Op zoek naar een boekhouder voor je mkb administratie? Vul ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van mkb boekhouders.

De mkb administratie is wellicht het minst populaire onderdeel van het ondernemerschap. Je houdt je immers liever bezig met het draaiende houden van je onderneming. Aanwezigheid op de vloer is daarvoor belangrijker dan de bonnetjes en facturen afhandelen op een kantoor. Daarnaast maken ondernemers vaak lange dagen, zodat er simpelweg weinig tijd besteed kan worden aan de mkb administratie.

Besteed daarom de boekhouding uit aan een mkb boekhouder. Lees snel verder wat een mkb boekhouder voor jouw onderneming kan betekenen, wat de voordelen zijn en hoe je de beste boekhouder vindt via Offerte.nl.

Het belang van een verzorgde mkb administratie

De boekhouding voor je mkb bedrijf bevat alle gegevens over de onderneming die je elektronisch of op papier vastlegt. Het vormt daarmee de basis van je belastingaangifte. Als de mkb administratie echter niet binnen een redelijke termijn te controleren is, niet volledig is of je het niet lang genoeg hebt bewaard, levert dit aanzienlijke boetes op.

Daarnaast mag de Belastingdienst in dat geval zelf de winst en omzet vaststellen en de verschuldigde belasting berekenen. Een netjes verzorgde administratie toont bovendien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Je winst, inkomsten en uitgaven staan netjes op een rij, waardoor je in één oogopslag ziet welke elementen van jouw bedrijf goed draaien en waar nog winst te behalen valt.

Zo kun je ook op tijd ingrijpen als het op financieel gebied iets minder gaat. Een verzorgde mkb administratie is dus van groot belang voor je bedrijf.

Werkzaamheden van een mkb boekhouder

Als je geen tijd of zin hebt om zelf de mkb administratie uit te voeren, is het verstandig om de boekhouding uit te besteden aan een mkb boekhouder. Met alle bonnetjes en facturen, verzamelt de boekhouder de juiste gegevens voor onder andere de btw-aangifte en de inkomstenbelasting. Met de volgende werkzaamheden kan de boekhouder je van dienst zijn: - Het samenstellen van de jaarrekening
De mkb boekhouder stelt met alle facturen, bonnetjes en uitgaven de jaarrekening vast. De jaarrekening, die bestaat uit een winst- en verliesrekening, balans en toelichting, geeft aan hoe het bedrijf het afgelopen boekjaar heeft gedraaid. Bij een BV ben je verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

- Advies over fiscale zaken
De mkb boekhouder is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Hierdoor ziet de boekhouder gemakkelijk bepaalde subsidies en kortingsregelingen en kent hij alle mazen in de wet. Door jouw onderneming te adviseren, bespaar je mogelijk een flink bedrag op fiscaal gebied.

- Advies over je bedrijf met een overzichtelijke administratie
Door orde op zaken te stellen binnen de mkb administratie, maakt de boekhouder inzichtelijk hoe het bedrijf zich ontwikkelt. Loopt alles binnen de onderneming op rolletjes en welke beslissingen staan er voor de toekomst te wachten? Een mkb boekhouder adviseert je over het te voeren financieel beleid van de organisatie.

- Begeleiden bij subsidieregelingen
Dient een bepaald project van jouw onderneming een maatschappelijk doel of sluit het aan op het overheidsbeleid? In veel gevallen komt je onderneming dan in aanmerking voor één van de diverse subsidie- en financieringsregelingen. De boekhouder informeert je graag over de mogelijkheden die wellicht voor jouw onderneming interessant zijn.

Kosten van een boekhouder voor mkb

Wat de kosten voor een boekhouder bij het mkb zijn, hangt af van de werkzaamheden die je de boekhouder laat verrichten. Kies je ervoor om de hele administratie uit te besteden of vult de boekhouder slechts de belastingaangifte in? Bij een minimale besteding bij een boekhouder gaat het om kosten van circa € 600,- per jaar, maar gaat het om een groter bedrijf met personeel in dienst, dan valt het bedrag hoger uit. Het is een flink bedrag, maar toch is het aan te raden een boekhouder in dienst te nemen.

Dankzij alle fiscale voordelen die een boekhouder vindt, verdienen ze het geld dik terug. Door verschillende offertes van boekhouder in het mkb met elkaar te vergelijken, weet je hoeveel een boekhouder in jouw specifieke situatie kost.

Ontvang vrijblijvende offertes

Het kan ingewikkeld zijn om een goede boekhouder in de omgeving te vinden. Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul jouw postcode en persoonlijke wensen in en wij gaan voor jou aan de slag voor de meest geschikte boekhouders uit de regio. Zij sturen je een vrijblijvende offerte met een tarievenlijst. Het is dan aan jou om met de beste boekhouder voor de mkb administratie in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat jouw administratie op orde is.