIA bespaar je als volgt:

Investering KIA subsidie vergoeding
€ 0 tot 2.300 0 %
Vanaf € 2.301 28 %

De meeste investering bedragen tussen de 3.000 tot de 6.000. Daarmee bespaar je €840,- tot €1.680,-. De KIA kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opgevraagd worden. Een zakelijke zonnepanelen leverancier of boekhouder kan dat voor jou aanvragen.

EIA zonnepanelen subsidie

De Energie-investeringsaftrek (EIA) zorgt ervoor dat een natuurlijke rechtspersoon tot 30% bespaart op de investering van zakelijke zonnepanelen. Dit geldt voor natuurlijke rechtspersonen (VOF, ZZP’ers).

Rechtspersonen zoals een BV, NV en Coöperatieve Vereniging besparen met de EIA tot 13,5%. Zo is het voor een ondernemer voordelig om in zonnepanelen te investeren. Je bent minder afhankelijk van jouw energieleverancier en kan in je eigen energiebehoefte voorzien.
De overheid gaat uit van een terugverdientijd van 7 jaar.

Natuurlijk is de terugverdientijd bij zakelijke zonnepanelen voor bedrijven korter door de subsidieregelingen. Een andere reden is dat de waarde van je pand stijgt. Zo zijn zonnepanelen voor bedrijven zeer gunstig.

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/energie-investeringsaftrek/ondernemers

ISDE subsidie

Voor grotere projecten is er de ISDE subsidie. Dit is speciaal voor projecten van 50.000 kWh en meer. De ISDE is een exploitatiesubsidie, waarbij je subsidie verkrijgt over wat je opwekt. Een zonnepanelen installateur zorgt ervoor dat je het hoogste rendement behaalt. Wil je meer advies hierover? Doe je aanvraag en onze leveranciers kunnen je vrijblijvend adviseren.

Er zitten wel een aantal voorwaarden verbonden aan de ISDE subsidie;

  • je moet de aanvraag doen vanuit een zakelijke entiteit, dus niet als particulier
  • het energieverbruik moet minimaal 50.000 kWh zijn
  • om in aanmerking te komen voor zakelijke subsidie op zonnepanelen moet de installatie gedaan worden door een erkende installateur
  • de subsidieaanvraag moet voor de installatie al gedaan worden

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/zakelijke-gebruikers/voorwaarden-zakelijk/zonnepanelen

MIA (milieu-investeringsaftrek)

Milieu-investeringsaftrek (MIA) is een fiscale regeling waarmee je belastingvoordeel krijgt als je investeert in zonnepanelen. Zo wil de overheid het voor ondernemers makkelijker maken om over te stappen op groene energie. De MIA-regeling is een regeling waarmee je tot 36% van het investeringsbedrag van je fiscale winst kunt aftrekken.

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/miavamil/ondernemers

VAMIL

Vamil staat voor Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Het is een fiscale regeling waar je als bedrijf je voordeel mee kunt doen. Je kunt een groot deel van je investeringskosten afschrijven op een moment dat het jou goed uitkomt.Met de Vamil-subsidie mag je als bedrijf tot 75% van je investeringskosten in zakelijke zonnepanelen afschrijven.

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/miavamil/ondernemers

Andere fiscale voordelen

Er zijn meerdere fiscale voordelen voor zonnepanelen bij zakelijk gebruik. Je kan namelijk je btw terugvragen en in aanmerking komen voor lokale subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af.

Hoe werkt het?

Wil je ook meer weten over de kosten en subsidiemogelijkheden van zonnepanelen voor bedrijven? Open het formulier en vul deze in. In je aanvraag kan je aangeven dat het om een zakelijke aanvraag gaat. Je aanvraag komt bij 4 van onze partners terecht die het best passen bij jouw wensen. Zij zullen je een vrijblijvende offerte toesturen.

Neem de offertes door zodat je een goede vergelijking kan maken. Heb je alles goed doorgenomen en een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de zonnepanelen leverancier.

Wat heeft Offerte.nl te bieden?

Klanten die via ons een aanvraag doen voor zakelijke zonnepanelen besparen veel op de kosten. Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen subsidies bedrijven die aan de erkende keurmerken voldoen. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Vul het formulier in en ontvang direct 4 offertes.