Als u een uitvaart in Eindhoven moet regelen kunt u terecht bij meerdere uitvaartverzorgers. Zij hebben ervaring bij het organiseren van een persoonlijke uitvaart. Na het overlijden van een familielid moet u beslissen of u kiest voor een begrafenis of crematie. Soms hebben mensen na een ziekbed zelf al een en ander aan persoonlijke wensen bepaalt, maar vaak overlijden mensen plotseling. De beslissing voor het afscheid rust dan op de schouders van nabestaanden.

Begraven of cremeren?

Of u kiest voor een begrafenis of crematie is afhankelijk van een aantal zaken. Uw budget, een crematie is namelijk goedkoper dan een begrafenis, voorkeur voor een begraafplaats of crematorium in Eindhoven en uw persoonlijke wensen. Als de overledene bij leven een voorkeur heeft aangegeven wilt u zich daar natuurlijk aan houden. Overleg met het uitvaartcentrum of de uitvaartverzorger wat de mogelijkheden zijn.

Wat kost een uitvaartverzorging Eindhoven?

Omdat een uitvaartbijeenkomst een persoonlijke zaak is, kunt u zelf bepalen of u wel of geen bloemen wilt, waar de condoleance gehouden wordt en wat er op de overlijdenskaart moet komen te staan. Ook bestaat er in uitvaartcentra de mogelijkheid om muziek te spelen en er is een katheder met microfoon om een tekst voor te dragen, bijvoorbeeld een gedicht. De prijzen van uitvaartverzorgers kunt u direct opvragen om tot een vergelijking te komen. De uitvaartverzorger kunt u ook helpen met het uitzoeken welke uitvaartkosten aftrekbaar zijn.