Opzoek naar een goedkope boekhouder? Door te vergelijken betaal je nooit teveel. Vul ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van boekhouders in jouw omgeving.

Boekhouders zijn op de hoogte van de laatste fiscale wet- en regelgeving, zodat ze de administratie van jouw onderneming feilloos door een belastingcontrole laten passeren. Zij kennen bovendien de mazen in de wet, waardoor je zo min mogelijk belasting betaalt. Het uitbesteden van de administratie kost echter ook geld. Hier lees je over het vinden van de juiste goedkope boekhouder, handige tips en wat Offerte.nl voor jou kan betekenen.

Werkzaamheden van een goedkope boekhouder

Een goedkope boekhouder zorgt ervoor dat de administratie van jouw bedrijf op rolletjes loopt. Welke werkzaamheden de boekhouder voor je verricht, hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen. Als de boekhouder je gehele administratie doet, boekt hij al je facturen en bonnetjes en maakt hij de btw-aangifte op. Ook controleert hij welke facturen wel of niet betaald zijn en stelt hij de jaarafsluiting en jaarrekening op. Verder kan de boekhouder adviseren bij problemen met de Belastingdienst of de aangifte inkomstenbelasting invullen.

Geld besparen op het uitbesteden van de administratie

Als je zelf op de hoogte bent van de regels omtrent boekhouding, kun je sommige onderdelen ook zelf regelen. Als je zelf de administratie bijhoudt, de inkomstenbelasting invult en de aangiftes voor de btw regelt, bespaart je een gedeelte van de kosten. Voor ZZP'ers met een eenmanszaak is over het algemeen het opstellen van en jaarrekening bovendien niet nodig.

Heb je echter niet de tijd of de zin om zelf urenlang te zwoegen in de administratie? Ben je verantwoordelijk voor het VvE beheer maar wil je de VvE administratie uitbesteden? Of heb je misschien een taxi bedrijf? Dan is een goedkope boekhouder een uitkomst. Dankzij zijn expertise weet hij binnen een korte tijd orde op zaken te stellen binnen jouw administratie. Die tijd kan jij vervolgens besteden aan de kerntaken van je bedrijf.

Goedkope ZZP boekhouder kiezen

Voor veel zzp'ers is een boekhouder een must. De term goedkope boekhouder is wellicht niet de juiste bewoording, maar het gaat er wel om dat je zo min mogelijk onnodige kosten maakt met betrekking tot de administratie van je bedrijf. Het tarief van de boekhouder of het administratiekantoor is immers vaak een van de grote kostenposten binnen je bedrijf. Om uit te vinden welke goedkope ZZP boekhouder het beste bij jouw situatie past, is het verstandig om verschillende offertes van boekhouders op te vragen. Zo heb je meteen inzicht over de kosten van een boekhouder.

De tarieven variëren echter enorm. Waar de ene goedkope ZZP boekhouder € 60,- per maand rekent, betaal je bij de andere boekhouder € 160,-. Kies hierbij niet meteen de goedkoopste boekhouder. Een betrouwbare boekhouder draagt namelijk niet alleen zorg voor je administratie maar is ook je sparringspartner met betrekking tot de financiën. Op het gebied van belastingen, contracten, verzekeringen en andere financiële zaken kan de boekhouder je van advies voorzien. Ga daarom niet meteen met de eerste de beste boekhouder in zee.

Ontvang offertes van de juiste goedkope boekhouders

Hoe vind je de beste goedkope boekhouders uit jouw regio? De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul je persoonlijke gegevens in en wij gaan voor jou aan de slag om de beste boekhouders in jouw omgeving te vinden. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte met hun tarievenlijst, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het is daarna aan jou om met de meest geschikte goedkope boekhouder in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat je administratie in orde is!