Wat zet je op het kaartje van een rouwboeket?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Uitvaart
  3. Wat zet je op het kaartje van een rouwboeket? Welke tekst is gepast?
  2 mins leestijd

  Een rouwboeket komt tijdens de uitvaart op de kist van de overledene te liggen. Aan dit boeket zit vaak een lint of een kaartje waarop je een korte tekst zet. De tekst op een kaartje is over het algemeen niet lang, maar wel heel persoonlijk. Het is daarom vaak lastig om de juiste woorden te vinden voor een mooie condoleance tekst. Heb jij daar ook moeite mee? Of twijfel je nog over de tekst? We geven je graag een aantal voorbeelden.

  Enkele korte teksten als tekst op kaartje van een rouwboeket

  De meest voorkomende korte teksten op een kaartje van een rouwboeket is een enkele zin:

  • Dag lieve ….
  • We zullen je missen
  • Bedankt voor de fijne tijd samen
  • We houden van je
  • Voor altijd in ons hart
  • Woorden schieten tekort
  wat schrijf je op kaartje rouwboeket

  Verschillende teksten voor een begrafenis en crematie

  Sommige teksten zijn voor een begrafenis wel geschikt en voor een crematie niet. Bijvoorbeeld, waarom geen rust zacht bij crematie? Het is bijvoorbeeld af te raden om de zin “Rust zacht” te gebruiken voor iemand die gecremeerd wordt. Voor een begrfenis kan je wel een rust zacht tekst gebruiken. Sowieso is het belangrijk om goed op te letten en je tekst nog even te laten nalezen. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld: “Plotseling is van ons heengegaan”. Dit is niet geschikt als de overledene een maanden- of jarenlang ziekbed heeft doorgemaakt.

  Korte gedichten

  Schrijf je liever een kort gedichtje? Dat kan natuurlijk ook. Die hoef je niet per se zelf te verzinnen. Misschien had de overledene wel een liefde voor een bepaalde poëet of dichter. Of heb jij die zelf, dat kan natuurlijk ook. Soms kan een kort gedichtje precies de emoties vangen die de overledene bij jou heeft opgeroepen. Een gedicht boven de rouwkaart geeft vaak iets extra’s. Neem als voorbeeld het gedichtje van Toon Hermans. “Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij. In alle eeuwigheid ben jij.”

  Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een uitvaart

  Als een dierbare overlijdt, heb je vreselijk veel om over na te denken. Er komt van alles op je af en de tijdsdruk is groot. Terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom, ook als het gaat om het kiezen van een geschikte tekst voor op het rouwboeket. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met uitvaartondernemers door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan uitvaartondernemers in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews