Iedereen kan zelf een website maken, zo wordt vaak gezegd. Uiteraard is dat zo, want zelf een site maken is leuk om te doen en in veel gevallen is het met een online websitemaker ook zo gepiept. Maar dan... Heb je dan wel alle functies die je wilt? En hoe zit het met een eigen URL? Via een online websitemaker een site bouwen heeft voor- en nadelen. De keuze is natuurlijk altijd aan jou: zelf website maken of uitbesteden? Na het lezen van dit artikel kan je de keuze maken tussen een website uitbesteden of toch zelf bouwen.

Inhoudsopgave

Professioneel: een eigen URL

Nog voor je een website gaat bouwen, ga je uiteraard op zoek naar een eigen webadres, oftewel een URL. De URL is het mooiste, wanneer alleen jouw bedrijfsnaam erin is verwerkt. Hiervoor is het verstandig om de websitenaam te registreren bij een webhostingbedrijf. Ook websitemakers als Jimdo en Wordpress werken als een webhostingbedrijf. Kies je echter voor een gratis hosting – wat zelf een site maken extra aantrekkelijk maakt –, dan wordt de webhostingservice verwerkt in de URL.

Als je echt professioneel wilt overkomen, dan kies je dus voor een betaald pakket, waarbij alleen je eigen bedrijfsnaam in het websiteadres voorkomt. Dat is soms een hele uitzoekerij en bij iedere webhostingservice anders.

Point & click websitebouwers

Veel online websitemakers bieden je een zogeheten point & click of drag & drop websitebouwmenu aan. Dit houdt in dat je een twitterfeed of andere widget slechts van het menu naar je pagina hoeft te slepen. Dit geldt ook voor het tekstblok voor je welkomsttekst en voor de kop van je pagina. Let wel dat alles netjes wordt ingevuld, zodat het straks met live gaan er ook goed uit ziet op je website. Ook kan het verstandig zijn om rekening te houden met de nieuwste webdesign trends.

Overigens is het op deze manier gemakkelijk om een website te bouwen. Maar een foutje sluipt er ook snel in, wanneer je bijvoorbeeld kleuren en achtergrondfoto’s wil aanpassen. Het is dan fijn om enige kennis van HTML te hebben, zodat je eventuele foutjes in de code van je pagina kan terugvinden.

Kennis van HTML

HTML staat voor HyperText Markup Language en is de taal waarmee websites worden gebouwd. Ieder tekstblokje, social media stukje of foto die je via een drag & drop menu plaatst, wordt in HTML uitgeschreven in je websitecode. Ieder stukje code vertaalt zich terug in de dingen je op je website plaatst en door anderen worden gezien. Gaat er iets mis in de code – bijvoorbeeld doordat er een stukje wordt aangepast of weggehaald – dan werken de onderdelen die daar mee te maken hebben niet of nauwelijks meer en krijg je dus foutmeldingen op je pagina.

Als je kennis hebt van HTML, is het euvel vaak snel verholpen. Heb je dit niet, dan ontstaat er een ware speurtocht tussen de verschillende codes om de juiste te vinden. En dan moet je nog uit zien te vogelen wat er precies fout is aan de HTML code. Niet handig, terwijl het juist zo makkelijk moet zijn.

Veel van hetzelfde

Aan de ene kant zijn de online websitemakers hartstikke leuk en gemakkelijk. Je hebt in een paar klikken een toffe website voor elkaar met mooie menu’s en een vlotte indeling die helemaal passen bij je bedrijf. Maar… veel bedrijven maken gebruik van deze websitemakers. En dat houdt in dat dus heel veel websites op elkaar lijken. Met dezelfde menu’s, kleurinstellingen en dezelfde vlotte indeling. De mogelijkheden zijn namelijk een stuk beperkter. Dat is logisch: deze websites hebben ook geen oneindige database tot hun beschikking. Vind je het niet erg dat jouw website enigszins lijkt op die van je concurrent, dan is dat natuurlijk prima. Maar wil je echt opvallen, dan wordt het antwoord op de vraag ‘zelf website maken of uitbesteden?’ ineens een stuk makkelijker.

Kosten voor het uitbesteden van website bouwen

Er zijn veel goede websitemakers in Nederland die jouw ideeën, huisstijl, producten en bedrijf met gemak omtoveren tot een prachtige website die precies aansluit bij al je wensen. Je krijgt altijd een goed advies, je kan gebruik maken van technical support wanneer je ergens niet uit komt (bijvoorbeeld met het toevoegen van content of bij storingen) en je hebt een website die niet zomaar lijkt op de website van je concullega’s.

Een website laten maken hoeft niet veel te kosten, vooral niet als je met mensen werkt die kennis hebben van zaken. Bovendien hoef jij er dan ook niet veel tijd in te steken. Vraag offertes aan voor zelf website maken of uitbesteden

Er zijn veel verschillende websitebouwers te vinden in Nederland. Maar je hoeft ze niet allemaal persoonlijk aan te schrijven. Laat ons voor jou passende webdesign offertes aanvragen bij websitebouwers. Je hoeft hiervoor alleen maar je gegevens bij ons achter te laten, samen met je wensen natuurlijk. Dan gaan wij offertes aanvragen. Hierna hoef je alleen diegene te kiezen die het beste bij je past en met diegene aan de slag te gaan.