Schoonmaakbedrijf prijzen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Schoonmaak
  3. Schoonmaakbedrijf prijzen en gemiddeld tarief vergelijken in uw regio
  4 mins leestijd

  Schoonmaakbedrijf prijzen vergelijken? Vul je aanvraag in en ontvang tot 3 offertes van schoonmaakbedrijven uit jouw regio. Je aanvraag is volledig vrijblijvend.

  Een schoon kantoor is heel belangrijk voor een gezond bedrijf. Daarom doe je dit niet zelf, maar laat je het liever aan goede professionals over. Maar wat zijn eigenlijk gangbare schoonmaaktarieven?

  Kosten schoonmaakbedrijf per uur of per vierkante meter

  De kosten voor een schoonmaakbedrijf worden in de regel per uur of per vierkante meter gerekend. In beide gevallen moet het schoonmaakbedrijf weten hoe groot het pand is dat ze moeten schoonmaken. Vervolgens kunnen zij een offerte uitbrengen voor het ingeschatte aantal uren dat er voor de reiniging nodig is. Al deze zaken worden altijd netjes aangegeven in de offerte. Het kan overigens zo zijn dat je naast een prijs per vierkante meter ook nog een los starttarief of voorrijkosten betaalt voor het schoonmaken.

  Schoonmaakbedrijf prijzen nader bekeken

  Er zijn verschillende factoren die mede bepalen wat het uurtarief is van een schoonmaakbedrijf.

  De frequentie van schoonmaken Dagelijks, wekelijks of slechts een keer per jaar: de schoonmaakfrequentie bepaalt mede het uurtarief. Het tarief voor een eenmalige schoonmaak ligt soms iets hoger dan bijvoorbeeld het tarief voor een wekelijks schoonmaakbeurt.

  De te reinigen oppervlakte van het pand Voor kleine ruimtes geldt in de regel een hoger tarief, omdat het schoonmaakbedrijf vaak toch veel tijd moet vrijmaken om de opdracht uit te voeren.

  Hoeveel mensen er nodig zijn voor het reinigen van het pand Hoe groter het kantoor is, des te meer mensen er nodig zijn om in een kortere tijd alles spik en span achter te laten. Logischerwijs resulteert dit in een hoger uurtarief, maar daar staat weer tegenover dat de klus sneller geklaard is.

  De kosten voor schoonmaakmiddelen en apparatuur Zijn er al middelen in huis om mee schoon te maken? Of moet het schoonmaakbedrijf zelf zijn apparaten en reinigingsmiddelen meenemen? Dit is belangrijk, want materiaalkosten worden vaak ook meegenomen in het uurtarief.

  Vergelijk schoonmaakbedrijven

  schoonmaakbedrijf prijzen

  Gemiddeld tarief schoonmaakbedrijf

  Hoewel verschillende schoonmaakbedrijven verschillende tarieven hanteren kan je voor een eenmalige schoonmaakbeurt rekening houden met 20 tot en met 30 euro per uur. Zoals hierboven beschreven verschilt dit per type schoonmaakopdracht.

  Veel schoonmaakbedrijven werken met kortingen, bijvoorbeeld als ze meerdere malen per week komen schoonmaken.

  BTW tarief op schoonmaak in 2021

  Er gelden zowel 9% en 21% BTW tarieven op schoonmaak in 2021, afhankelijk van het type schoonmaakopdracht. Het schoonmaken van woningen valt onder het lage BTW tarief van 9%. We hebben het dan over een schoonmaker die je op particuliere wijze inhuurt. Over de zakelijke kosten van een schoonmaakbedrijf wordt gewerkt met het hoge BTW tarief van 21%. Reiniging van galerijen, trappenhuizen, liften en de buitenkant van woningen valt hier ook onder.

  Offertes van een schoonmaakbedrijf en de schoonmaakbedrijf prijzen zijn vaak gebaseerd op het tarief zonder BTW. Houdt hier rekening mee, wanneer je offertes opvraagt en leest.

  Veelgestelde vragen
  Hoe zijn schoonmaakprijzen opgebouwd?
  Prijzen zijn afhankelijk van het aantal m2. Maar ook van de eventuele voorrijkosten en de schoonmaak frequentie. Om (hoge) voorrijkosten te voorkomen is het goed om een partij in jouw buurt te kiezen.

  Welke diensten worden er geleverd?
  Dit is helemaal naar je eigen wens af te stemmen. Voorbeelden van diensten die je kan afnemen zijn volledige kantoor schoonmaak, vervangen van prullenbakken, sanitaire reiniging etc. Laat je adviseren voor de beste keuze.

  Wat kost een schoonmaakbedrijf?
  De kosten van schoonmaakbedrijven liggen soms ver uit elkaar. Betaal daarom niet teveel. Doe vrijblijvend jouw aanvraag en ontvang tot 3 offertes om schoonmaakbedrijf prijzen te vergelijken.

  Vind de beste schoonmaakbedrijf prijzen dankzij Offerte.nl

  Ieder kantoor en bedrijfspand is anders. Zo moet de één moet dagelijks een grondige schoonmaakbeurt hebben, en de ander slechts een keer per week. Of heeft het ene gebouw alleen maar laminaat terwijl een ander pand veel tapijt heeft liggen. Dit geeft veel factoren die schoonmaaktarieven beïnvloeden. Het is daarom goed om via Offerte.nl de beste offertes voor jouw bedrijf en situatie aan te vragen. Via Offerte.nl brengen we jou in contact met schoonmaak partijen door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken. Zo geniet je snel van een schoon kantoor, tegen een goede prijs.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews