Onderzoek naar webdesign aanvragen vanuit de horeca

Op 15 maart maakte de Nederlandse overheid een aantal maatregelen bekend. Maatregelen die de verdere verspreiding van het Corona virus moesten indammen. In het nieuws lazen we veel over de gevolgen die dit had voor verschillende branches, waaronder de horecabranche. Omdat wij een stijgende trend zagen in het aantal offerte aanvragen voor webdesigners, hebben wij een analyse gedaan. De resultaten hiervan zijn hieronder in te zien.

Maatregelen

De horeca heeft lange tijd haar deuren gesloten moeten houden. Tot 1 juni was het voor consumenten alleen mogelijk om eten af te halen of eten te laten bezorgen. Dit was de enige manier om nog omzet te kunnen genereren. Online platformen voor eten bestellen kregen het drukker dan ooit. De zware maatregelen hebben de horeca harder geraakt dan andere sectoren. Meer dan de helft van de horecazaken klopte bij de overheid aan voor financiële steun, gevolgd door de sectoren 'overige dienstverlening' en 'vervoer en opslag'.

togz aanvragen top 3

Horecabedrijven die online actief waren konden omzet maken door eten online te laten bestellen en te bezorgen. Just Eat Takeaway liet weten dat het aantal online bestellingen in het eerste kwartaal van het jaar met 50% was toegenomen.

Stijging in aantal webdesign vragen

In de maand mei, nadat de horeca al 6 weken lang dicht moest blijven, steeg het aantal webdesign aanvragen onder deze ondernemers. Dit was terug te zien in zowel gegevens van ons eigen platform als uit gegevens van zoekmachine Google. Uit een analyse van eigen gegevens was in de maand mei een stijging van 47% webdesign aanvragen te zien vergeleken met de rest van het jaar. 52% van deze aanvragers gaf aan dat de maatregelen tijdens de corona-epieme ze het belang van online actief zijn hebben laten inzien.

Stijging webdesign aanvragen

Cijfers van Google laten eveneens een forse stijging zien. In de maand mei was het aantal mensen dat zocht naar offertes voor webdesign ruim 3 keer zo hoog als in de maanden ervoor.

zoekopdrachten

Bronnen