error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven Vergelijk schoonmaakbedrijven →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Schoonmaakbedrijf prijzen

Laatste update:

Een schoon kantoor is heel belangrijk voor een gezond bedrijf. Daarom doen jullie dit niet zelf, maar laat je het liever aan goede professionals over. Maar wat zijn eigenlijk gangbare schoonmaaktarieven?

Kosten schoonmaakbedrijf per uur of per vierkante meter

De kosten voor een schoonmaakbedrijf zijn afhankelijk van twee zaken: werkt het schoonmaakbedrijf met prijzen per uur of per vierkante meter? Bij beide moet het schoonmaakbedrijf wel weten hoe groot het pand is dat ze komen schoonmaken. Vervolgens kan je een offerte krijgen voor het ingeschatte aantal uren dat er voor de reiniging nodig is. Ook is het mogelijk om per vierkante centimeter te betalen.

Dit is bijvoorbeeld heel gangbaar bij het schoonmaken van zeer grote of juist kleinere ruimtes, zoals een trappenhuis. Of de schoonmaaktarieven per uur of per vierkante meter worden berekend, wordt altijd netjes aangegeven in de offerte. Het kan overigens ook zo zijn dat naast een prijs per vierkante meter, je nog een los starttarief betaalt voor het schoonmaken.

Schoonmaakbedrijf prijzen nader bekeken

Er zijn verschillende factoren die mede bepalen wat het uurtarief is van een schoonmaakbedrijf.

  1. de frequentie van schoonmaken Dagelijks, wekelijks of slechts een keer per jaar: de schoonmaakfrequentie bepaalt mede het uurtarief. Het tarief voor een eenmalige schoonmaak ligt soms iets hoger dan bijvoorbeeld voor een wekelijks schoonmaakbeurt.

  2. de te reinigen oppervlakte van het pand Hoe meer vierkante meters, hoe meer tijd er in het werk gaat zitten. Dit wordt meegenomen in de uurprijs.

  3. hoeveel mensen er nodig zijn voor het reinigen van het pand Deze factor hangt ook al snel samen met vorige factor. Hoe groter het kantoor is, des te meer mensen er nodig zijn om in een kortere tijd alles spic en span achter te laten. Een schoonmaakploeg kost uiteraard meer dan een enkele schoonmaker.

  4. de kosten voor schoonmaakmiddelen en dergelijke Zijn er al middelen in huis om mee schoon te maken? Of moet het schoonmaakbedrijf zelf zijn apparaten en reinigingsmiddelen meenemen? Dit is belangrijk, want materiaalkosten worden vaak ook meegenomen in het uurtarief.

Gemiddeld tarief schoonmaakbedrijf

Hoewel verschillende schoonmaakbedrijven andere schoonmaaktarieven hanteren, is een gemiddeld tarief van een schoonmaakbedrijf zeker te berekenen. De schoonmaakbedrijf prijzen verschillen echter wel weer per soort schoonmaaktaak. Als gemiddeld tarief van een schoonmaakbedrijf kan je rekening houden met 16 tot en met 30 euro per uur. Dit is vaak het tarief voor een eenmalige schoonmaakbeurt.

Maar voor je bedrijf heb je vast een schoonmaakbedrijf meerdere malen nodig om alles netjes en schoon te houden. Veel schoonmaakbedrijven werken met kortingen, als ze meerdere malen per week komen schoonmaken. Zo daalt het uurtarief al snel naar een gemiddeld schoonmaaktarief van 16 tot 18 euro per uur, wanneer een bedrijf vier keer per week langs komt.

BTW tarief op schoonmaaktarieven

Het schoonmaken van woningen valt onder het lage BTW tarief van 9%. We hebben het dan over een schoonmaker die je op particuliere wijze inhuurt. Over de zakelijke kosten van een schoonmaakbedrijf wordt juist gewerkt met het hoge BTW tarief van 21%. Offertes van een schoonmaakbedrijf en de schoonmaakbedrijf prijzen zijn vaak gebaseerd op het tarief zonder BTW. Houdt hier rekening mee, wanneer je offertes opvraagt en leest.

Het BTW tarief van 21% geldt overigens op alle zakelijke schoonmaaktaken, dus ook op het reinigen van galerijen, trappenhuizen, liften en de buitenkant van woningen.

Vind de beste schoonmaakbedrijf prijzen dankzij Offerte.nl

Ieder kantoor en bedrijfspand is anders. De een moet dagelijks een grondige schoonmaakbeurt hebben, de ander heeft slechts een keer per week een schoonmaakbedrijf nodig. Het ene gebouw heeft alleen maar laminaat terwijl een ander pand veel tapijt heeft liggen. Bovendien betaal je per vierkante meter en dat kan de schoonmaaktarieven zeer beïnvloeden. Daarom is het goed om via Offerte.nl de beste offertes voor jouw bedrijf en situatie aan te vragen. Laat daarom je gegevens en wensen achter via het contactformulier.

Met de door jou verstrekte gegevens gaan wij dan op zoek naar de beste offertes voor jou. Wij vragen tot vijf offertes voor je op en leggen deze dan aan je voor. Vervolgens kies jij degene die het beste past. Bel het schoonmaakbedrijf op voor een afspraak of wacht tot de bedrijven jou bellen. Zo geniet je snel van een schoon kantoor, tegen een goede prijs.

Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk schoonmaakbedrijven
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 88 reviews over Offerte.nl

Snelle service

Prima ervaring, erg handig.

Na een aanvraag gedaan te hebben, kreeg ik binnen 2 dagen 3 goede reacties. Met deze partijen zijn wij nu in onderhandeling. Inzenden ging gemakkelijk. Zeker een aanrader dus.

Heel goed en mooie dienstverlening

Geen toelichting

Geen toelichting

Geweldig!

Goed, partijen reageren snel. Wellicht zou het beter zijn om qua werk grote beter te matchen aan de grote van aanbieders.

Geen toelichting

Geen toelichting

prima, snelle actie.

Snelle reacties, erg prettig.

Zeer snelle reactie op mijn aanvraag. Binnen enkele minuten al telefonisch contact met bedrijven.

Geen toelichting

Verliep soepel allemaal

Geen toelichting

Perfect medium waar onze VVE een zeer professioneel schoonmaakbedrijf heeft gevonden.

Prima, binnen een dag kreeg ik 3 reacties.

Plus: Zeer goed. Aanvraag ging zeer snel. Offertes ook snel ontvangen. Min: Als jullie ook internationale klanten (expats) ed willen hebben. Dan moet jullie systeem ook international nummers erkennen. -> Grotere klantenkring.

Ik kreeg snel contact met een aantal bedrijven die voor mij een offerte willen opstellen. Dit scheelt mij enorm veel tijd!

Netjes en snel! dezelfde dag werd ik al gemaild en gebeld door verschillende partijen. Momenteel is mijn opdracht voltooid dankzij offerte.nl

Wij waren verbaasd over hoe eenvoudig het was om schoonmaakbedrijven via uw website te kunnen benaderen. Er waren voldoende reactie en wij zijn op dit moment met drie gegadigden in onderhandeling . Dat allemaal binnen 1 week. Helemaal goed zo'n website

snelle reactie

Geen toelichting