In het kort

Gelijk weten wat het kost om een website te laten maken zoals jij deze wil hebben? Vul je aanvraag in en ontvang vrijblijvende offertes om een website te laten maken door specialisten.

Bij een geoliede onderneming hoort een professionele website. Misschien beschikt jouw bedrijf nog niet over een website of past de website niet meer bij het bedrijf. De concurrentie groeit ondertussen gestaag met perfecte websites.

Kortom, je moet in actie komen om meer bezoekers en klanten naar de website te trekken. Schakel daarom een professionele webdesigner in om een website te laten maken. Naast een goed vormgeving zorgt de website expert ervoor dat jouw website beter presteert en goed vindbaar is via de zoekmachines.

In dit artikel lees je alles over waar je op moet letten bij een website laten maken, welke verschillen er zijn en wat de te verwachte kosten zijn. Ook laten we zien hoe Offerte.nl kan helpen bij een betaalbare website laten maken. Direct de kosten vergelijken voor het laten bouwen van een website?

Doe nu je aanvraag. Eerst meer weten? Lees dan verder.

[CTA_BUTTON]

Inhoudsopgave

Waarom zou ik een website laten maken?

Een website met een professionele uitstraling is uitermate belangrijk voor je bedrijf. Het is je online visitekaartje. Je wilt bovendien goed online vindbaar zijn voor nieuwe en bestaande klanten. Je hebt een website nodig die aan de laatste standaarden voldoet. Laat je website daarom maken door een professionele webdesigner.

Elke dag zijn er mensen online op zoek naar bedrijven zoals die van jou. Zorg er dus voor dat ze jou ook kunnen vinden. Laat een website maken die goed werkt, er mooi uitziet en haal op die manier nieuwe klanten binnen. Een offerte voor website laten maken vraag je volledig gratis aan via ons formulier.

Zakelijke website laten maken

De meeste bedrijven kiezen ervoor om een zakelijke website te laten maken. Om een website te laten bouwen, speelt naast de prijs een goed functionerende website een rol. Een goede website zorgt er namelijk voor dat je nieuwe klanten ontvangt, terwijl je weet dat een slechte website bezoekers in een snel tempo wegjaagt. Waar moet je precies op letten bij betaalbare website laten maken?

  • Bepaal doelstelling en doelgroep Denk voor je een webdesigner kiest, goed na over waarom en hoe je een mooie website laten maken wilt. Niet iedere ondernemer heeft dezelfde doelgroep of doelstelling. Definieer daarom voor jezelf wat je wilt bereiken met je website. Wil je dat ze hun contactgegevens achterlaten, informatie lezen of een product aanschaffen? Hoe ziet jouw doelgroep eruit? Zijn ze vooral actief op desktopcomputers of zijn ze ontzettend mobiel? Responsive webdesign is in het laatste geval zeer belangrijk. Let daarbij ook op de website van de concurrentie.

  • Bepaal de tijd en je budget dat je aan de website wilt besteden Een website laten maken kun je zo gek maken als je zelf wilt. Naast geld is ook tijd van groot belang voor een ondernemer. Vraag jezelf dus af hoeveel tijd je in je website wilt steken. Zoek je een webdesigner die veel overleg nodig heeft of een expert die zelfstandig een ontwerp maakt?

  • Denk vooruit: wat gebeurt er, nadat je je professionele website hebt laten maken? Het zou fantastisch zijn als je, nadat je de website hebt laten maken, vervolgens heerlijk achterover kon leunen. De lancering van de website is echter het begin. Bedenk van tevoren goed welke hulp je na de website laten bouwen nodig hebt. Zo moet de vindbaarheid van je website continue worden verbeterd, heeft je website updates nodig (zowel in de content als technisch), moeten er webstatistieken worden geïnterpreteerd en heb je goede back-ups nodig, zodat bij een klein foutje niet meteen de halve website weg is.

[CTA_BUTTON]

De opties

Een website laten maken kan op diverse manieren. Je hebt hierbij de keuze uit een template website of een maatwerk website. Je kan je ook laten adviseren door onze specialisten. Doe dit door een offerte voor een website laten maken op te vragen.

