Contractvormen in de schoonmaak; de verschillen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Schoonmaak
  3. Contractvormen in de schoonmaak; de verschillen
  2 mins leestijd

  Ben je op zoek naar het beste schoonmaakbedrijf in je omgeving en twijfel je hierbij over het juiste contract? Vul je schoonmaakaanvraag in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven in jouw regio.

  Het kiezen van een passend schoonmaakcontract hoeft geen ingewikkelde opgave te zijn. De twee meest gebruikte contractvormen bij de schoonmaak zijn een resultaatgericht en een inspanningsgericht contract. Hieronder lees je meer over de voordelen die ze met zich meenemen en welke het beste bij jouw kantoor, horecagelegenheid of werkomgeving past.

  Resultaatgericht contract

  Bedrijven kiezen bij de contractvormen voor de schoonmaak steeds vaker voor een resultaatgericht contract. Zoals de naam al weergeeft, telt bij een resultaatgericht contract het resultaat. Vooral bij bedrijven die “Het Nieuwe Werken” introduceren in hun werkomgeving, werkt deze aanpak zeer efficiënt.

  Doordat bijvoorbeeld niet alle flexplekken dagelijks worden gebruikt, richten de schoonmakers zich vooral op de onderdelen van het kantoor met een hoge gebruiksfrequentie.

  Inspanningsgericht contract

  Als je de voorkeur hebt aan schoonmakers die volgens een vast werkprogramma werken, past een inspanningsgericht contract beter bij jouw specifieke situatie. Voordat het schoonmaakbedrijf op jouw kantoor of bedrijfspand aan het werk gaat, leggen ze op basis van jouw eisen en wensen alle werkzaamheden vast.

  Deze manier van werken heeft twee voordelen. Ten eerste is het risico dat delen van de vloeren, het sanitair of het interieur worden vergeten nihil. Ten tweede is de kwaliteit van de schoonmaak meetbaar. Door te werken volgens een vast stramien is er zekerheid.

  Welke contractvormen bij de schoonmaak verdienen de voorkeur?

  Welke contractvorm voor de schoonmaak het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van het soort schoonmaakwerk. Met een resultaatgericht contract maken de schoonmakers zeer efficiënt schoon. Door de goede opleiding en trainingen aan de medewerkers, zijn zij uitstekend in staat om in te schatten of een vergaderruimte, receptie of klaslokaal een schoonmaakbeurt nodig heeft.

  Bij periodieke werkzaamheden is een inspanningsgericht contract een betere optie. Doordat de periodieke werkzaamheden over het algemeen zo specialistisch zijn, wordt het beste resultaat behaald door steeds op dezelfde wijze schoon te maken.

  De beste schoonmakers via Offerte.nl

  Ben je op zoek naar het juiste schoonmaakbedrijf in jouw regio om een contract mee af te sluiten? Offerte.nl biedt hierbij uitkomst.Via Offerte.nl brengen we jou in contact met schoonmaak partijen door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews