Salarisadministratie uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Salarisverwerking vormt een lastig karwei door de grote hoeveelheid wet- en regelgeving die erbij komt kijken. Als je het bovendien verkeerd uitvoert, kan je onderneming een aanzienlijke boete krijgen. De kosten lopen hierdoor behoorlijk op. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om de salarisadministratie uit te besteden. Ondernemers krijgen op die manier minder administratief werk te doen en hoeven jaarlijks slechts een paar uur te besteden aan de loonlijst.

Zo kan je onderneming zich volledig focussen op de kernactiviteiten. Daarnaast weet je ook dat de salarisadministratie volledig volgens de laatste wetswijzigingen en regelgeving rondom salarisverwerking verloopt. Lees in dit artikel meer over de salarisadministratie uitbesteden, de voordelen, de kosten en hoe je het beste administratiekantoor dankzij Offerte.nl vindt.

Hoe werkt de salarisadministratie uitbesteden?

In de meeste gevallen beschik je bij de loonadministratie uitbesteden over twee methodes: alles uitbesteden of een gedeelte van de salarisadministratie uitbesteden.

  • De gehele salarisadministratie uitbesteden

Bij deze methode neemt het administratiekantoor de gehele rompslomp rondom de salarisadministratie uit handen. Dit betekent dat je alleen nog de personeelsmutaties en de urenstaten moet bijhouden en doorgeven. Het administratiekantoor houdt op basis van deze gegevens een volledige salarisadministratie voor je bij, verstuurt de jaaropgaven en loonstroken en zorgt voor de loonbelastingaangifte.

Als er zich wetswijzigingen voordoen of de verplichte CAO in jouw branche verandert, verwerkt het administratiekantoor dit in de salarisadministratie. Je hebt hier dus geen enkele zorg meer over. Veel administratiekantoren bieden extra diensten aan, zoals het aanmelden van nieuwe medewerkers bij instanties, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het invullen van de aangiftes voor ziekengeldverzekeringen en het pensioenfonds.

Daarnaast adviseren ze je graag op het gebied van arbeidsrecht, fiscale voordelen voor ondernemers en ziekteverzuim. Bij traditionele administratiekantoren bevindt de loonadministratie zich op een intern systeem. Vanwege de beperkte toegang is het als klant lastiger om een goed overzicht te krijgen. Moderne kantoren beschikken echter over een online programma, waardoor je wel volledig toegang hebt tot je eigen administratie.

  • Een gedeelte van de salarisadministratie uitbesteden Bij deze vorm van salarisadministratie uitbesteden doe je zelf een gedeelte van de taken, terwijl het administratiekantoor de rest afhandelt. In onderling overleg met het kantoor bespreek je wie welke taken op zich neemt. Zo zorgt het administratiekantoor bijvoorbeeld voor de berekening van het salaris of de verzending van de jaaropgaven en loonstroken. Jij bent als bedrijf zelf verantwoordelijk voor de afdracht van loonheffingen, de salarisbetaling en de loonbelastingaangifte.

De administratiekantoren die volgens deze methode werken, gebruiken altijd een digitaal platform. Als klant heb je daar gemakkelijk inzicht in je eigen salarisadministratie. Het voordeel hiervan is dat het zeer flexibel werkt. Jij vult zelf allerlei veranderingen in. Het is zelfs mogelijk om Employee Self Service (ESS) toe te staan; zo verleen je je medewerkers toegang om zelf verlofaanvragen of declaraties in te laten voeren.

