error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van webdesigners Vergelijk webdesigners →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Kosten website vergelijken

Laatste update:

Je bent er als ondernemer helemaal klaar voor: een website die past bij je bedrijf, bij je product en natuurlijk bij wat jullie willen uitstralen. De oude website is te statisch en past niet meer bij deze tijd. Het is daarom tijd voor het laten bouwen van een nieuwe website bij een goed bureau voor webdesign. Zo weet je zeker dat je visie ook echt helemaal tot leven komt op een tablet, computer en mobiele telefoon. Maar… wat kost het om een website te laten maken?

Inhoudsopgave

Basiskosten van een website

De kostprijs van een nieuwe website kan verschillen van 650 tot 10.000 euro. Het ligt er maar net aan wat je allemaal wil en waarvoor je de website gaat gebruiken. Een strak design voor homepage met een paar achterliggende pagina’s is uiteraard goedkoper dan een complexe webshop waar een hele database aan voorraad, foto’s en teksten achter schuilgaat. In het eerste geval (een simpele website) gaat het meestal om Wordpress websites.

Er zijn ook webdesignbureaus die voor een website maken lage kosten rekenen, omdat het dan slechts om een gebruiksvriendelijke template gaat die je zelf gaat invullen. En daarom is het lastig om precies te zeggen wat een website moet kosten.

Kosten onderhoud website

Wanneer je het laten maken van een website hebt uitbesteedt bij een webdesignbureau, dan is het goed om er een onderhoudscontractje bij te nemen. Het onderhoud van de website kan bestaan uit verschillende onderdelen. Zo behoort natuurlijk de technische ondersteuning (technical support) tot de kosten van het onderhoud. Maar ook het aanvullen van de website, zorgen dat alles goed werkt en het up to date houden van het netwerk, kunnen onder de onderhoudskosten vallen. Vraag bijvoorbeeld om een specificatie van de onderhoudskosten. Misschien heb je niet alles nodig wat aangeboden wordt.

Maandelijkse website bouwen kosten

Aan een website maken zijn kosten verbonden. Of je nu via een gratis platform begint of juist een webdesignbureau inschakelt. Je start namelijk altijd met het betalen van je eigen URL. De URL is een uniek internetadres waarop je gevonden wordt. In dit adres verwerk je je merknaam of juist alleen de bedrijfsnaam. Het moet makkelijk te onthouden zijn, zodat bezoekers je eenvoudig terugvinden.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners

Bovendien staat het professioneel om alleen je bedrijfsnaam te voeren in de URL. De eerste kosten maak je dus door het aankopen van je eigen websiteadres. Dit wordt ook wel hosting genoemd, want de URL wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf waar je deze aankoopt. Dit kan bijvoorbeeld ook via een webdesignplatform zijn. Hosting betaal je meestal maandelijks, maar kan ook jaarlijks worden voldaan. Met een URL heb je nog geen website, maar wel een plek om deze te beginnen.

Content makers

En dan heb je nog de vraag: waar komen straks mijn teksten en foto’s vandaan voor mijn website? Ook dit kan een kostenpost zijn waar je rekening mee moet houden. Misschien wil je de teksten wel SEO-geoptimaliseerd hebben en huur je daar een tekstschrijver voor in. En laat je liever originele foto’s maken, dan dat je stockfoto’s gebruikt. Veel webdesignbureaus hebben contacten in dit segment, zodat ze altijd een tekstschrijver en fotograaf kunnen aanraden. Het is mogelijk om dit natuurlijk al meteen bij de onderhandelingen mee te nemen.

Opbouw van de kosten van een website

De totale kosten van een website zijn dus afhankelijk van verschillende factoren. We zetten ze nog eens voor je op een rijtje:

  • hosting van je URL;
  • bouwen;
  • onderhoud;
  • aanschaf stockfotografie of inhuren fotograaf;
  • eventueel tekstschrijver;
  • technical support.

Aangezien webdesignbureaus tegenwoordig van alle markten thuis zijn en ook contacten hebben met fotografen en tekstschrijvers is het mogelijk om een all-in pakket af te nemen. Maar dat is natuurlijk helemaal geen verplichting. Misschien wil je wel alleen dat de website gebouwd worden en een beetje technical support, wanneer dit nodig is. Het antwoord op de vraag ‘wat kost het om een website te laten maken?’ verschilt daarom per bedrijf.

Het is daarom handig om naar alle mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn te vragen bij het opvragen van een offerte. Het opvragen van offertes bij goede webdesignbureaus is overigens heel gemakkelijk: je doet dit gewoon via ons Offerte.nl.

Vraag direct een kostenplaatje aan

Nieuwsgierig naar wat kost het om een website te laten maken? Wacht niet langer en kom er met ons achter. Laat je gegevens en je wensen achter in ons formulier en wij vragen offertes voor je op bij voor jou geschikte webdesignbureaus. Deze offertes krijg je dan in je mailbox van ons. Vervolgens maak je een keuze uit de offertes en neem je contact op met het webdesignbureau dat het beste bij je past.

In sommige gevallen nemen de bureaus zelf contact met je op. Dat is ook wel makkelijk en zo heb je snel een goede website die helemaal past bij al je wensen.

Ontvang prijsopgaven van webdesigners

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk webdesigners
Wat onze klanten zeggen
4.5 sterren gemiddeld uit 53 reviews over Offerte.nl

Goed werk

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Goed en snelle service.

Voor mijn net opgezette administratiekantoor moest ik een nieuwe site hebben! Ik heb van 3 bedrijven dezelfde dag nog een offerte gekregen en de prijzen vielen mij eigenlijk best wel mee. Binnen twee weken was mijn nieuwe site al online!

Uitstekend

Helaas werd mijn website niet goed gevonden in Google en ik heb zelf niet genoeg kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk hebben wij via Offerte.nl een goede webdesigner gevonden die onze nieuwe site heeft gemaakt en ons ook helpt met de vindbaarheid.

De webdesigners hebben prima offertes geleverd. Allemaal een stuk scherper dan verwacht. Wij hebben inmiddels ook al een paar complimenten over de nieuwe site ontvangen

Top, snel goede aanbieders en meteen iemand gekozen.

Geen toelichting

Vriendelijk te woord gestaan en na verificatie telefoontje had ik binnen 1 minuut al 3 kandidaten die offertes uitbrachten. Super.

Prettige ervaring met enthousiaste mensen.

Vlotte en praktische dienstverlening.

Geen toelichting

Goed en snel contact. Werden goede vragen gesteld voordat de aanvraag in de behandeling werd genomen.

Zeer netjes en snelle reactie tijd

De eerste ervaring is positief. Ik wacht nog op de echte offertes

Goed service heb veel info gelederen top

Geen toelichting

Voldoende

Heel fijn, binnen 2 dagen 4 offertes ontvangen en er uiteindelijk 1 de opdracht gegeven.