Een goedkope low budget uitvaart? Stijlvol maar betaalbaar.

Start vergelijken
  1. Home
  2. Uitvaart
  3. Een goedkope low budget uitvaart? Stijlvol maar betaalbaar.
  3 mins leestijd

  Een dierbare verliezen is altijd verdrietig. Juist nu alle emoties veel energie vergen, moet er ook nog veel geregeld worden. Een budget uitvaart regelen kost echter veel geld. Het liefst wil je natuurlijk een mooie en passende uitvaart organiseren voor de overledene. Maar die moet natuurlijk wel betaalbaar blijven. Gelukkig hoeft een stijlvolle, liefdevolle uitvaart niet duur te zijn. Offerte.nl werkt met vaste partners met jarenlange ervaring. Zij staan garant voor de laagste prijs. Er bestaan verschillende samengestelde uitvaartpakketten die een low budget uitvaart toch mooi kunnen maken.

  Waar op letten bij een budget uitvaart

  Bij de keuze tussen een budget uitvaart moet je ook kiezen tussen een begrafenis of crematie. Voor zowel een goedkope begrafenis als goedkope crematie bestaan er betaalbare uitvaartpakketten. Vaak is het zo dat de overledene al vooraf aan het overlijden heeft aangegeven of hij of zij begraven of gecremeerd wil worden. Als de overledene vooraf geen keuze heeft vastgelegd, dan beslist de familie hierover. Heeft de familie ook geen voorkeur? Dan is vanwege kostenbesparing een crematie de beste keuze. Bij een begrafenis liggen de kosten namelijk een stuk hoger door de bijkomende grafkosten. Over het algemeen betaal je minimaal 500 euro meer voor een begrafenis dan voor een crematie. De uiteindelijke grafkosten zijn ook nog eens afhankelijk van de provincie of gemeente waar de overledene begraven wordt.

  goedkope uitvaart low budget

  Geen plechtigheid

  Bij de goedkoopste uitvaartpakketten zit geen plechtigheid vooraf. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de aula op de begraafplaats of in het crematorium. Tijdens een afscheidsplechtigheid is er ruimte voor nabestaande om te spreken, bloemen te leggen of een video of muziek af te spelen. Nabestaanden zien deze plechtigheid vaak als het laatste afscheid. Door te besluiten deze plechtigheid achterwege te laten, bespaar je op de reserveringskosten van de plechtigheidsruimtes.

  Aanwezigheid

  Wanneer je de keuze maakt voor een low budget uitvaart is het belangrijk te kijken naar de toegestane aanwezigheid bij de begrafenis of crematie. Afhankelijk van de uitvaartondernemer kan het zo zijn dat nabestaanden niet aanwezig mogen zijn bij de begrafenis of in de ovenruimte. Een crematorium rekent namelijk extra kosten voor aanwezigheid bij de crematie. Als je het wel belangrijk vindt om hierbij aanwezig te zijn, kies dan voor een pakket waarvan de kosten iets hoger liggen, zodat dit mogelijk is.

  Goedkope crematie

  Ook voor een goedkope crematie zit je bij ons aan het juiste adres. Bij de goedkopere uitvaartpakketten is het niet mogelijk om zelf een keuze te maken voor een crematorium. De uitvaartonderneming bepaalt dan waar de crematie plaatsvindt. Als de uitvaartonderneming geen eigen mortuarium heeft, kiezen zij ook een mortuarium waar de overledene gehouden wordt. Heb je een sterke eigen voorkeur voor een crematorium? Of heeft de overledene aangegeven waar de crematie plaats moet vinden? Dan is het verstandig een iets uitgebreider uitvaartpakket te kiezen, zodat er zelf een keuze in crematorium gemaakt kan worden.

  Koffie en cake

  Niet alle extra’s zijn inbegrepen bij een budget uitvaart. Bij low budget uitvaartpakketten is geen condoleance met koffie en cake inbegrepen. Je bespaart hierdoor de kosten voor de condoleanceruimte en voor het eten en drinken. Is er wel behoefte aan een afsluitende gelegenheid? Dan is een pakket met iets hogere kosten weer de oplossing. In zo’n pakket wordt er dan voor consumpties gezorgd. Vaak is er een keuze om de genuttigde consumpties achteraf te betalen. Bij nog uitgebreidere pakketten kunnen deze al inbegrepen zitten. Het voordeel van inbegrepen consumpties is dat er niet achteraf nog een rekening op de deurmat valt.

  Lees meer over de kosten van een uitvaart bij Dela

  Offerte.nl voor een stijlvolle budget uitvaart

  Met al die verschillende keuzes en pakketten is het niet raar als je het overzicht even kwijtraakt. Dan is wat hulp van harte welkom. Offerte.nl helpt je verschillende uitvaartondernemers en hun pakketten te vergelijken. Jij ontvangt dan offertes van door ons geselecteerde uitvaartondernemingen. Zo heb jij een makkelijk overzicht van wat is inbegrepen en wat niet en wat de kosten hiervoor zijn. Dit doen wij gratis en vrijblijvend, zodat jij zeker weet dat je de juiste uitvaartonderneming en het juiste uitvaartpakket kiest.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews