Website laten maken - Stappen + Mogelijkheden

Start vergelijken
  1. Home
  2. Webdesign
  3. Website laten maken – Stappen + Mogelijkheden
6 mins leestijd

Een goed werkende website is dé manier om je te onderscheiden van jouw concurrenten. Webdesigners en webdevelopers zijn in staat een perfecte website voor jou te ontwerpen en lanceren. De kosten voor het laten bouwen van een website zijn afhankelijk van jouw wensen en liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €4.000.

Tegenwoordig is een goede website voor geen enkel bedrijf meer weg te denken. Jouw website is dé plek waar bezoekers hun eerste indruk creëren. Of je nu een complete online business hebt of alleen een online visitekaartje: een professionele website die jouw bezoekers aanspreekt valt niet meer te missen. Maar hoe laat je zo’n website nu het beste bouwen? En door wie laat je dit doen? In dit artikel bespreken we alle ins en outs over het laten maken van een website.

Waarom een website laten maken?

Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf een flink aantal concurrenten waarmee zij moet concurreren. Het beschikken over een professionele website is daarbij een eerste punt waarmee je je kan onderscheiden van jouw concurrenten. Er zijn enorm veel andere redenen waarom het verstandig is over een eigen website te beschikken.

Waarom een eigen website laten maken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een website kan je je klantenkring vergroten, jouw website is voor potentiële klanten een makkelijke eerste stap om jou te benaderen

Je kan eenvoudig communiceren naar alle bezoekers

Een website verzamelt waardevolle data over interacties met bezoekers die later bestudeerd kunnen worden

Een website draagt bij aan de betrouwbaarheid van jouw bedrijf. Een website zorgt voor transparantie naar jouw klanten. Wanneer je over geen website beschikt, lijkt het eerder alsof er iets te verbergen valt

 

Hoewel het ook mogelijk is zelf een website in elkaar te zetten, is het in veel gevallen verstandiger om dit uit te besteden aan een expert. Webdesigners beschikken over enorm veel kennis hoe jouw website zo uniek, gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk te ontwerpen.

 

De kosten van een website laten maken vergelijken?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Hoe werkt het laten maken van een website?

Om een website voor jou te ontwerpen en bouwen wordt meestal een traject van ongeveer één à twee maanden gestart. Van begin tot eind loop je een aantal stappen met jouw webdesigner en webdeveloper, deze zijn als volgt:

Stap 1: Meeting
Tijdens de eerste meeting maak je kennis met de webdesigner die jouw website zal gaan ontwerpen. Samen brainstormen jullie over de wensen en mogelijkheden voor jouw website.

 

Stap 2: Strategie
Aan de hand van de eerste meeting wordt een strategie opgesteld voor het bouwen van jouw website. Over welke functionaliteiten moet jouw website beschikken? En hoe gaat de webdesigner dit realiseren? Hier wordt een plan van aanpak voor bedacht. De webdesigner zal tijdens deze ook aangeven welk tijdsbestek hij of zij nodig denkt te hebben om deze doelstellingen te behalen.

 

Stap 3: Design
Tijdens de design fase wordt de layout van jouw website ontwikkeld. Wat je met jouw website wil uitstralen en over welke functies jouw website moet beschikken, is tijdens de eerste meeting al besproken.
De webdesigner ontwerpt een aantal concepten en betrekt jou bij dit proces. 

Je kan altijd feedback geven of dingen aanscherpen of veranderen. Zo zorgen jullie samen voor de perfecte layout voor jouw website. Dit onderdeel is een belangrijk onderdeel binnen het bouwen van jouw website. Hoe de informatie uiteindelijk gepresenteerd wordt en in hoeverre je hier tevreden mee bent is van groot belang.

 

Stap 4: Development
Wanneer de layout ontwikkeld is, is de volgende stap om de website daadwerkelijk op te gaan bouwen. Hier gaat de webdeveloper aan de slag om het ontwerp van jouw website om te zetten in een werkende website. Hij of zij codeert het ontwerp in een website waar je doorheen kunt scrollen en op allerlei knopjes en links kunt klikken.

 

Stap 5: Implementatie
Als de website gebouwd is en je bent tevreden  met het resultaat, is het tijd voor implementatie van de website. Jouw website gaat dan live en is vanaf nu toegankelijk voor bezoekers.

 

 

Website kosten vergelijken

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

 

Offertes aanvragen >

 

 

Verschil webdesigners en webdevelopers

Wie op het internet op zoek gaat naar iemand die een website kan bouwen, komt al snel zowel webdesigners als webdevelopers tegen. Ze werken beiden aan websites, maar wat is nu precies het verschil tussen een webdesigner en webdeveloper?

Een webdesigner is iemand die de layout en alle visuele aspecten van een website ontwerpt. Zij zorgen voor een mooi en uniek design voor jouw website.

Een webdeveloper houdt zich bezig met de technische kant van een website. Zij coderen websites en zorgen ervoor dat het ontwerp van een webdesigner een echt werkende site wordt waar doorheen gescrold kan worden.

Om een website te laten bouwen heb je zowel een webdesigner als een webdeveloper nodig. De meeste development bureaus hebben zowel webdevelopers als webdesigners in dienst. Zo kunnen ze op beide fronten kwalitatief werk leveren en jouw ideale website leveren.
 

 

Kosten website laten maken

De kosten voor het laten bouwen van een website liggen gemiddeld tussen de €2.500 en €5.000. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen hangt af van het soort site dat je wil laten ontwerpen. In onderstaande tabel lichten we de soorten websites en bijbehorende kosten aan je toe:

Soort website Kenmerken Gem. kosten website maken Maandelijkse kosten
Simpele maar betaalbare website laten maken Simpel aangepaste template zonder extra tools tussen €200 en   €1.000 tussen €10 en €20
Goede website laten maken Uitgebreid aangepaste template zonder extra tools tussen €1.000 en €2.000 tussen €20 en €50
Professionele website laten maken Uniek webdesign met extra tools tussen €2.000 en €5.000 tussen €50 en €200
Op maat gemaakt Volledig uniek webdesign met extra tools tussen €10.000 en €50.000 tussen €100 en €300

 

Waar kan ik het best een website laten bouwen?

Benieuwd naar wat een (nieuwe) website jou kan opleveren en wil je weten waar je jouw website het beste kan laten maken? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van development bureaus met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!

Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van development bureaus bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte bureaus te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met welke bureau in zee te gaan.

Vul nu ons formulier in en zorg dat jouw website up-to-date is!

 

Veelgestelde vragen over websites laten maken

Wat kost het om een website te laten maken?

De kosten voor het laten bouwen van een website liggen gemiddeld tussen de €2.500 en €5.000. Hoe ingewikkelder jouw website, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Waar kan ik een website laten maken?

Een website wordt ontworpen door een webdesigner. Weten waar jij het beste jouw website kan laten maken? Vul dan ons formulier in en vraag een aantal vrijblijvende offertes aan!

Hoe lang kost het laten bouwen van een website?

Om een website te laten maken wordt meestal een traject van één à twee maanden gestart. Hoe meer functies of pagina’s je wil laten ontwikkelen, hoe langer een webdesigner nodig zal hebben dit uit te voeren.

Waar moet ik op letten wanneer ik een betaalbare website wil laten bouwen?

Ga vooraf goed na wat je belangrijk vindt en welke functionaliteiten je nodig hebt. Kies altijd voor een specialist dit je een portfolio kan laten zien waaruit blijkt dat hij/zij goed is in het bouwen van een betaalbare website.