error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Uitvaartverzorgers in Hoorn

Een uitvaartverzorger, of begrafenisondernemer, is iemand die uitvaarten, crematies en begrafenissen regelt en verzorgt. Als iemand is overleden moet deze persoon begraven of gecremeerd worden. De nabestaanden van de overledene hebben de taak om deze uitvaart te verzorgen. De overledene kan wel bepaalde wensen indienen over zijn uitvaart, waar de nabestaanden aan zullen moeten voldoen. De overledene kan zijn wensen in een testament of ander schrift vastgelegd hebben, of deze mondeling overgebracht hebben op een vriend of familielid. Het kan voor de nabestaanden erg lastig zijn om een uitvaart te regelen. Als er niet van tevoren plannen zijn gemaakt over hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, kan het door het verdriet waar de nabestaanden mee moeten kampen erg moeilijk zijn om met ideeën te komen over de inhoud van de uitvaart. In dit geval is het vaak praktischer om een uitvaartverzorger in de arm te nemen. Deze kan u helpen met alles omtrent de uitvaart, en een hoop moeite uit uw handen nemen. Daarnaast komt het feit dat de uitvaartondernemer vaak een grote emotionele steun voor de dierbaren van de overledene is. De verzorger zal de opdrachten van de nabestaanden uitvoeren en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Ook kan de verzorger helpen met het bedenken van een geschikte uitvaart.

Taken van een uitvaartverzorger

 • Een uitvaartverzorger heeft een aantal taken:
 • Erop toezien dat de wetten omtrent de uitvaart nageleefd worden
 • De kosten van de uitvaart vaststellen
 • De begraafplaats of het crematorium in de buurt van Hoorn reserveren en voorbereiden
 • Een rouwadvertentie verzorgen en plaatsen in landelijke kranten of de krant(en) van Hoorn
 • Rouwkaarten laten drukken en rondsturen
 • Het transport van het lichaam van de overledene regelen
 • De zaken omtrent de doodskist van de overledene regelen
 • De verzorging van het lichaam van de overledene regelen
 • De opbaring organiseren
 • De uitvaartceremonie organiseren
 • De begrafenis of crematie organiseren

De nabestaanden zijn verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart. Als er geen nabestaanden zijn worden de uitvaart en de kosten door de gemeente van Hoorn verzorgd. De kosten van een uitvaart worden vaak vergoed, volledig of gedeeltelijk, door een uitvaartverzekering.

Het nut van een uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger is gewoonlijk erg ervaren in het organiseren van begrafenissen en crematies. Hierdoor is een begrafenisondernemer erg geschikt voor het regelen van een uitvaart, en het is dan ook een verstandige keuze om een uitvaartverzorger in te huren. Het is echter niet verplicht om hulp in te schakelen. De nabestaanden zijn altijd vrij om de uitvaart zelf te regelen. Als u er toch voor kiest om met een uitvaartverzorger in zee te gaan, bent u volledig vrij in deze keuze. Het is echter wel verstandig om een uitvaartverzorger uit Hoorn te kiezen. Het voordeel hiervan is dat de ondernemer bekend zal zijn met de mogelijkheden voor begravingen en crematies in de buurt van Hoorn.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk uitvaartverzorgers →

Wat onze klanten zeggen

Uitstekende service en snelheid waarmee mijn aanvraag is behandeld.

Voor de Uitvaart van mijn vader, had ik offertes opgevraagd. Ik had geen idee wat de kosten waren. Gelukkig viel het mee

Offerte aangevraagd en een zeer snelle reactie. Keurig.

prima supersnelle reacties door meerdere maatschappijen.

Goed.

Geen toelichting

Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 10-09-2018 door een klant in Rucphen

Crematie

Ik wil graag weten wat mijn crematie zal gaan kosten mocht ik sterven. Ik wil gecremeerd worden en bij het uitvaartcentrum opgebaard liggen. Daar wil ik dat men 1 keer 1 uur afscheid kan nemen. Voor mijn crematie wil ik dat er 100 kaarten geprint worden voor de uitvaart en 100 gedenkkaartjes. Na de crematie wil ik dat men nog een uur koffie kan drinken en een cake pakken.

Aangevraagd op 14-08-2018 door een klant in Rucphen

Crematie

Crematie moeder, willen met 3 kinderen en aanhang voor de crematie even afscheid kunnen nemen. Dus in besloten kring. Geen uitvaartverzekering

Aangevraagd op 27-06-2018 door een klant in Rucphen

crematie

Geen verzekering, graag prijsindicatie kosten crematie

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Wat kost een uitvaart bij Dela

Dela helpt jou bij het regelen van een mooie uitvaart. Benieuwd naar wat een uitvaart bij Dela kost? Wij vertellen het je.

Lees meer

Dit zijn bijzondere uitvaartlocaties

Ben jij op zoek naar bijzondere uitvaartlocaties? Dan is het belangrijk dat je een uitvaartbedrijf kiest die meedenkt en jou hierbij helpt.

Lees meer

Nederlandstalige uitvaartmuziek

Nederlandstalige uitvaartmuziek kan een goede keuze zijn. Waarom dat zo is leggen we je graag uit.

Lees meer

Begrafenis op kosten van de gemeente

Wat als je geen geld hebt voor een uitvaart? En je nabestaanden ook niet? Dan komt de gemeente in beeld. Je krijgt dan een begrafenis op kosten van de gemeente.

Lees meer

Erfenis FAQ

Wat zijn de veelgestelde vragen rondom een erfenis? Offerte.nl zet ze voor je op een rijtje.

Lees meer

Hoe werkt een crematie?

Hoe werkt een crematie? En wat is cremeren of elektrisch cremeren eigenlijk? Offerte.nl vertelt je er alles over.

Lees meer