Ben je op zoek naar hybride zonnepanelen? Offerte.nl helpt je daarbij. Vul het formulier in en ontvang direct gratis vrijblijvende offertes van 4 hybride zonnepanelen leveranciers. Op die manier kan je gemakkelijk de prijzen vergelijken.

Inhoudsopgave

Welke hybride zonnepanelen zijn er?

Je vraagt je af welke hybride zonnepanelen er zijn. Dit soort panelen, ook wel photovoltaïsche-thermische (PVT) panelen genoemd, komen in twee varianten voor:

- PVT-panelen
PVT-panelen zijn geschikt als je een lage temperatuur verwarming hebt. Ze wekken elektriciteit op en zorgen ook dat je huis wordt verwarmd.

- PVT-collectoren
PVT-collectoren zijn geschikt als je een hoge warmtevraag hebt. Ze kunnen warmte opwekken en elektriciteit besparen.

Welke hybride zonnepanelen het beste bij je passen is afhankelijk van jouw energie behoefte.

De onderscheidende factor van hybride zonnepanelen is dat ze elektriciteit en warmte opwekken. Ze leveren in de winter tot wel 10 procent meer rendement op dan andere zonnepanelen. Daarbij leveren ze in de zomer ook nog eens 40% meer rendement op dan standaard panelen.

Voordelen en nadelen van hybride zonnepanelen

Voordelen

  • panelen zien er heel mooi uit
  • tot 10% hoger rendement in de zomer
  • tot 40% hoger rendement in de winter

Nadelen

  • duurdere investering
  • je hebt ruimte nodig om warm water op te slaan

Hybride zonnepanelen

Levensduur hybride zonnepanelen

De levensduur van PVT-panelen is gemiddeld 30 jaar. Bovendien is hun installatie zeer complex. De installateur sluit het systeem aan op de stroomvoorziening. Hij bespreekt met jou ook het jaarlijks rendement. Door hybride zonnepanelen nemen jouw CV-kosten drastisch af. Op een jaarlijkse basis, kan je verwachten dat zij jou 100 kWh aan energie en 40m3 aan aardgas besparen.

Kosten van een hybride zonnepanelen systeem

De kosten van een hybride zonnepanelen systeem liggen vaak tussen de €8.000,- en €16.000,-. Gemiddeld kosten hybride zonnepanelen rond de €12.000,-. Let op, de precieze kosten verschillen per situatie. Door via ons offertes op te vragen kan je een goede vergelijking maken van de kosten.

Een geheel systeem is meestal tussen de 8 en 16 zonnepanelen. Dit levert een rendement van 3500 kWh op. Dit is genoeg energie voor een huishouden van 3 personen. Het is ook mogelijk om je btw terug te vragen. De gemiddelde prijs is dan niet €12.000,-, maar slechts €9.000,-. Je bespaart hier gemiddeld €3.000,- mee. Doordat je ook waterverwarmingskosten bespaart, verdienen de zonnepanelen zich sneller terug.

Je kan ook in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen. Vul ons formulier en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft. 73% van al onze klanten beginnen direct met vergelijken. Vergelijk en bespaar kosten!

Hoe werken PVT-panelen?

PVT zonnepanelen zetten energie om in waterstof. Ze kunnen elektriciteit voor je huis opwekken en het daarnaast ook verwarmen. Ze zorgen voor een jaarlijkse kostenbesparing van water, gas, elektriciteit en licht. Ze hebben een hoog omzettingsrendement. Ze verlagen jouw energiekosten en verwarmen tegelijkertijd jouw huis.

Een nadeel van hybride zonnepanelen is dat de terugverdientijd gemiddeld 8 jaar. Dat is één jaar langer dan bij andere zonnepanelen waar een terugverdientijd van 7 jaar geldt. Verder is de prijs ook hoger vergeleken met andere zonnepanelen. De investering voor hybride zonnepanelen is hoger omdat deze ook meer kwaliteit en rendement leveren.

Het voordeel van hybride zonnepanelen is dat zij langer meegaan dan andere zonnepanelen. Hun levensduur is namelijk 30 tot 40 jaar. Standaard zonnepanelen hebben vaak maar een levensduur van 15 tot maximaal 30 jaar.

Klanten van Offerte.nl besparen tot 40% door leveranciers te vergelijken. Vul het formulier in en ontdek vandaag nog wat we jou te bieden hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

De stappen om hybride zonnepanelen te laten installeren zijn als volgt:

  1. Installateur kiezen.
  2. Afspraak maken wanneer het jou uitkomt.
  3. De installateur komt langs om de zonnepanelen te plaatsen.
  4. Geniet van je gratis zonne-energie!

Vergeet niet te checken of alles goed werkt. Je hebt namelijk garantie!

Hoe kan Offerte.nl je helpen?

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen bedrijven die erkend zijn, deskundig en garant staan voor kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw hybride zonnepanelen warm water en een goed rendement opleveren. Bovendien zal jouw investering zich zeker terugverdienen! Vul het formulier in en ontvang direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit.

Zo kan je de potentie van de zonnepanelen bereken en weet je direct welke 4 bedrijven het beste zijn. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft!