Wat kost een koffietafel bij een begrafenis?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Uitvaart
  3. Wat kost een koffietafel bij een begrafenis? Vergelijk prijzen
  3 mins leestijd

  Direct inzicht in de kosten van een begrafenis of crematie? Vul jouw wensen in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers in jouw regio.

  Wat kost een koffietafel?
  kosten koffietafel

  Inhoudsopgave

  Na de plechtigheid en de begrafenis wordt vaak de condoleance gehouden. Over het algemeen drinken nabestaanden hierbij een kopje koffie of thee met daarbij een plakje cake of een andere kleine versnapering. Tegenwoordig is het ook mogelijk om hierop te variëren. Maar wat kost een volledige koffietafel nou eigenlijk? We vertellen je er graag meer over.

  Het aantal personen bepaalt de prijs

  De prijs van een koffietafel hangt af van het aantal personen dat aanwezig is bij de uitvaart. Zijn er meer personen, dan moet er meer koffie komen en bij minder personen, minder koffie. De hoeveelheid aanwezigen heeft dus effect op de prijs. Het is mogelijk om hiervan tevoren een inschatting van te maken. Hoe groot is bijvoorbeeld de kennissenkring en hoe groot en hecht is de familie? Ga je voor een budget uitvaart? Dan kan je er ook voor kiezen om helemaal geen koffietafel te nemen.

  Variaties op de koffietafel

  De catering wordt steeds vaker een persoonlijk onderdeel van de uitvaart. Het is daarom bijna overal mogelijk om hier zelf keuzes in te maken. Je kunt natuurlijk nog steeds kiezen voor een zoete tafel met cake en die uitbreiden met zoete broodjes of petitfours. Is de condoleance rond lunchtijd? Dan is het ook een optie om soep met brood te serveren. Tegenwoordig komt een hartige tafel met bijvoorbeeld worstenbroodjes en saucijzenbroodjes ook veel voor.

  Ook wordt er veel gekozen voor een borreltafel. Hierbij kunnen warme en koude borrelhapjes worden geserveerd, zoals bittergarnituur of een kaas- en worstplankje. Dranken die daarbij geschonken worden variëren van koffie, thee en sap tot frisdrank, bier en wijn. Genoeg keuze dus.

  De prijzen

  Bij een uitvaart waarvoor je 100 personen verwacht, loopt de prijs voor een standaard koffietafel al snel op tot 250 euro. Kies je voor een uitgebreide koffietafel? Dan zit de prijs al snel rond de 1500 euro. Als je kiest voor een borreltafel met hapjes en champagne, dan moet je rekenen op een prijs van ongeveer 1175 euro.

  Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart

  Als een dierbare overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af en de tijdsdruk is groot. Terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Ook als het om de catering gaat. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met uitvaartondernemers door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan uitvaartondernemers in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews