error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Voordelen en nadelen van mediation

Laatste update:

Je gaat uit elkaar, of je hebt een arbeidsconflict of een familieruzie waar jullie gewoon niet meer uitkomen. In veel gevallen kan mediation uitkomst bieden, omdat je weer met elkaar gaat praten en zo oplossingen kunt vinden. Er zitten veel voordelen aan mediation, maar er zijn ook nadelen aan mediation. Om je te helpen een juiste keuze te maken, hebben wij deze voor je bij elkaar gezet.

Inhoudsopgave

Mediation voordelen

De voordelen van mediation zetten we even voor je op een rij:

  • De mediator is onpartijdig. Zo kan de mediator het beste bemiddelen.
  • De mediator is er voor jou en de tegenpartij. Jullie worden beide gehoord en er wordt naar oplossingen gezocht waar beiden zich in kunnen vinden.
  • Mediators hebben kennis van financiën, juridische kwesties en jeugdzorg.
  • Een mediator denkt met jullie mee en stelt aan de hand van jullie wensen de beste afspraken op.
  • Met mediation voorkom je een vechtscheiding waarvan bijvoorbeeld de kinderen de dupe worden. Doordat je samen aan oplossingen werkt, blijft de dialoog bestaan en ga je ook veel prettiger uit elkaar.
  • Tijd is kostbaar. Met behulp van een mediatior kan je tijd besparen. Veelal zijn er slechts drie tot vijf sessies van elk maximaal twee uur nodig om alle oplossingen te vinden. Een gerechtelijke procedure kost veel meer tijd.
  • Overigens is mediation ook goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Dit komt doordat er maar één mediator is die beide partijen bedient. De kosten kunnen gedeeld worden.

Lees ook: constant ruzie in je relatie?

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators

Nadelen mediation

Zitten er nadelen aan mediation? Ja, er zijn er wel een paar. We zetten ook deze voor je op een rij:

  • Met mediation kan je geen beslissingen afdwingen. Je moet immers samen tot een oplossing komen. Gebeurt dit niet, dan is het misschien verstandig om toch een advocaat in te huren en een zaak te beginnen. Een rechter kan uiteindelijk een oplossing afdwingen. Meestal is een partij dan veel minder gelukkig met de opgelegde maatregel.
  • Je moet zelf actief meewerken aan het vinden van oplossingen en het opstellen van plannen, zoals een ouderschapsplan. Als een van de partijen niet meewerkt of zelfs echt tegenwerkt, dan gaat mediation erg veel tijd en geld kosten. Dan ben je toch beter af met een advocaat.

Vraag offertes voor mediators op via Offerte.nl

Wegen de voordelen van mediation voor jou zwaarder dan de nadelen en ben je op zoek naar een mediator? Vul dan ons formulier in en wij vragen offertes voor mediators aan. Dit gebeurd op basis van de wensen die jij zelf aangeeft. Hieruit maak jij dan een keuze. Soms nemen mediators zelf contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is belangrijk om elkaar te leren kennen. En als je iemand hebt waar jij je en de tegenpartij zich goed bij voelen, dan zal de bemiddeling alleen maar soepeler verlopen.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 51 reviews over Offerte.nl

Na de aanvraag online zijn we direct heel goed benaderd. Heeft voor ons in dit geval super gewerkt.

Goed. Snelle respons. Vanuit uw netwerk mediator aangesteld.

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

heel goed. werd heel snel contact met mij opgenomen en dat vond ik heel prettig

prima, veel reacties gekregen op onze aanvraag

Was goed en begrijp baar zeker een aanrader je word heel snel gebeld en netjes geholpen

Geen toelichting

Snelle reactie na online aanvraag; binnen het uur verschillende berichten zowel telefonisch als per mail/whats app ontvangen.

Geen toelichting

Goed en snelle terugkoppeling

Geen toelichting

Nadat we goed uit elkaar zijn gegaan, verliep het in de mediation ook vlot. Ouderschapsplan hadden we al zelf ingevuld, fijn dat het nu op papier staat.

Geen toelichting

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.

Contact met voldoende aanbieders gekregen waardoor een keuze kunnen maken welke het best bij ons past.

Geen toelichting

We werken nog niet zo lang met Offerte.nl, maar de ervaring tot nu toe is heel positief. Goede service, geen verborgen kosten en nu al nieuwe klanten!

handig om zo op korte termijn de juiste mediator te vinden

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting

Direct werd ik gebeld door meerdere mediators, en was de keuze welke snel gemaakt.