Salarisadministratie uitbesteden tarieven

De tarieven voor de loonadministratie uitbesteden variëren enorm. Bij de meeste kantoren betaal je een vast tarief per loonstrook of werknemer. Hierbij verschillen de kosten van 5 tot 12,50 euro per maand. Andere administratiekantoren maken gebruik van een staffel; hoe meer personeel er bij je bedrijf in dienst zijn, des te lager het tarief per medewerker. Ook is het gewoon dat je als werkgever een vast tarief per maand of per jaar betaalt, naast de kosten per loonstrook.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Als je slechts naar de directe bedragen kijkt, is de loonadministratie uitbesteden duurder dan zelf de administratie voeren. Als je het immers zelf doet, hoef je slechts eenmalig een softwarepakket aan te schaffen en jaarlijks een licentie te betalen. Er zijn echter diverse voordelen aan de salarisadministratie uitbesteden. We zetten ze voor je op een rij:

  • De loonadministratie van het bedrijf uitbesteden bespaart tijd Tijd is geld in je bedrijf. Het liefst besteed je daarom je tijd zo zinvol mogelijk, aan de kernactiviteiten van je onderneming. Aanwezig zijn op de werkvloer is daarbij een must. Als je echter de complete loonadministratie moet bijhouden, gaat er veel kostbare tijd verloren in het nodige papierwerk. Zo moet je wellicht een cursus volgen over het voeren van de loonadministratie, fiscale literatuur aanschaffen en bijhouden en de regelgeving secuur volgen.

  • Outsourcing loonadministratie levert geld op Als je zelf de salarisadministratie bijhoudt, ben je volledig verantwoordelijk. Ook bij het maken van fouten. Eventuele boetes van de Belastingdienst zijn aanzienlijk. Als je voor outsourcing van de loonadministratie kiest, komen deze boetes voor rekening van het administratiekantoor. Daarnaast is het kantoor uitstekend op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Ze weten daardoor de juiste fiscale voordelen of subsidies voor jouw bedrijf te vinden. Dit kan je een flink geldbedrag besparen.

  • Geen zorgen over de correcte uitvoering van de wet- en regelgeving Door gebruik te maken van de diensten van een vakkundig administratiekantoor, weet je dat jouw salarisadministratie volledig in orde is. De vakbekwame specialisten beschikken over een gedegen opleiding en laten zich regelmatig bijscholen. Zo heb je de zekerheid dat alles volgens de wet geregeld is en dat een correcte afdracht van belastingen en premies plaatsvindt.

Salarisadministratie mkb

Als ondernemer van het MKB ben je zuinig op je medewerkers. Daarom wil je dat iedere maand je medewerkers correct en optijd betaald worden. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat het juiste salaris op basis van de fiscaliteit en wetgeving wordt uitbetaald. Zo is jouw personeel tevreden en functioneert het bedrijf optimaal.

Salarisadministratie ZZP

Als ZZP er ben je verplicht om een goede administratie van je bedrijf bij te houden. Het is echter niet alleen voor de Belastingdienst een vereiste. Om zelf een goed overzicht over het reilen en zeilen van je bedrijf te hebben, is een verzorgde administratie een must. Zo zie je direct wat je verdient en waar in je onderneming meer winst te behalen valt. Een solide administratiekantoor zorgt voor een net overzicht van de financiële situatie binnen je onderneming.

Salarisadministratie DGA

Als Direct Groot Aandeelhouder (DGA) ben je verplicht om vanuit je BV jezelf loon uit te keren. Bij het uitbetalen van dit loon is een salarisadministratie nodig. Voor de meeste ondernemers is dit een lastig en tijdrovend karwei. Een administratiekantoor neemt die zorgen graag uit handen. Zo ben je als ondernemer verzekerd van een correcte, complete en tijdige salarisadministratie, inclusief de loonheffing aangifte aan de Belastingdienst.

Vind het juiste administratiekantoor met Offerte.nl

Het kan ingewikkeld zijn om het perfecte administratiekantoor te vinden, waar jij als bedrijf een match mee hebt. Gelukkig biedt de website van Offerte.nl uitkomst. Vul je persoonlijke wensen en gegevens in. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om de beste administratiekantoren en boekhouders in de omgeving aan te bieden. Zij sturen je een vrijblijvende offerte met tarievenlijst op. Het is dan aan jou om met het beste kantoor in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat je salarisadministratie in orde is!