Ben je opzoek naar zonnepanelen voor bedrijven en wil je fors besparen op de kosten? Wegens de klimaatdoelstellingen zijn er meerdere fiscale aftrekposten voor zonnepanelen voor zakelijk gebruik. Vergelijk bij Offerte.nl meerdere zonnepanelen leveranciers. Vul het formulier in en ontvang tot 4 offertes, volledig vrijblijvend.

Inhoudsopgave

Er zijn 2 soorten subsidie regelingen; de kleinschaligheidsinvestering (KIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA).

Subsidie zonnepanelen voor ondernemers met KIA

Je bent ondernemer en vraagt je af wat de fiscale voordelen zijn van de zonnepanelen subsidie voor ondernemers? Door de KIA is het mogelijk om 28% op jouw zonnepanelen investering te besparen. Met de KIA bespaar je als volgt:

Zonnepanelen investering KIA subsidie vergoeding € 0 tot 2.300 0% € vanaf 2.301 28%

De meeste zonnepanelen investering zijn tussen de 3.000 tot de 6.000. Daarmee bespaar je €840,- tot €1.680,-. De KIA kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opgevraagd worden. Jouw zonnepanelen leverancier of boekhouder kan dat voor jouw aanvragen.

Subsidie zonnepanelen zakelijk met EIA

De Energie-investeringsaftrek zorgt ervoor dat een natuurlijke rechtspersoon tot 30% bespaart op de investering van zakelijke zonnepanelen. Dit geldt voor natuurlijke rechtspersonen (VOF, ZZP’ers).

Rechtspersonen zoals een BV, NV en Coöperatieve Vereniging besparen met de EIA tot 13,5%. Zo is het voor een ondernemer voordeling om in zonnepanelen te investeren. Je bent minder afhankelijk van jouw energieleverancier en kan in je eigen energiebehoefte voorzien.
De overheid gaat uit van een terugverdientijd van 7 jaar bij zonnepanelen. Natuurlijk is de terugverdientijd bij zonnepanelen voor bedrijven korter door de subsidieregelingen. Een andere reden is dat de waarde van je pand stijgt door zonnepanelen. Zo zijn zonnepanelen voor bedrijven zeer gunstig.

Subsidie 2020 met SDE++

Voor grotere projecten is er de SDE subsidie. De subsidie 2020 van SDE+ is naar SDE++ veranderd. Dit is speciaal voor grotere projecten van 15.000 WP en meer. De SDE is een expliotatiesubsidie, waarbij je subsidie verkrijgt over wat je opwekt. Een installateur zorgt ervoor dat je het hoogste rendement behaalt. Wil je meer advies hierover? Doe jouw aanvraag en onze leveranciers kunnen je vrijblijvend adviseren.

Andere fiscale voordelen

Er zijn meerdere fiscale voordelen voor zonnepanelen bij zakelijk gebruik. Je kan namelijk je btw terugvragen en in aanmerking komen voor lokale subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af.

Hoe werkt het?

Wil je ook meer weten over de kosten en subsidiemogelijkheden van zonnepanelen voor bedrijven? Open het formulier en vul deze in. In je aanvraag kan je aangeven dat het om een zakelijke aanvraag gaat. Je aanvraag komt bij 4 van onze partners terecht die het best passen bij jouw wensen. Zij zullen je een vrijblijvende offerte toesturen.

Neem de offertes door zodat je een goede vergelijking kan maken. Heb je alles goed doorgenomen en een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de zonnepanelen leverancier.

Wat heeft Offerte.nl te bieden?

Klanten die via ons een aanvraag doen voor zonnepanelen voor bedrijven besparen veel op de kosten. Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen bedrijven die aan de erkende keurmerken voldoen. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Vul het formulier in en ontvang direct 4 offertes.