error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven

Vergelijk schoonmaakbedrijven
 • Ontvang tot 5 offertes op maat
 • Gecertificeerde professionals
 • Gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Inhuren van een schoonmaker

Via Offerte.nl kunt u op eenvoudige en snelle wijze een schoonmaakbedrijf inhuren. Bent u in het bezit van een kantoorpand en wilt u deze laten schoonmaken? Gaat het om een particuliere ruimte? Op Offerte.nl kunt u de schoonmaakbedrijven die bij ons zijn aangesloten met elkaar vergelijken en kiezen welk bedrijf het beste bij uw wensen past en bij u in de regio zit. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan krijgt u de resultaten te zien voor schoonmaak in Amsterdam en omstreken.

Het vakgebied van de schoonmaker

Schoonmakers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Hoewel ze een laag inkomen genieten en de laatste tijd in opspraak zijn geweest (denk aan de stakingen van een paar jaar geleden) zijn schoonmakers toch een belangrijke schakel. Zonder schoonmakers zouden de straten niet te bewandelen zijn, om maar een voorbeeld te noemen. Hier leest u meer over de werkzaamheden van schoonmakers en de rol van schoonmaakbedrijven.

Wat doen schoonmakers?

Schoonmakers vallen onder de facilitaire dienstverlening en zorgen ervoor dat openbare, werk- en woonruimtes schoon en hygiënisch blijven. Enkele bezigheden van schoonmakers zijn:

 1. De vloer dweilen
 2. Toiletten soppen en schoonmaken
 3. Verdwaald afval weggooien
 4. Straten schoonmaken (als schoonmakers werkzaam zijn bij de gemeente)
 5. Meubels afnemen en afstoffen
 6. Ruiten wassen (soms)
 7. Beddengoed en handdoeken verschonen (in een hotel)

Waar werken schoonmakers?

In de meeste gevallen zijn schoonmakers aangesloten bij een schoonmaakbedrijf. Via het schoonmaakbedrijf komen ze sneller aan werk en zijn ze vaak verzekerd van een vast inkomen. In sommige gevallen kiezen schoonmakers ervoor om voor zichzelf te werken, dit gaat dan vaak om zwartwerk. Ze gaan vaak bij mensen langs die zelf niet in staat zijn om schoon te maken, of geen tijd hebben. Zwartwerkende schoonmakers zijn gelimiteerd in hun mogelijkheden. Schoonmakers die bij een schoonmaakbedrijf zijn aangesloten hebben -in tegenstelling tot zelfstandige schoonmakers- de mogelijkheid om op diverse plekken te werken. Scholen, ziekenhuizen en gemeentehuizen zijn hier een voorbeeld van. In sommige gevallen werken schoonmakers op een vaste plek (bijvoorbeeld op het vliegveld).

Welke werkzaamheden voert de schoonmaakhulp uit?

Een schoonmaakhulp kan voor verschillende diensten worden ingehuurd. Afhankelijk van het type ruimte dat u wilt laten schoonmaken kunt u rekenen op de volgende dienstverlening:

Kantoorruimte
Dweilen van de vloer
Toiletten soppen en schoonmaken
Afval weggooien in en rondom het pand
Straten, portieken en trappenhuizen schoonmaken
Meubels afnemen/afstoffen en onderhouden
Ramen lappen
Beddengoed en handdoeken verschonen (hotel)
Butlerservice
Oplevering nieuwbouw en Calamiteiten

Particulieren
Schoonmaak appartement
Butlerservice
Onderhouden en schoonmaken van meubels
Ramen lappen
Reinigen van portieken, trappenhuizen en straattegels
Oplevering van (nieuwbouw) woningen
Schoonmaken en ontruimen van de woning
Calamiteiten

De voordelen van het inhuren van een schoonmaker

Het inhuren van een schoonmaakhulp kent vele voordelen. Dankzij de vakkennis die de schoonmakers bezitten, kunt u er van uit gaan dat uw woon- of werkruimte nauwkeurig en vakkundig wordt schoongemaakt . Daarnaast dekt het contract met het schoonmaakbedrijf verschillende risico’s, onder andere diefstal en wanpraktijken. Tenslotte houdt u meer tijd over voor andere zaken.

Vind schoonmakers bij jou in de buurt

Een schoonmaakbedrijf rekent vaak voorrijkosten voor elke keer dat ze langskomen. Daarom is het altijd beter en goedkoper om een goede schoonmaker bij jou in de buurt te vinden. Wij werken samen met schoonmakers door het hele land. Uiteraard hebben wij vooral in de grote steden een mooie dekking aan lokale schoonmakers. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Amsterdam en omgeving? Dan zit je bij ons goed! Dit is de top tien van steden waar wij de meeste schoonmaakbedrijven hebben:

 1. Amsterdam
 2. Rotterdam
 3. Den haag
 4. Utrecht
 5. Overbetuwe
 6. Haarlem
 7. Breda
 8. Almere
 9. Tilburg
 10. Eindhoven
Ook als jouw plaats hier niet tussen staat hebben wij natuurlijk genoeg opties. Bekijk deze lijst voor schoonmakers in jouw plaats. 

De aanvraag van de offerte

Als u besluit een schoonmaakhulp in te huren, vult u dan het aanvraagformulier in op de site. Na de aanvraag ontvangt u binnen 24 uur minimaal vijf offertes van verschillende schoonmaakbedrijven die bij ons zijn aangesloten en in uw regio vallen. Deze offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken, wat u de mogelijkheid geeft om te kiezen voor de schoonmaak offerte die u het meeste aanspreekt.

Extra tips bij de aanvraag

Om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk word geholpen, is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Hier leest u enkele tips die u kunnen helpen.

1. Ga naar Offerte.nl/schoonmaakbedrijf

2. Geef een duidelijke beschrijving van de gewenste dienstverlening

3. Houd naast de prijs ook rekening met de prijs/kwaliteitsverhouding

4. Vraag naar eventuele garanties die u kunt krijgen

5. Kies het schoonmaakbedrijf die het meest aan uw criteria voldoet

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

kantoor schoonmaak amsterdam

Kantoor schoonmaak Amsterdam is eenvoudig te regelen via Offerte.nl. Schoonmaak bedrijven uit Amsterdam stellen offertes op voor de schoonmaak van uw kantoor

Lees meer

Schoonmaakwerk Den Haag vind je via Offerte.nl

Schoonmaakwerk in Den Haag? Vraag gratis en vrijblijvend uw offerte aan op Offerte.nl. Schoonmaakhulp gezocht? vindt uw professional via Offerte.nl

Lees meer

Schoonmaakhulp gezocht? Offerte.nl helpt jou!

Schoonmaak hulp gezocht ? vraag gratis en vrijblijvend uw offerte aan via Offerte.nl van schoonmaakbedrijven uit uw regio.

Lees meer

Ben jij zelf een schoonmaakbedrijf?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.