Boekhouding kapperszaak

Start vergelijken
  1. Home
  2. Boekhouder
  3. Boekhouder voor je kapperszaak | Alles wat je moet weten
  5 mins leestijd

  Het uitbesteding van de volledige boekhouding aan een boekhouder kost een kapper gemiddeld tussen de 50 en 140 euro per maand. Een boekhouder kan een kapper ontlasten in taken als: registratie van inkopen en verkopen, salarisadministratie, opstellen van de jaarrekening, etc.

  Als kapper ben je natuurlijk het liefst de hele dag bezig met de haarverzorging van jouw klanten. Alleen staat voor een kapper naast het knippen, scheren, wassen, bleken, verven of stylen van haar helaas ook nog de boekhouding op de to-do list.

  De boekhouding kan veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer je niet over genoeg kennis beschikt om de boekhouding correct uit te voeren. Veel kappers kiezen er daarom voor hun boekhouding volledig of voor een deel uit te besteden aan een boekhouder.

  Wanneer de boekhouding van een kapperszaak uitbesteed wordt aan een boekhouder, is het verstandig een boekhouder in te schakelen die al bekend is binnen het vakgebied. Dit omdat de administratie van een kapperszaak op sommige gebieden kan verschillen dan die van een reguliere onderneming.

  Hoeveel kost een boekhouder voor je kapperszaak of kapsalon?

  Per maand liggen de gemiddelde kosten voor de uitbesteding van de volledige boekhouding aan een boekhouder tussen de 50 en 140 euro per maand voor een kapper.
  Voor zelfstandige kappers zullen de kosten van een boekhouder lager liggen dan voor een volledige kapperszaak. Dit komt doordat de administratie van een kapperszaak meer tijd zal vragen dan die van een zelfstandig kapper. Hoe meer tijd de administratie vergt, hoe duurder de kosten voor de boekhouder zullen zijn.
   

  Gemiddelde kosten boekhouding kapperszaak

  Per uur Rond € 60,- en € 80,-
  Per maand Tussen € 50,- en € 140,-
  Per jaar Tussen € 500 en € 1500,-

  Weten wat een boekhouder jou precies zal kosten? Vul dan vrijblijvend ons formulier in.

  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal boekhouders. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal boekhouders vergelijken en zelf besluiten met wie je in zee gaat.

  Vul nu je gegevens in en zorg dat de boekhouding van jouw kapperszaak op orde is!

   

  Je administratie volledig laten doen door een echte vakman?

   

  Vraag tot 4 vrijblijvende offertes op!

  Ontvang offertes >

  Boekhouding kapsalon VS boekhouding zelfstandig kapper

  Bij de boekhouding van een zelfstandig kapper komt minder werk kijken dan bij de boekhouding van een volledige kapsalon. Beide soorten worden hieronder nader toegelicht:

  Zelfstandige kapper

  De boekhouding van een zelfstandig kapper bestaat eigenlijk alleen uit de verkopen, inkopen en wat overige kosten als verzekeringen. Wanneer je als zelfstandig kapper ook bij klanten thuis langs gaat, dient ook de kilometerregistratie geregistreerd te worden.

  Kapsalon

  De boekhouding van een volledige kapsalon bestaat net als die van een zelfstandig kapper ook uit verkopen, inkopen en wat overige kosten alleen zal deze administratie een stuk uitgebreider zijn.
  Dit omdat er voor een kapperszaak meer producten moeten worden ingekocht, een pand gehuurd moet worden, gas en elektra betaald wordt, er misschien koffie voor de gasten ingekocht moet worden en  het meubilair aangeschaft moet worden.

  Daarnaast heeft een kapsalon vaak ook andere kappers in dienst waardoor je ook te maken krijgt met salarisadministratie.
  De boekhouding voor een kapper met eigen kapsalon bestaat dus uit dezelfde onderdelen alleen is een stuk uitgebreider.

  Meer over boekhouding?

  Boekhouders vergelijken
  Boekhouding uitbesteden
  Administratiekantoor inschakelen

  Zelf doen of uitbesteden?

  De boekhouding kan zowel zelf uitgevoerd worden als uitbesteed worden aan een boekhouder. Beide opties worden hieronder nader toegelicht:
   

    Boekhouding zelf uitvoeren Boekhouding uitbesteden 
  Voordelen + bespaart op kosten van een boekhouder
  + altijd inzicht in je boekhouding
  + volledige focus op je onderneming
  + administratie altijd up-to-date
  Nadelen – kost veel tijd
  – kans op fouten in boekhouding niet uit te sluiten
  – kosten van een boekhouder

  Zelf doen

  In principe kan je de boekhouding van je kapperszaak zelf uitvoeren met behulp van een geschikt boekhoudprogramma. Het gebruik van zo’n programma vraagt echter wel om enige kennis van boekhouding. Wanneer je hier niet over beschikt is het de vraag of het de moeite wel waard is om hier tijd in te steken.

  Voordelen

   

  bespaart op kosten van een boekhouder

  altijd inzicht in je boekhouding

   

  Nadelen

   

  kost veel tijd

  kans op fouten in boekhouding niet uit te sluiten

  Uitbesteden aan boekhouder

  De boekhouding voor je kapperszaak kan ook uitbesteed worden aan een boekhouder. Een boekhouder ondersteunt een zelfstandig kapper of kapsalon bij zoveel mogelijk taken. Op deze manier kun jij jezelf meer focussen op de taken als kapper.

  De boekhouding kan volledig of voor een deel uitbesteed worden. Hoeveel en welke taken jij uit handen laat nemen door een boekhouder kun je zelf beslissen. Heb jij al een boekhouder maar denk je aan overstappen? Dat kan ook!

  Voordelen

   

  volledige focus op je onderneming

  administratie altijd up-to-date

   

  Nadelen

   

  kosten van een boekhouder

  Werkzaamheden boekhouder

  De taken van een boekhouder voor een kapperszaak verschillen per soort kapper. Gaat het in jouw geval  om de uitbesteding van de administratie van een zelfstandig kapper of van een volledige kapperszaak?
  Voor een zelfstandig kapper kan een boekhouder helpen bij taken als:

  • registratie van de verkopen
  • registratie van inkopen van de materialen en producten
  • aangifte inkomstenbelasting
  • btw-aangifte
  • eventueel registratie van kilometerregistratie voor kappers aan huis

  Bij de boekhouding van een volledige kapperszaak komt doorgaans meer administratie kijken dan alleen bovenstaand. Een volledige kapperszaak zal bijvoorbeeld meer inkoopfacturen hebben omdat er voor een kapperszaak meer producten worden ingekocht, een pand gehuurd wordt, gas en elektra betaald wordt, koffie voor de gasten gekocht wordt en het meubilair aangeschaft dient te worden.

  Daarom helpt een boekhouder voor een kapperszaak naast bovenstaande taken ook bij taken als:

  • registratie pandhuur
  • registratie kosten gas, water en licht
  • registratie inkoop meubilair
  • salarisadministratie personeel
  • opstellen jaarrekening

  Veelgestelde vragen

  Ben ik verplicht een boekhouder te hebben voor mijn kapperszaak?

  Nee, het is niet verplicht je boekhouding uit te laten voeren door een boekhouder. Wel kan het uitbesteden van je boekhouding je erg ontlasten waardoor je meer tijd creëert om je te focussen op je kapperszaak.

  Wat kost een boekhouder voor mijn kapperszaak?

  De uitbesteding van je volledige boekhouding aan een boekhouder kost een kapper gemiddeld tussen de 50 en 140 euro per maand.