error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van boekhouders Vergelijk boekhouders →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Belastingaangifte FAQ

Wat is belastingaangifte?

De aangifte is een verklaring van de belastingplichtige (u), waarmee De Belastingdienst de verschuldigde belasting vast kan stellen.

Moet ik verplicht belastingaangifte doen?

Iedere particulier die een (blauwe) brief van De Belastingdienst krijgt toegestuurd moet verplicht aangifte inkomstenbelasting doen. Ook als je die niet krijgt kan het nodig zijn om aangifte te doen. Als je meer dan €45 verschuldigd bent dan moet je ook aangifte doen. Als je ondernemer bent dan dien je altijd aangifte te doen.

Welke soorten belastingaangiften worden onderscheiden?

Particulieren vullen jaarlijks de aangifte inkomstenbelasting in. Zelfstandig ondernemers die een eenmanszaak hebben doen dat ook. Als bedrijven een btw-nummer hebben moeten zij ook omzetbelasting doen. Dit heet ook wel btw aangifte. Als je een vennootschap of bv/nv hebt betaal je vennootschapsbelasting. Over uitgekeerd dividend betaal je dividendbelasting. Dit is van toepassing bij beleggen.

Wat heb ik nodig voor de belastingaangifte?

Ter voorbereiding doe je er goed aan enkele dingen bij de hand te houden:

Persoonlijke gegevens

  • Burgerservicenummer en die van je kinderen en partner
  • Bankrekeningnummers
  • DigiD inloggegevens

Daarnaast zijn er financiële gegevens nodig. In veel gevallen zijn deze al vooraf ingevuld door De Belastingdienst. Je vindt meer informatie op de website van De Belastingdienst.

Hoe doe ik belastingaangifte?

Tegenwoordig kun je online belastingaangifte doen bij De Belastingdienst. Voor particulieren mag dat nog met papier maar dat wordt afgeraden. Je moet dan veel meer werk doen omdat er niks vooraf is ingevuld.

Kan ik belasting terugvragen?

Je krijgt nadat je belastingaangifte hebt gedaan een zogenaamde aanslag gestuurd. Hierin staat hoeveel je moet betalen of terugkrijgt.

Wanneer moet ik belastingaangifte doen?

Dit moet ieder jaar uiterlijk vóór 1 mei worden gedaan. Als je geen uitstel aanvraagt en je aangifte niet of te laat doet dan krijg je een boete.

Wanneer krijg ik reactie?

Als je voor 1 april aangifte doet dan krijg je voor 1 juli al een bericht (aanslag belasting) toegestuurd. Als je voor 1 mei aangifte doet dan krijg je meestal binnen 3 maanden een reactie.

Waar moet ik rekening mee houden?

De Belastingdienst heeft niet altijd al je gegevens. Denk hierbij aan zorgkosten of speciale kosten. Lees dus altijd je belastingaangifte voor het versturen goed door.

Hoe krijg ik hulp bij de belastingaangifte?

Vind je dit alles te ingewikkeld of heb je geen tijd? Je kunt hiervoor een boekhouder of belastingadviseur inschakelen. De boekhouder zal alles voor je regelen zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Het kan zelfs fiscaal voordeel opleveren omdat boekhouders gespecialiseerd zijn in het vak. Als je twijfelt of je het zelf kan, schakel dan vooral de hulp in van een belastingconsulent. Dit bespaart ook een hoop tijd en moeite.

Hoe vind ik een boekhouder?

Je doet er goed aan vooraf offertes aan te vragen om de prijzen te vergelijken. Dit kan gemakkelijk via Offerte.nl. Vul het formulier in en je krijgt binnen 24 uur tot 5 offertes van boekhouders toegestuurd. Vergelijk ze en kies de beste optie. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten van een boekhouder. Aan deze service zitten geen kosten verbonden en het is geheel vrijblijvend.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk boekhouders →
Wat onze klanten zeggen

Nu weet ik zeker dat mijn boekhouding goed zal zijn! Bedankt voor jullie goede service!

Salarisadministratie 10 man, btw aangiftes per maand

Ik zocht een boekhouder met kennis van het boekhoudpakket exact. 5 offertes ontvangen Gekozen voor het administratiekantoor bij mij in Hilversum

Zo handig dat je boekhouders met elkaar kunt vergelijken!

Ik zocht een betrouwbare boekhouder, die de voordelen kon uitleggen van een startende ondernemer. Als startende ZZP-er had ik behoefte aan duidelijk advies. Geweldig boekhouder gevonden top service offerte.nl!

Ik zocht een boekhouder voor het verzorgen van mijn inkomstenbelasting.

Ontvang prijsopgaven van boekhouders

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk boekhouders
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Voorst

Belastingaangiftes

per 1 juli jaarlijks de jaarrekening en ib aangifte , i.v.m Bbz regeling.

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Amsterdam

BTW aangiftes verzorgen

In dit geval: SPOED! BTW aangifte van 2e kwartaal + 3e kwartaal moet voor 31 oktober binnen zijn

Aangevraagd op 23-10-2018 door een klant in Utrecht

Volledige boekhouding

Jaarrekening en belastingaangifte per kwartaal

Aangevraagd op 22-10-2018 door een klant in Amersfoort

Vennootschapsbelasting indienen

Betreft een spaar bv (2 spaarrekeningen) - svp tarief jaarlijkse aangifte vpb

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in Utrecht

Boekhouding dierenartspraktijk

Ik ben student diergeneeskunde en ben in 2017 samen met mijn compagnon een maatschap gestart in de diergeneeskunde. Maandelijks brengen we een factuur uit naar dierenartsenpraktijken (op dit moment zijn dit er maar twee) en hebben daarnaast minimale kosten gehad. Vanwege de minimale administratie hebben wij er in eerste instantie voor gekozen om de boekhouding zelf te regelen middels het boekhoudprogramma E-boekhouden. Na een een jaar en wat BTW-aangiftes verder vragen wij ons echter af of we het wel op de goede manier doen en willen wij ons laten adviseren of en hoe we dit in het vervolg anders kunnen doen.

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in Den Haag

Belastingaangifte

Aangifte inkomstenbelasting indienen

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in De Bilt

Boekhouding van zzp-er

het bij houden van mijn in en uitgave binnen het bedrijf Jaarrekening, Aangifte inkomstenbelasting, Aangifte omzetbelasting (btw), Aangifte vennootschapsbelasting, Salarisadministratie

Aangevraagd op 17-10-2018 door een klant in Waalwijk

Boekhouder voor jaarrekening

Ik zoek een no-nonsese boekhouder die de jaarrekening en vpb-aangifte van mijn holding regelt vanaf boekjaar 2018. Op dit moment wordt er alleen belegd vanuit de BV, geen omzet, geen salaris en nauwelijks inkoopfacturen. Naast de jaarrekening en vpb-aangifte is advies over fiscale optimalisatie welkom.

Aangevraagd op 16-10-2018 door een klant in Barendrecht

Boekhouding youtube specialist

Ik heb een YouTube Kanaal met bijna 200.000 abonnees en heb hulp nodig met de boekhouding hiervan. Belastingaangifte

Aangevraagd op 14-10-2018 door een klant in Houten

Belastingadviseur online marketing bedrijf

Ik heb een online marketing bedrijf die op dit moment aardig groeit. Graag kom ik in contact met een belastingadviseur / financieel adviseur die mij kan adviseren omtrent juiste rechtsvorm en toekomstige bedrijfsplannen die ik heb.

Aangevraagd op 12-10-2018 door een klant in Haarlemmermeer

Belastingaangiftes verzorgen

zoekende naar een boekhouder die mijn aangifte inkomstenbelasting, omzetbelasting BTW & Jaarrekening kan verwerken en eventuele bedragen die ik terug kan vorderen van de belastingdienst.

Aangevraagd op 11-10-2018 door een klant in Overbetuwe

Boekhouder voor btw aangifte

Ik ben op zoek naar een boekhouder voor mijn aangifte BTW.

Aangevraagd op 09-10-2018 door een klant in Nissewaard

Administratiekantoor nodig

Jaarlijks moet er een privé belasting-aangifte worden gedaan. En daarin moet de administratie van het bedrijf in verwerkt worden. Ik hou zelf de administratie bij in een Excel-bestand. Ik doe jaarlijks aangifte, ook voor de BTW, omdat mijn omzet vrij gering is. Ik heb een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De administratie wordt nu gedaan door een groot administratiekantoor. De kosten liggen hoog en de werkzaamheden zijn eigenlijk beperkt. Ik ben dus op zoek naar een kleinschaliger bedrijf dat mijn gegevens even nakijkt en invult/overneemt op de belastingaangifte.

Aangevraagd op 09-10-2018 door een klant in Amsterdam

Hulp aangiftes omzetbelasting

Ik ben een zzpr in de wegenbouw ik doe zelf me facturen maken ik zoek alleen hulp Mijn aangiftes/ kwartaal /omzetbelasting

Aangevraagd op 03-10-2018 door een klant in Amstelveen

Aangifte omzetbelasting freelancer

Freelancer in verschillende Branche. Aangifte omzetbelasting