error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Uitvaartverzorgers in Dordrecht

Een uitvaartverzorger, of begrafenisondernemer, is iemand die uitvaarten, crematies en begrafenissen regelt en verzorgt. Als iemand is overleden moet deze persoon begraven of gecremeerd worden. De nabestaanden van de overledene hebben de taak om deze uitvaart te verzorgen. De overledene kan wel bepaalde wensen indienen over zijn uitvaart, waar de nabestaanden aan zullen moeten voldoen. De overledene kan zijn wensen in een testament of ander schrift vastgelegd hebben, of deze mondeling overgebracht hebben op een vriend of familielid. Het kan voor de nabestaanden erg lastig zijn om een uitvaart te regelen. Als er niet van tevoren plannen zijn gemaakt over hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, kan het door het verdriet waar de nabestaanden mee moeten kampen erg moeilijk zijn om met ideeën te komen over de inhoud van de uitvaart. In dit geval is het vaak praktischer om een uitvaartverzorger in de arm te nemen. Deze kan u helpen met alles omtrent de uitvaart, en een hoop moeite uit uw handen nemen. Daarnaast komt het feit dat de uitvaartondernemer vaak een grote emotionele steun voor de dierbaren van de overledene is. De verzorger zal de opdrachten van de nabestaanden uitvoeren en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Ook kan de verzorger helpen met het bedenken van een geschikte uitvaart.

Taken van een uitvaartverzorger

 • Een uitvaartverzorger heeft een aantal taken:
 • Erop toezien dat de wetten omtrent de uitvaart nageleefd worden
 • De kosten van de uitvaart vaststellen
 • De begraafplaats of het crematorium in de buurt van Dordrecht reserveren en voorbereiden
 • Een rouwadvertentie verzorgen en plaatsen in landelijke kranten of de krant(en) van Dordrecht
 • Rouwkaarten laten drukken en rondsturen
 • Het transport van het lichaam van de overledene regelen
 • De zaken omtrent de doodskist van de overledene regelen
 • De verzorging van het lichaam van de overledene regelen
 • De opbaring organiseren
 • De uitvaartceremonie organiseren
 • De begrafenis of crematie organiseren

De nabestaanden zijn verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart. Als er geen nabestaanden zijn worden de uitvaart en de kosten door de gemeente van Dordrecht verzorgd. De kosten van een uitvaart worden vaak vergoed, volledig of gedeeltelijk, door een uitvaartverzekering.

Het nut van een uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger is gewoonlijk erg ervaren in het organiseren van begrafenissen en crematies. Hierdoor is een begrafenisondernemer erg geschikt voor het regelen van een uitvaart, en het is dan ook een verstandige keuze om een uitvaartverzorger in te huren. Het is echter niet verplicht om hulp in te schakelen. De nabestaanden zijn altijd vrij om de uitvaart zelf te regelen. Als u er toch voor kiest om met een uitvaartverzorger in zee te gaan, bent u volledig vrij in deze keuze. Het is echter wel verstandig om een uitvaartverzorger uit Dordrecht te kiezen. Het voordeel hiervan is dat de ondernemer bekend zal zijn met de mogelijkheden voor begravingen en crematies in de buurt van Dordrecht.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk uitvaartverzorgers →

Wat onze klanten zeggen

Snelle reacties en keuze uit diverse offertes.

Geen toelichting

Direct na het plaatsen offertes gekregen. Uiteindelijk 5 stuks. Aan alle betrokkenen een terugmelding gestuurd.

OK

toezegging 5 offertes, 2 ontvangen.

Ze er snel antwoord. Sommige gelijk per mail. Anderen die gelijk contact opnamen.

Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 25-06-2018 door een klant in Dordrecht

Crematie Dordrecht

Thuis opbaren. De overledene is al thuis.De as van de overledene zelf in een urn ophalen, de urm moet goed open en dicht te maken zijn, eventueel een beetje as verwerken in een sieraad. Geen volgauto's. 100 rouwkaarten. Koffie en cake voor 100man. Twee keer eenvoudige bloemen, van de echtgenoot en van de kinderen-kleinkinderen. Een half uur voor de crematie begint afscheid nemen bij de kist. Zelf na de uitvaart de kist naar het crematorium brengen door familie .

Aangevraagd op 12-05-2018 door een klant in Dordrecht

crematie familie

standaard

Aangevraagd op 10-05-2018 door een klant in Dordrecht

crematie voor ouder

Een eenvoudig maar mooi afscheid voor mijn vader. Met muziek ,eigen keuze en plaats om nog iets over onze vader te vertellen.

Aangevraagd op 03-05-2018 door een klant in Dordrecht

Eenvoudige crematie

zeer eenvoudig

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Erfenis FAQ

Wat zijn de veelgestelde vragen rondom een erfenis? Offerte.nl zet ze voor je op een rijtje.

Lees meer

Hoe werkt een crematie?

Hoe werkt een crematie? En wat is cremeren of elektrisch cremeren eigenlijk? Offerte.nl vertelt je er alles over.

Lees meer

Wat kost een uitvaart bij Yarden

Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar. Benieuwd naar wat een uitvaart bij Yarden kost? Wij vertellen het je.

Lees meer

Wat kost een uitvaart bij Monuta

Monuta maakt voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Benieuwd naar wat een uitvaart bij Monuta kost? Wij vertellen het je.

Lees meer

Wat kost een crematie als je niet verzekerd bent

Als je niet verzekerd bent kost het je nabestaanden ook nog een hoop stress. Want de kosten worden op hen verhaald als er geen budget is.

Lees meer

Uitvaart regelen checklist

Is een dierbare van je overleden en moet je plots een uitvaart regelen? Deze checklist helpt je om een beetje overzicht te houden.

Lees meer