Wordpress website laten maken

Start vergelijken
    1. Home
    2. Webdesign
    3. WordPress website laten maken: wat kost het en waar moet je op letten?
    8 mins leestijd

    WordPress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee je een website kunt bouwen en onderhouden. WordPress biedt daarnaast ook vele plug-ins en thema’s waarmee je je website kunt personaliseren. Met WordPress kun je een blog, webwinkel of bedrijfssite maken.

    WordPress is zeer populair, 27% van alle websites wereldwijd draait op WordPress. WordPress is super toegankelijk en je hebt er weinig technische kennis voor nodig. 

    Waarom een WordPress website gebruiken?

    WordPress is een CMS die toegankelijk is voor iedereen. WordPress is een open source en is hierdoor altijd gratis en makkelijk te gebruiken. In WordPress zijn er ook hulpdiensten die je kunt inschakelen, denk hierbij aan een forum waar je vragen kunt stellen. Door de populariteit van WordPress is er ook genoeg informatie en zijn er genoeg tutorials te vinden die je helpen in het proces van het bouwen van een website. 
    Daarnaast zijn er vele uitbreidingen van WordPress, sommige zijn gratis maar er zijn ook uitbreidingen tegen betaling. Hierdoor kun jezelf bepalen op welk niveau je wilt uitbreiden. Hierdoor zijn er ontelbare plugins, thema’s en functies die je kunt gebruiken en toevoegen bij je website, waardoor jij je website kunt personaliseren naar jouw wens. 

     

    Professionele WordPress website laten bouwen?

     

    Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

     

    Offertes aanvragen >

     

    WordPress website zelf bouwen of laten maken

    Een WordPress website kun je redelijk makkelijk zelf maken en onderhouden, maar een WordPress website kun je ook laten maken. Hiervoor kun je een webdesign bureau inschakelen die naar je wensen luistert. Beide opties brengen voor-en-nadelen met zich mee. 

    WordPress website laten maken

    Als je ervoor kiest om het bouwen van je website uit te besteden valt er een grote last van je schouders. Je bent namelijk veel minder tijd en energie kwijt aan het programmeren en ontwerpen van je website. Hiervoor kun je een webdesign bureau inschakelen. Zij luisteren naar je wensen en werken vakkundig en professioneel aan je website. 

    Een nadeel van je website uitbesteden is dat de kosten wel hoger liggen en je meer moet betalen. Het is daarom handig om eerst uit te denken wat je intentie is voor de website en hoe hij eruit moet komen te zien. Hierbij moet je met meerdere aspecten rekening houden namelijk; de kosten, het aantal pagina’s, het design, thema’s, de functies, etc. Naast webdesign bureau’s heb je ook zzp’ers en hobbyisten die WordPress websites maken. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een webdesign bureau inschakelen. 

    WordPress website zelf maken

    Een WordPress website maken is redelijk eenvoudig, afhankelijk van de grootte, functies en design van je website. Het is zelfs mogelijk om een WordPress site te maken zonder enige kosten te betalen. Vaak komen er wel extra kosten bij kijken als je de website wilt uitbreiden en bijvoorbeeld van meer functies en tools gebruik wilt maken.

    Om een website te bouwen heb je in ieder geval 3 dingen nodig: Hostingpakket, een software en een domeinnaam.

    Hosting pakket

    Een hostingpakket heb je nodig om jouw website op te bouwen. Met een hostingpakket huur je een schijfruimte op een beveiligde server en datacenter. Hier kan jij je website op bouwen en bewaar jij je bestanden die je kan bewerken en opslaan. 

    Een software

    Een software heb je nodig om je website mee te bouwen en te onderhouden. Een voorbeeld van zo’n software is WordPress. 

    Een domeinnaam

    Een domeinnaam is in het kort gezegd een internetadres, denk hierbij aan https://voorbeeld.com/. Met een domeinnaam kunnen internetgebruikers jouw website vinden en bezoeken. Bij WordPress.com wordt een domeinnaam voor jouw website geregeld bij WordPress.org moet je zelf een domeinnaam regelen.

    Kosten WordPress website

    De kosten voor WordPress kunnen redelijk van elkaar differentiëren. Dit komt doordat er vele opties zijn om in WordPress uit te breiden en doordat er verschillende niveaus websites zijn. Denk hierbij aan verschillende functies, designs, snelheid van de website, het aantal pagina’s etc. De prijzen van WordPress zijn afhankelijk van een aantal factoren, de grootste zijn: complexiteit, tijd en design. 

    Is WordPress gratis?

    WordPress.com is gratis te gebruiken, dit komt doordat de software gratis is. In WordPress.com zijn er wel meerdere functionaliteiten en opties die je alleen tegen betaling kunt gebruiken. Denk hierbij aan: 

    • Hosting
    • Premium thema’s
    • Premium plugins
    • Premium support

    Als je dus je WordPress site wilt uitbreiden of upgraden is de kans groot dat je op een gegeven moment tegen een betaling aanloopt. 

     

    Kosten WordPress website zelf maken

    Een WordPress website bouwen hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je bijvoorbeeld een startende zzp’er of een blogger bent kun je al een goed werkende website zelf maken voor 15 euro per maand. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke functies, plugins en thema’s je gebruik wilt maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een WordPress premium theme kan dit zomaar 50 euro extra kosten. 
    De kosten voor een WordPress website maken kunnen dus erg variëren. Let er dus op dat je in WordPress tegen veel opties kan aanlopen waar je voor moet betalen. 

    Kosten WordPress website laten maken

    Een WordPress website laten maken is een stuk duurder dan een WordPress website zelf maken. Dit is afhankelijk van wat je laat uitbesteden en door wie je het laat maken. Als je een WordPress website laat maken door een zzp’er of hobbyist ben je gemiddeld tussen de 300 en 3000 euro kwijt. Dit is het goedkoopste om te doen als je een website wilt laten maken.

    Als je jouw website wilt laten maken door een webdesign bureau zullen de kosten al gauw stijgen. Bij het laten maken van een website met een bestaande template en met maatwerkaanpassingen ben je bij een webdesign bureau gemiddeld tussen de 3000 en 5000 euro kwijt. Wil je een website maken met complexere maatwerk functionaliteiten dan beginnen de kosten vanaf gemiddeld 4000 euro, die kunnen oplopen tot 50.000 euro.

    Bij het ontwikkelen van een volledig nieuwe template lopen de kosten nog hoger op. Hierbij beginnen de kosten gemiddeld rond de 10.000 euro. Wil je extra maatwerk functionaliteiten kunnen de kosten oplopen tot 60.000 euro.
     

    Professionele WordPress website laten bouwen?

     

    Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

     

    Offertes aanvragen >

     

    Voordelen WordPress

    WordPress brengt vele voordelen met zich mee. In onderstaand rijtje staan alle voordelen van WordPress:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    WordPress is makkelijk te gebruiken

    WordPress is populair

    WordPress is gratis

    Ontelbare thema’s en templates

    WordPress is betrouwbaar

    WordPress is ook goed te gebruiken op SEO gebied

    WordPress biedt veel gratis plugins aan
     

    WordPress offerte aanvragen

    Wil jij een eigen WordPress website hebben, maar heb je geen tijd om deze zelf te maken? Dan kan je jouw webdesign offertes simpel en snel aanvragen via ons aanvraagformulier. Het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Wij werken samen met professionele webdesigners die hun uiterste best doen om een passende offerte voor te leggen.

    Over WordPress websites

    WordPress is eenvoudig te gebruiken. WordPress werkt veel met de programmeertaal PHP, echter hoef je hier geen kennis over te beschikken. WordPress in een open source software, dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om de software aan te passen, te bestuderen en te verspreiden. Op WordPress.org kun je een gratis versie downloaden van WordPress waarmee je zelf gratis aan de slag kunt gaan.

    WordPress.org vs WordPress.com

    WordPress.org en WordPress.com zijn niet exact hetzelfde, het zijn twee verschillende platforms waarbij er nogal wat verschillen te vinden zijn.

    Op WordPress.com kun je super snel en gratis je eigen website maken. Deze website wordt dan aangemaakt op een subdomein van WordPress. Jouw website ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: https://voorbeeld.wordpress.com/.

    Ook worden er advertenties van WordPress getoond op je website. Tegen betaling kun je de advertenties van je website halen en je domeinnaam veranderen naar wat je zelf wilt zoals https://voorbeeld.com/. Bij WordPress.com is het technische gedeelte een stuk makkelijk dan bij WordPress.org, dit komt doordat het technische onderhoud en hosting door WordPress.com volledig wordt verzorgt.

    Op WordPress.org kun je WordPress gratis downloaden en installeren. Hierdoor heb je veel meer vrijheid en kun je meerdere themes en plugins installeren. Echter moet je op bij WordPress.org wel je eigen domeinnaam en hostingpakket moet aanschaffen. Daarnaast is het technische gedeelte ook een stuk lastiger, omdat je dit grotendeels zelf moet regelen. Als je dit lastig vindt kun je genoeg informatie, tools en tutorials vinden op het internet, die je door het proces begeleiden. 

     

    Veelgestelde vragen

    Wat is WordPress?

    WordPress is een CMS waarmee je gemakkelijk zelf een website kunt maken en onderhouden. Door de vele mogelijkheden en opties voldoet WordPress aan al je wensen en ideeën. WordPress biedt naast een ecosysteem ook vele plug-ins en thema’s waarmee je je website kunt personaliseren. 

    Waarom WordPress gebruiken?

    WordPress is een CMS die toegankelijk is voor iedereen. WordPress is een open source en is hierdoor altijd gratis en makkelijk te gebruiken. In WordPress zijn er ook hulpdiensten die je kunt inschakelen, denk hierbij aan een forum waar je vragen kunt stellen

    Is WordPress gratis?

    WordPress.com is gratis te gebruiken, dit komt doordat de software gratis is. In WordPress.com zijn er wel meerdere functionaliteiten en opties die je alleen tegen betaling kunt gebruiken.

    Is WordPress gebruiksvriendelijk?

    WordPress is redelijk eenvoudig voor gebruikers. WordPress werkt veel met de programmeertaal PHP, echter is het geen must om hier kennis over te beschikken. Het is natuurlijk nooit verkeerd om je in te lezen hoe WordPress werkt. Gelukkig is er super veel informatie en zijn er genoeg tutorials en tools die je kunnen begeleiden tijdens het werken met WordPress.

    Wat zijn de alternatieven voor WordPress?

    Naast WordPress zijn er ook andere CMS en platforms waarmee je websites kunt maken. Alternatieven zijn: Wix, Weebly, Jimdo, Site123, Volusion