Template website Bij een template website, oftewel een sjabloon website, staat de vorm van de pagina vast. Dankzij de templates hoef je de website niet volledig in te richten, maar richt je de pagina slechts in met je eigen teksten, vormgeving en kleuren. Als je een betaalbare website maken wilt, is dit een uitstekende keuze. Een veelgebruikt platform hiervoor is WordPress. Voor iedere branche is een WordPress website laten maken mogelijk. Zo start je eenvoudig je eigen webwinkel of een jobboard website met de nieuwste vacatures. Doordat de templates aan meerdere bedrijven worden verkocht, zijn de kosten van een template website aanzienlijk lager dan die van een maatwerk website.

Maatwerk website Voordat templates bestonden, verliep een betaalbare website laten bouwen slechts via maatwerk. Als je kennis hebt van HTML en CSS kwam je al een heel eind. Tegenwoordig zijn er moderne en uitgebreide websites nodig die kunnen draaien op veel verschillende schermen als smartphones, laptops, tablets en desktops. Het programmeren van een moderne maatwerk website kost dan ook veel tijd en meer geld. Het grote voordeel van een maatwerk website is uiteraard een apart design zonder technische beperkingen. Jij bepaalt als opdrachtgever hoe de website eruit ziet en bent niet afhankelijk van onnodige functies zoals bij WordPress. Ook hoef je de template met plugins niet te updaten als de website eenmaal draait.

Wat zijn de kosten voor een website laten maken?

De kosten van een nieuwe website varieert enorm. Zo zijn er webdesigners die een paar honderd euro rekenen, terwijl bij anderen een geavanceerde website wel € 10.000,- bedraagt. Een aantal factoren spelen een rol bij een betaalbare website laten maken.

  • Maak je gebruik van een template website of een maatwerk website? Een WordPress website laten maken kost nu eenmaal minder tijd en daardoor minder geld.

  • Heb je als ondernemer al enige tijd een website? Of heb je al een domeinnaam laten vastleggen? De webdesigner zet ofwel je bestaande website over naar een nieuw ontwerp, of regelt een nieuwe domeinnaam en hosting voor je.

  • Webdesigners verwachten dat je zelf content aanlevert. Als je daar echter geen tijd of kennis voor hebt, moet je het creëren van content uitbesteden. Maar ook als je zelf content aanlevert, kan de webdesigner ervoor zorgen dat de zoekmachine optimalisatie hierbij goed functioneert.

  • Hoeveel tijd spendeer je aan het maandelijkse onderhoud? Of geef je dit liever uit handen aan een website expert? Heb je zelf behoefte om de statistieken te bestuderen, om te zien waar de sterke en zwakke punten van je website liggen? Of is het verstandiger om iemand in te huren die de gegevens voor jou beoordeelt?\

  • Als nieuwkomer kan het zelfs met uitstekende zoekmachine optimalisatie even duren, voordat je een goede positie in Google bereikt. Als je meteen zichtbaar wilt zijn in Google, is adverteren op Google een goed idee. Het budget hiervoor bepaal je volledig zelf.

Goedkope website laten maken

Bij het kiezen van de juiste webdesigner speelt niet alleen de prijs een rol. Uiteraard wil je niet teveel betalen voor een goed werkende website, maar bekijk ook de ervaring en beoordelingen van de website bouwer. Een goedkope website laten maken is niet altijd een goede website. In de meeste gevallen tonen webdesigners voorbeelden van websites die zij hebben ontworpen.

Om te weten wat een website laten maken voor jouw specifieke bedrijf kost, is het verstandig om diverse offertes bij meerdere webdesigners aan te vragen. Zo beschik je over een goed overzicht van de te verwachte kostprijs Hierbij geldt dat de goedkoopste niet altijd de beste is.

Offerte website laten maken

Het kan ingewikkeld zijn om de beste webdesigner uit de regio te vinden. Daarom bieden wij met Offerte.nl hierbij uitkomst. Geef jouw persoonlijke voorkeuren en postcode door, en wij gaan voor jou aan de slag om de meest geschikte website bouwers in de omgeving te selecteren. Dankzij ons uitgebreide netwerk is er altijd een webdesigner bij jou in de buurt.

Zij sturen je daarna een vrijblijvende offerte met tarievenlijst en mogelijkheden gericht op jouw wensen. Het is dan aan jou om met de meest geschikte webdesigner rond de tafel te gaan zitten, om de ideeën over de website te bespreken. Vul nu je gegevens in en zorg dat jouw onderneming professioneel oogt op het internet.