error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van boekhouders Vergelijk boekhouders →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Freelance boekhouder

Laatste update:

Ben je voor je onderneming op zoek naar een freelance boekhouder? Een echte kenner op het gebied van de laatste wetten en regels, die jouw boekhouding professioneel en accuraat uitvoert? Dan ben je bij Offerte.nl op het juiste adres. Vul het formulier in en wij brengen je in contact met (freelance) boekhouders in jouw eigen regio. Geheel gratis en vrijblijvend natuurlijk.

Werkzaamheden van een freelance boekhouder

Een freelance boekhouder houdt zich bezig met alle werkzaamheden die specifiek gericht zijn op de boekhouding van organisaties en bedrijven. Niet alleen draagt de boekhouding freelancer bij aan de verwerking van de financiële data in de administratie, ook adviseert hij de ondernemer bijvoorbeeld over mogelijke aftrekposten of investeringen. Meestal functioneert een boekhouder ook als tussenpersoon. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het verstrekken van gegevens aan financiële instellingen als banken of het indienen van de btw-aangiftes bij de Belastingdienst.

Boekhouding freelancer uitbesteden

Het uitbesteden van de boekhouding aan een freelancer brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je op deze manier zelf geen tijd te besteden aan de administratie van je bedrijf. Die tijd kun je nu steken in de kerntaken van je bedrijf. Ten tweede is een professionele freelancer op de hoogte van de laatste wetten en regels op het gebied van de boekhouding. Het uitoefenen van de administratie vergt nu eenmaal specifieke kennis. Zo weet je dat de boekhouding betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand wordt uitgevoerd. Dit voorkomt grote problemen achteraf met andere instellingen, zoals de Belastingdienst.

Verschil tussen een boekhouder en een accountant

Veel mensen denken dat een freelance boekhouder en een accountant hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. Een boekhouder draagt zorg voor alle financiële gegevens van een bedrijf en verwerkt deze in de boekhouding. De boekhouder geeft echter geen verklaring af over de betrouwbaarheid van de gegevens. Deze taak is weggelegd voor de accountant, als het bedrijf van een bepaalde grootte of een bepaald soort (zoals een instelling) is.

Freelance boekhouder gezocht? Vind deze met Offerte.nl

Wie een freelance boekhouder zoekt, merkt dat het lastig is om de juiste in de omgeving te vinden. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul jouw postcode en persoonlijke voorkeuren in. Offerte.nl gaat daarna voor jou aan de slag om de vijf beste boekhouders te zoeken in de buurt van jouw bedrijf. Zij sturen je vervolgens een offerte. Het is dan aan jou om met de meest geschikte boekhouder in zee te gaan. Geef nu je gegevens op en zit binnen een korte termijn met de freelance boekhouder rond de tafel!

Ontvang prijsopgaven van boekhouders

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk boekhouders
Wat onze klanten zeggen
4.5 sterren gemiddeld uit 6 reviews over Offerte.nl

Ik zocht een boekhouder voor het verzorgen van mijn inkomstenbelasting.

Ik zocht een boekhouder met kennis van het boekhoudpakket exact. 5 offertes ontvangen Gekozen voor het administratiekantoor bij mij in Hilversum

Ik zocht een betrouwbare boekhouder, die de voordelen kon uitleggen van een startende ondernemer. Als startende ZZP-er had ik behoefte aan duidelijk advies. Geweldig boekhouder gevonden top service offerte.nl!

Nu weet ik zeker dat mijn boekhouding goed zal zijn! Bedankt voor jullie goede service!

Salarisadministratie 10 man, btw aangiftes per maand

Zo handig dat je boekhouders met elkaar kunt vergelijken!