Iedere ondernemer, dus ook elke ZZP er, moet (helaas) een boekhouding bijhouden. Wil je een juiste keuze maken en niet teveel betalen? Vul dan het formulier in en ontvang gratis offertes die je kan vergelijken.

Doe je het niet voor jezelf, dan wel voor de Belastingdienst. Een professionele boekhouder voor ZZP ers biedt hierbij uitkomst. ZZP boekhouders zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fiscale wet- en regelgeving, waardoor ze jouw administratie feilloos langs de Belastingdienst laten passeren. Doordat zij bovendien de mazen in de wet kennen, weten zij hoe je zo min mogelijk belasting betaalt. Benieuwd wat een boekhouder voor jouw bedrijf kan betekenen en waar je de beste boekhouder in jouw omgeving met Offerte.nl vindt? Lees dan snel verder.

Werkzaamheden van een boekhouder voor freelancers

Welke werkzaamheden een boekhouder voor ZZP ers uitvoert, hangt sterk van jouw persoonlijke wensen af. Sommige ZZP'ers houden het liefst een groot deel van de freelance administratie voor zichzelf, terwijl anderen graag een ZZP boekhouder alles laten doen. In de laatste situatie overhandig je alle bonnen en handgeschreven kladjes aan de ZZP boekhouder. Je hebt daarna geen zorgen meer over de ZZP administratie.

De werkzaamheden van de boekhouder voor ZZP 'ers bestaan onder andere uit de aangifte voor de belastingen, zoals de maandelijkse of jaarlijkse aangifte omzetbelasting, het doen van de administratie en het afleveren van de jaarstukken. Hoe meer geordend de administratie is, des te gemakkelijker het invullen van de belastingaangiften zal zijn. Bovendien kan de boekhouder voor ZZP 'ers adviseren over de te volgen financiële weg.

Voordelen van een boekhouder voor ZZP ers

Natuurlijk brengt het uitbesteden van de boekhouding een kostenplaatje met zich mee. Deze kosten betalen zich echter op meerdere momenten terug. Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van de ZZP administratie aan een ZZP boekhouder:

  • Een enorme besparing in tijd Als ZZP'er wil je je zoveel mogelijk focussen op je klanten. Als je echter nog de volledige administratie van je bedrijf moet bijhouden, betekent dit dat je urenlang bezig bent tussen de bonnetjes en facturen. Vaak betekent dit dat je 's avonds nog tot laat bezig bent om de administratie op orde te krijgen. Een professionele boekhouder zorgt ervoor dat je je tijd aan de kerntaken van je bedrijf besteedt. Dit levert voor jou een zorg minder en een enorme tijdbesparing op.

  • Kwalitatief goede administratie Door gebruik te maken van een professionele boekhouder voor ZZP ers, ben je gegarandeerd van een uitstekende administratie die aan alle eisen voldoet. De professionele boekhouders hebben de juiste opleiding gehad en laten zich geregeld bijscholen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied. Dit zorgt ervoor dat zij fiscale voordelen en mazen in de wet voor jou opsporen. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld minder belasting te betalen. Dankzij de expertise van professionals is de administratie tiptop in orde.

  • Snel inzicht in het reilen en zeilen van je bedrijf Het kan soms vrij ingewikkeld zijn om de cijfers te doorzien van je onderneming. Een professionele boekhouder weet voor jou op een gemakkelijke manier het reilen en zeilen van het bedrijf inzichtelijk te maken. In de handige jaarrekening legt hij uit welke onderdelen van de onderneming uitstekend functioneren en waar nog winst te behalen valt. Een boekhouder voor de ZZP er is daarom een handige sparringspartner op financieel gebied.

  • Wat zijn de kosten van een ZZP boekhouder? De tarieven van een boekhouder voor een eenmanszaak variëren enorm. Het hangt af van welke mutaties of boekingen je verwacht per maand en of je ook gebruik wilt maken van andere services, zoals het invullen van de omzetbelasting aangifte. Meestal betaal je een vast maandbedrag aan de boekhouder voor freelancers. De ene boekhouder rekent hierbij € 60,- per maand, terwijl je bij het andere kantoor € 160,- per maand betaalt. Het kiezen voor een goedkope boekhouder is niet automatisch de beste keus. Zorg dat je kiest voor een specialist die met je meedenkt.

Om in te schatten welke kosten je ongeveer voor jouw specifieke situatie mag verwachten, is het aan te raden om diverse offertes bij boekhouders aan te vragen. Zo krijg je een overzicht van de te verwachte kosten. Het kan ook zijn dat jij als zelfstandige ook graag samenwerkte met een freelance boekhouder.

Offertes voor eenmanszaak boekhouders

Ben je op zoek naar de meest geschikte boekhouder in jouw omgeving? De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Zodra je je gegevens en wensen invult, gaat Offerte.nl voor je op zoek om de beste boekhouders uit de regio te vinden. Zij sturen je vervolgens vrijblijvend een offerte met een tarievenlijst. Het is daarna aan jou om met de meest geschikte boekhouder in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat je freelance administratie volledig in orde is.