In het kort

Ben je geïnteresseerd in oost west zonnepanelen? Laat je dan informeren door een specialist. Bij Offerte.nl kun je zonnepanelen leveranciers vergelijken. Je ontvangt offertes van 4 zonnepanelen leveranciers die het beste bij je passen op basis van prijs en kwaliteit. Daar kies jij de beste uit.

Oost west zonnepanelen zijn ideaal voor kleine daken die een hoog rendement willen behalen. Als jouw dak geen zuidelijke oriëntatie heeft, dan is een oost-west opstelling het perfecte alternatief. Door zonnepanelen op oostzijde en westzijde te plaatsen bespaar je 30% van de ruimte die je anders nodig zou hebben.

Wat zijn oost west zonnepanelen?

Oost west zonnepanelen zijn zonnepanelen die een andere oriëntatie hebben. Meestal worden zonnepanelen zuidelijk geplaatst. In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om zonnepanelen zuidelijk te plaatsen en wordt er daarom gekozen om de zonnepanelen oost west te plaatsen.

Een schuin dak waar je zonnepanelen op oosten of westen kan plaatsen heeft dus voordelen. Hetzelfde geldt voor oost west zonnepanelen plat dak plaatsen. Je hebt namelijk minder ruimte nodig. Er passen gemiddeld 30% meer oost west zonnepanelen op een dak. Hierdoor neemt ook het rendement van oost west zonnepanelen toe.

Rendement zonnepanelen op oosten of westen

Als jouw dak geen zuidelijke oriëntatie heeft dan zijn zonnepanelen op oostzijde en westzijde de beste keuze. Het enige nadeel is dat dit tussen 10 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds iets minder oplevert dan andere zonnepanelen.

Alsnog is er veel voordeel te behalen. Zonnepanelen oost west leveren na 6 uur in de avond nog genoeg energie op. Bij zonnepanelen met een zuidelijke opstelling is dit anders, zij leveren na 6 uur weinig op waardoor je energie moet inkopen. Bovendien leveren zonnepanelen op het oosten of zonnepanelen op het westen op de andere uren van de dag meer op dan zuidelijk geplaatste zonnepanelen.

Oost west zonnepanelen

Oost west zonnepanelen plat dak

Oost west zonnepanelen plat dak leveren gemiddeld 30% meer rendement op dan andere zonnepanelen. Dit is omdat je geen last hebt van een schaduwvorming van de zonnepanelen zelf. Daarnaast hebben oost west zonnepanelen plat dak minder ruimte nodig en is de zonne-energie die ze opwekken gelijkmatiger over de de gehele dag verdeeld. Geïnteresseerd in de voordelen van oost west zonnepanelen? Vul het formulier in. Je ontvangt dan direct 4 gratis en vrijblijvende offertes!

 

Vergelijk zonnepanelen specialisten

 

Oost west zonnepanelen schuin dak

Heb je een schuin dak? Bij een schuin dak kun je maximaal profiteren door zonnepanelen op het oosten of zonnepanelen op het westen te plaatsen. Je sluit de zonnepanelen oost west aan op de omvormer. Het is belangrijk om je hierover te laten informeren. De omvormer moet namelijk aan specifieke eisen voldoen. Een uitstekende keus is bijvoorbeeld de Power Optimizer omvormer.

Hoe werkt het?

Wil je zonnepanelen op oostzijde en westzijde plaatsen? Als eerste, begin je met leveranciers vergelijken. Vervolgens neemt de installateur contact met je op. Hij geeft je advies over de prijs en de manier waarop zonnepanelen op het oosten of zonnepanelen op het westen geplaatst kunnen worden om het beste rendement te behalen. De stappen om oost west zonnepanelen te installeren zijn dus als volgt:

  1. Leveranciers vergelijken (vul het formulier in).
  2. Ontvang offertes.
  3. Met installateurs in contact komen en advies verkrijgen.
  4. Een keuze maken.
  5. De installateur komt langs op de zonnepanelen te plaatsen.
  6. Geniet van je zonne-energie!

Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen op oostzijde en westzijde zich sneller terug. Als je je als ondernemer aanmeldt ontvang je ook jouw omzetbelasting terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan ook in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen. Vul ons formulier in en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft. Vergelijk leveranciers en bespaar direct op de kosten!

Vergelijk offertes bij Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met erkende zonnepanelen leveranciers. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit.