Magento webshop laten maken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Webdesign
  3. Magento webshop laten bouwen; kosten, informatie en meer
  7 mins leestijd

  Magento is een gebruiksvriendelijk CMS-systeem waarmee webshops gemaakt kunnen worden. Magento wordt wereldwijd door heel veel mensen, bedrijven en ondernemers gebruikt. De prijzen en kosten voor een Magento webshop kunnen redelijk veel van elkaar differentiëren. Dit komt door de vele opties, thema’s en pakketten die je kunt kiezen.

  Over Magento

  Magento is een open source webwinkel platform die erg populair is in Nederland. Magento biedt vele Nederlandse koppelingen en heeft vele functionaliteiten en integratie mogelijkheden. Magento wordt gezien als een goed CMS systeem door de goede conversie en zoekmachine optimalisatie (SEO).

  In tegenstelling tot andere open source webwinkel-systemen is Magento een stuk makkelijker in gebruik voor beginners. Dit komt door de vele gratis en betaalde extensies en door de community die zeer actief is. Daarnaast biedt Magento ook een Magento Commerce pakket aan waarbij er support geleverd wordt. Hierdoor is er voor elk probleem wel een oplossing of een tool.

   

  Professionele Magento website laten bouwen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

   

  Offertes aanvragen >

   

  Magento 1 vs Magento 2

  Er zijn twee versies van Magento: Magento 1 en Magento 2. Doordat de code van Magento steeds meer begon te verouderen, hebben de ontwikkelaars van Magento in 2015 Magento 2 ontwikkeld. Dit is een webshop systeem met een volledig nieuwe architectuur. Overstappen van Magento 1 naar Magento 2 is dan ook een grote stap, wat bijna gelijk staat aan een nieuwe webshop bouwen.

  Dit zijn de grootste verschillen tussen Magento 1 en Magento 2:

  Veiligheid

  De code van Magento 2 is een stuk gelijkvormiger dan de code van Magento 1. Daarnaast waren er bij Magento 1 meer veiligheidslekken in de programmatuur door de steeds verschillende soorten kanten voor een oplossing die bij Magento 1 beschikbaar waren voor webdevelopers. Magento 2 is dus een stuk meer gestroomlijnd dan Magento 1 en zorgt ervoor dat webdevelopers via een gestructureerd model werken. Hierdoor zijn er minder problemen bij maatwerkoplossingen en extensies.

  Snelheid

  Magento 2 is een stuk sneller en efficiënter dan Magento 1. Dit komt bijvoorbeeld doordat de code en de database minder zwaar zijn en door de full page cache. Bij Magento 2 kun je dus rekenen op snellere laadtijden.

  User experience backend

  Doordat Magento 2 een volledig nieuwe architectuur en interface in de backend heeft, is de webshop een stuk makkelijker in gebruik. Vooral nieuwe gebruikers profiteren hiervan, oude gebruikers moeten hier opnieuw aan wennen en bijvoorbeeld werken met de beheeromgeving opnieuw onder de knie krijgen.

  Responsive

  Magento 2 is op meerdere aspecten meer responsive dan Magento 1. Bij Magento 2 is het standaardthema volledig responsive, waardoor er makkelijker door webdevelopers mee gewerkt kan worden. Ook is het makkelijker geworden om de webshop gebruiksvriendelijk te maken voor mobiele apparaten. Hierdoor is de toegankelijkheid van Magento 2 enorm gestegen.

  Wie gebruiken er Magento?

  Magento wordt wereldwijd door heel veel mensen, bedrijven en ondernemers gebruikt. Ook in Nederland wordt er door grote webshops Magento gebruikt, een groot deel van de top 100 grootste webshops gebruikt Magento 2. Denk hierbij aan Zalando, KLM en Iphoneclub.nl.

  Ook in het buitenland wordt Magento veel gebruikt door grote ondernemingen bijvoorbeeld: Fox, nespresso en Adidas. Magento wordt gebruikt door internetbureau’s, zzp’ers en door grote ondernemingen. 

   

  Waarom Magento?

  Magento is 1 van de populairste open source e-commerce platformen en wordt voor vele webshops gebruikt. Dit komt doordat Magento webshop redelijk makkelijk uit te breiden is bij groei. Je kunt bijvoorbeeld uit verschillende versies kiezen waardoor je gemaakte webshop geschikt kan zijn voor startende, kleine en grote ondernemingen.

  Daarnaast biedt Magento webshop vele marketing en promotie mogelijkheden, waardoor het makkelijk is om je webshop en producten te promoten. Magento is SEO vriendelijk, hierdoor is je webshop makkelijk vindbaar in de zoekmachines. Ook kun je  op je webshop kortingscodes en prijsregels toevoegen, waardoor je leuke prijsacties op je webshop kunt uitvoeren.

  Magento webshops zijn makkelijk te koppelen aan andere software en pakketten. Hierdoor kun je verschillende software processen makkelijker maken en verlopen de processen efficiënter.

   

  Magento webshop bouwen: zelf doen of uitbesteden?

  Magento webshop zelf maken

  Een magento webshop kun je zelf maken en dit brengt voordelen met zich mee. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je erg veel kosten bespaart ten opzichte van een Magento webshop laten maken. Door een Magento webshop zelf te maken investeer je tijd in plaats van geld in je webshop, vooral voor startende ondernemers is dit een goede optie.

  Daarnaast is het bouwen van een Magento webshop niet super moeilijk. Magento is gebruiksvriendelijk en er is super veel informatie te vinden over de werking van Magento. Denk hierbij aan handleidingen, vragen die je kunt stellen aan de community en handige tools. Hierdoor zou in principe iedereen met Magento kunnen werken. Ook heb je meer inzicht in je webshop en kun je gemakkelijk zelf aanpassingen doen aan je webshop, dit hoef je dan niet meer uit te besteden. 

  Magento webshop laten maken

  Een Magento webshop kun je dus zelf maken, maar een Magento webshop kun je ook door een professional laten maken. Een magento webshop laten maken brengt ook voordelen met zich mee. Als jij als ondernemer tijd tekort komt, is dit de perfecte oplossing. Hierdoor hoef je namelijk geen tijd en moeite te investeren. Een Magento webshop laten maken is wel een stuk duurder dan wanneer je een Magento webshop zelf maakt.

  Daarnaast weet je wanneer je een Magento webshop door een professional laat maken, dat de webshop kwalitatief goed ontwikkeld is. Ook werkt de professional hoogst waarschijnlijk efficiënter en is hij eerder klaar dan wanneer je zelf een Magento webshop maakt. 

   

  Professionele Magento websop laten bouwen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

   

  Offertes aanvragen >

   

  Wat kost een magento webshop?

  De prijzen en kosten voor een Magento webshop kunnen redelijk veel van elkaar differentiëren. Dit komt door de vele opties, thema’s en pakketten die je kunt kiezen. Hierdoor is het lastig om een precieze prijsopgave te formuleren. 

  Kosten Magento webshop zelf maken

  Een magento webshop zelf maken is een stuk goedkoper dan een Magento webshop laten maken. Magento is gratis down te loaden en kun je hierna gelijk gebruiken. Wel moet je rekening houden dat er veel extra betalingen bovenop kunnen komen als je wilt uitbreiden. In magento kun je thema’s, plugins, hosting, extra opties, etc toevoegen tegen betaling, hierdoor kunnen de kosten stijgen.

  De gemiddelde kosten van een Magento webshop zelf maken starten vaak tussen de €500 – €5.000, afhankelijk van de functionaliteiten en extra opties die je wilt gebruiken. De gemiddelde kosten daarnaast nog oplopen tot €30.000. 

  Kosten Magento webshop laten maken

  De kosten van een Magento webshop laten maken kunnen ook redelijk van elkaar differentiëren. De kosten zijn hierbij voor het grootste gedeelte afhankelijk van de grote en de complexiteit van de webshop. De kosten van Magento 1 webshop zijn in ieder geval goedkoper dan een Magento 2 webshop. In onderstaande tabel staan de gemiddelde kosten van een webshop vermeld:

  Soort Magento webshop Gemiddelde kosten
  Basis Magento shop €4.000 – €8.000
  Uitgebreidere Magento shop €8.000 – €25.000
  Zeer grote/complexe Magento shop > €25.000 

   

  Kan Magento gratis zijn?

  Magento 1 en Magento 2 kun je gratis downloaden. Wel moet je rekening houden dat er veel extra betalingen bovenop kunnen komen als je wilt uitbreiden. In Magento kun je thema’s, plugins, hosting, extra opties, etc toevoegen tegen betaling, hierdoor kunnen de kosten stijgen. 

  Voordelen en nadelen Magento webshop

  Voordelen

  Magento webshops brengen vele voordelen met zich mee. In onderstaand rijtje staan de 8 belangrijkste voordelen van een Magento webshop:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Gebruiksvriendelijk

  Handige tool en features

  Grote Magento community

  SEO-vriendelijk

  Uitgebreide filtermogelijkheden

  Open Source software

  Makkelijke up-sell en cross-sell opties

  Plug-in vriendelijk

   

  Nadelen

  Naast voordelen zijn er ook nadelen van een Magento webshop:

   

   

   

   

   

   

   

  Veel opties en functionaliteiten waardoor het lastig te begrijpen kan zijn 

  Onderhoud is nodig

  Kan langzaam zijn als hier niet op geoptimaliseerd wordt

   

  Magento Offerte aanvragen

  Het is vrij ingewikkeld om de beste webdesigners uit jouw regio te vinden. Offerte.nl biedt hierbij uitkomst. Vul je persoonlijke gegevens en wensen in, en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte webshop designers te selecteren. Zij sturen je vervolgens een offerte met tarievenlijst voor de te bouwen webwinkel. 

  Het is dan aan jou of de beste Magento expert er tussen zit om mee in zee te gaan. Geef nu je gegevens door en zorg dat jouw webshop optimaal functioneert!