error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers Vergelijk uitvaartverzorgers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Een goedkope low budget uitvaart? Stijlvol maar betaalbaar.

Laatste update:

Een dierbare verliezen is altijd verdrietig. Juist nu alle emoties veel energie vergen, moet er ook nog veel geregeld worden. Een budget uitvaart regelen kost echter veel geld. Het liefst wil je natuurlijk een mooie en passende uitvaart organiseren voor de overledene. Maar die moet natuurlijk wel betaalbaar blijven. Gelukkig hoeft een stijlvolle, liefdevolle uitvaart niet duur te zijn. Offerte.nl werkt met vaste partners met jarenlange ervaring. Zij staan garant voor de laagste prijs. Er bestaan verschillende samengestelde uitvaartpakketten die een low budget uitvaart toch mooi kunnen maken.

Waar op letten bij een budget uitvaart

Bij de keuze tussen een budget uitvaart moet je ook kiezen tussen een begrafenis of crematie. Voor zowel een goedkope begrafenis als crematie bestaan goedkope uitvaartpakketten. Vaak is het zo dat de overledene al vooraf aan het overlijden heeft aangegeven of hij of zij begraven of gecremeerd wil worden. Als de overledene vooraf geen keuze heeft vastgelegd, dan beslist de familie hierover. Heeft de familie ook geen voorkeur? Dan is vanwege kostenbesparing een crematie de beste keuze. Bij een begrafenis liggen de kosten namelijk een stuk hoger door de bijkomende grafkosten. Over het algemeen betaal je minimaal 500 euro meer voor een begrafenis dan voor een crematie. De uiteindelijke grafkosten zijn ook nog eens afhankelijk van de provincie of gemeente waar de overledene begraven wordt.

Geen plechtigheid

Bij de goedkoopste uitvaartpakketten zit geen plechtigheid vooraf. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de aula op de begraafplaats of in het crematorium. Tijdens een afscheidsplechtigheid is er ruimte voor nabestaande om te spreken, bloemen te leggen of een video of muziek af te spelen. Nabestaanden zien deze plechtigheid vaak als het laatste afscheid. Door te besluiten deze plechtigheid achterwege te laten, bespaar je op de reserveringskosten van de plechtigheidsruimtes.

Aanwezigheid

Wanneer je de keuze maakt voor een low budget uitvaart is het belangrijk te kijken naar de toegestane aanwezigheid bij de begrafenis of crematie. Afhankelijk van de uitvaartondernemer kan het zo zijn dat nabestaanden niet aanwezig mogen zijn bij de begrafenis of in de ovenruimte. Een crematorium rekent namelijk extra kosten voor aanwezigheid bij de crematie. Als je het wel belangrijk vindt om hierbij aanwezig te zijn, kies dan voor een pakket waarvan de kosten iets hoger liggen, zodat dit mogelijk is.

Goedkope crematie

Ook voor een goedkope crematie zit je bij ons aan het juiste adres. Bij de goedkopere uitvaartpakketten is het niet mogelijk om zelf een keuze te maken voor een crematorium. De uitvaartonderneming bepaalt dan waar de crematie plaatsvindt. Als de uitvaartonderneming geen eigen mortuarium heeft, kiezen zij ook een mortuarium waar de overledene gehouden wordt. Heb je een sterke eigen voorkeur voor een crematorium? Of heeft de overledene aangegeven waar de crematie plaats moet vinden? Dan is het verstandig een iets uitgebreider uitvaartpakket te kiezen, zodat er zelf een keuze in crematorium gemaakt kan worden.

Koffie en cake

Niet alle extra's zijn inbegrepen bij een budget uitvaart. Bij low budget uitvaartpakketten is geen condoleance met koffie en cake inbegrepen. Je bespaart hierdoor de kosten voor de condoleanceruimte en voor het eten en drinken. Is er wel behoefte aan een afsluitende gelegenheid? Dan is een pakket met iets hogere kosten weer de oplossing. In zo’n pakket wordt er dan voor consumpties gezorgd. Vaak is er een keuze om de genuttigde consumpties achteraf te betalen. Bij nog uitgebreidere pakketten kunnen deze al inbegrepen zitten. Het voordeel van inbegrepen consumpties is dat er niet achteraf nog een rekening op de deurmat valt.

Lees meer over de kosten van een uitvaart bij Dela

Offerte.nl voor een stijlvolle budget uitvaart

Met al die verschillende keuzes en pakketten is het niet raar als je het overzicht even kwijtraakt. Dan is wat hulp van harte welkom. Offerte.nl helpt je verschillende uitvaartondernemers en hun pakketten te vergelijken. Jij ontvangt dan maximaal vijf offertes van door ons geselecteerde uitvaartondernemingen. Zo heb jij een makkelijk overzicht van wat is inbegrepen en wat niet en wat de kosten hiervoor zijn. Dit doen wij gratis en vrijblijvend, zodat jij zeker weet dat je de juiste uitvaartonderneming en het juiste uitvaartpakket kiest.

Ontvang prijsopgaven van uitvaartverzorgers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk uitvaartverzorgers
Rubrieken
Populaire categorieën
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 151 reviews over Offerte.nl

Geen toelichting

Geen toelichting

Dit was mijn erste keer met jullie.Ik ben echt tevreden over de afhandeling.

prima, op korte termijn 4 offertes binnen

Uitstekende service en snelheid waarmee mijn aanvraag is behandeld.

aanvraag crematie. Zou vier offertes ontvangen heb er drie ontvangen. Kunnen jullie ook niets aan doen.

Het was makkelijk om de begrafenisondernemers met elkaar te vergelijken. Wel fijn dat je goed geholpen kunt worden in moeilijke tijden. Het scheelt je een enorme zoektocht!

Werkt goed , in korte tijd ontving ik diverse offertes

Geen toelichting

Prima, snelle reactie.

Prima service

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

vlot en zorgvuldig

Obitus uitvaart heeft het heel goed geregeld.

Werkt prima!

Snel een offerte van meerdere partijen ontvangen, mooie oplossingen gehoord en binnen 24 uur waren we eruit. Dank jullie wel voor het passende afscheid dat we hebben mogen nemen.

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Geen toelichting

Ik werd netjes te woord gestaan. En heb mijn keuze kunnen maken. Heel hartelijk dank voor Uw service Een dikke 10! Met vriendelijke groet; Corrie Verhaar

Geen toelichting

in mijn geval had ik meer bedrijven verwacht.

Geen toelichting