Boekhoudprogramma vergelijken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Boekhouder
  3. Boekhoudprogramma vergelijken in slechts 2 minuten
  12 mins leestijd

  Een boekhoudprogramma is administratiesoftware, die boekhouden en factureren makkelijker maakt. Met een boekhoudprogramma kunnen ondernemers de administratie gestructureerd houden en een financieel overzicht behouden. Een boekhoudprogramma kost gemiddeld tussen de €10 en €40 per maand. 

  Boekhoudprogramma’s vergelijken?

  Er zijn erg veel verschillende soorten boekhoudprogramma’s en softwares. Dit komt doordat sommige boekhoudprogramma’s gespecialiseerd zijn waardoor de kosten relatief veel van elkaar differentiëren. Zo zijn sommige boekhoudprogramma’s gericht op zzp’ers en andere boekhoudprogramma’s gericht op grote bedrijven. 

  Top 5 populairste boekhoudprogramma’s en softwares

  Om het je makkelijker te maken hebben we een top 5 gemaakt van de populairste boekhoudprogramma’s.

  Boekhoudprogramma’s

  Software Beoordeling

   1. e-Boekhouden.nl

  E-boekhouden.nl is een boekhoudprogramma dat geschikt is voor iedereen.
  E-boekhouden.nl is te gebruiken voor ondernemers, boekhouders, accountants, verenigingen en stichtingen. 

  E-boekhouden.nl wordt op trustpilot beoordeeld met een 9,6. 

  Vergelijk >

   2. AFASsoftware.nl

  AFAS software is een administratie programma dat geschikt is voor iedere organisatie, zij bieden een oplossing voor het automatiseren van de administratieve bedrijfsprocessen voor zowel kleine als grote organisaties. Daarnaast biedt AFAS software een optie aan om een software uit te kiezen die goed aansluit op de branche waar je onderneming actief is. Hierdoor worden je bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en gespecialiseerd in de branche van je onderneming. 

  AFAS software wordt op Google beoordeeld met een 7,6. 

  Vergelijk >

   3. Visma.nl

  Visma software is een goed werkend boekhoudprogramma dat gericht is op MKB, de grootzakelijke en semipublieke sector. Zij bieden een compleet systeem met cloud oplossingen voor: boekhouding, accountancy, urenregistratie, projectadministratie en crm. Ook bij Visma zijn er meerdere opties en pakketten die je kunt kiezen bij de zoektocht naar een boekhoudprogramma of software. 

  Visma.nl wordt op Trustpilot met een 8 beoordeeld. 

  Vergelijk >

   4. Digi BTW

  Digi Btw is een online boekhoudprogramma/software voor zzp’ers. Met Digi Btw maak je snel en gemakkelijk je facturatie en je administratie. Daarnaast is Digi Btw het enige boekhoudprogramma/software in Nederland waarmee je als ondernemer aangifte inkomstenbelasting kunt doen zonder boekhouder. 

  Digi Btw wordt op Google beoordeeld met een 9,5. 

  Vergelijk >

   5. MoneyMonk

  MoneyMonk is een online boekhoudprogramma/software, die gericht is op zzp’ers. Door het boekhoudprogramma kunnen zzp’ers makkelijker de volledige administratie opstellen en meer grip krijgen op hun financiën. MoneyMonk is het enige boekhoudprogramma/software die zich volledig op de dienstverlenende zzp’er richt. 

  MoneyMonk wordt op trustpilot beoordeeld met een 9,6. 

  Vergelijk >

   

  1. e-boekhouden.nl

  Bij e-boekhouden.nl kun je kiezen tussen verschillende pakketten: 

  Startende ondernemers pakket
  Dit is een pakket dat de eerste 15 maanden gratis is voor startende ondernemers. Na deze 15 maanden kun je kiezen om het tegen betaling te blijven gebruiken of van pakket te wisselen. In dit pakket zitten de meeste basisfuncties van een boekhoudprogramma die je nodig hebt als startende ondernemer. 

  Zzp/mini pakket
  Dit pakket is bedoeld voor zzp’ers en voor kleine administraties. Dit pakket bevat functies zoals: btw aangiftes, relatiebeheer, budgetten, factureren, urenregistraties, voorraadbeheer en offertes. Voor dit pakket wordt wel een tarief gevraagd, het zzp/mini pakket kost 9,95 per maand. 

  Standaard pakket
  Dit pakket is geschikt voor alle ondernemers en is makkelijk te gebruiken. Dit pakket bevat alle basisfuncties die je als ondernemer nodig hebt. Naast basisfuncties heeft het ook extra functies die als ondernemer handig zijn om te gebruiken. Het tarief voor het standaard pakket is 14,50 per maand.

   

  2. Afassoftware.nl

  Bij AFAS software kun je kiezen tussen 2 softwarepakketten:

  AFAS SB
  AFAS SB is het geschikte boekhoudprogramma voor zzp’ers en startende ondernemers met 1 tot 5 medewerkers. De boekhoudsoftware is gemakkelijk te gebruiken waardoor je efficiënter werkt. Het AFAS SB pakket bevat functies zoals: automatisering, factureren, offertes maken, btw aangiftes en crm. Voor dit pakket wordt een tarief gevraagd van 59,- per maand

  ERP software
  Het ERP pakket is geschikt voor verschillende bedrijfsvormen en heeft een compleet systeem speciaal voor jouw organisatie. Bij het ERP pakket zijn alle administratieve processen met elkaar verbonden. Hierdoor lopen functies als relatiebeheer, urenregistratie, financiële administratie en dossiervorming super efficiënt. De belangrijkste onderdelen van het CRP pakket zijn: CRM, HRM en Payroll, financiële administratie, urenregistratie en ordermanagement. De prijzen voor deze software kunnen redelijk van elkaar verschillen. Op de website van AFAS kun je een brochure of een afspraak maken om de prijzen met een medewerker te bespreken. 

  HRM en Payroll software
  Met het HRM en payroll pakket automatiseer je gemakkelijk de HR-processen. De software bevat functies zoals: salarisverwerking, werving en selectie, verzuim en verlof. Dit is ideaal want administratie zoals verzuim en verlof kost veel tijd, hierdoor houd je tijd over voor andere prioriteiten en belangrijke taken. Daarnaast krijg je meer grip en inzicht in je HR-processen. De prijzen voor deze software kunnen redelijk van elkaar verschillen. Op de website van AFAS kun je een brochure of een afspraak maken om de prijzen met een medewerker te bespreken.

   

  3. Visma

  Visma eAccounting is een administratie software waarmee je je online administratie mee kan bijhouden en automatiseren. Daarnaast krijg je door de handige tools zoals grafieken en statistieken meer inzicht in je cijfers van je bedrijf. De Visma eAccounting software bevat functies zoals: automatisering van boekhouding, factureren, btw aangiftes en een mobiele app. Binnen de software kun je nog upgraden. Er zijn 3 mogelijkheden bij Visma eAccounting:

  Visma eAccounting factureren – 7,50 per maand
  Hierbij kun je alleen gebruik maken van de factureren functie. 

  Visma eAccounting standaard – 18,00 per maand
  Hierbij ontvang je alle basisfuncties zoals: btw aangiftes, mobiele app, online boekhouden en factureren. 

  Visma eAccounting pro – 25,00 per maand
  Hierbij ontvang je alle basisfuncties plus extra functies van Visma eAccounting zoals: Kostenverdeling voor boeken, budgetten opstellen, diepgaande analyses en Visma financial overview. 

   

  4. Digi BTW

  Bij Digi BTW kun je kiezen tussen 2 pakketten:

  Facturatie
  Het facturatiepakket van Digi Btw is volledig gratis. Hierdoor kunnen starters en zzp’ers makkelijker boekhouden facturatie opmaken. Het pakket bevat functies zoals: facturatie, facturen opmaken, facturen gemakkelijk betalen en relaties. 

  Compleet
  Het compleet pakket van Digi Btw heeft alle functies van het facturatiepakket en heeft daarnaast ook nog andere functies. Het compleet pakket bevat ook functies zoals: btw aangiftes, inkomstenbelasting, app voor mobiel, urenregistratie, offertes opstellen, balans, winst en verliesrekening. Het tarief voor het compleet pakket is 10,00 per maand. 

   

  5. MoneyMonk

  Bij MoneyMonk kun je kiezen tussen 2 pakketten:

  Uren en projecten pakket
  In dit pakket kun je gemakkelijk de projecten en uren van je onderneming beheren. Dit pakket is volledig gratis en hierdoor super handig voor starters en zzp’ers. De belangrijkste functies van de boekhoudsoftware zijn:
  urenregistratie, projecten beheren, ritten beheer, het opstellen van offertes en onkosten registreren. Daarnaast bieden ze ook een gratis opstartservice aan als je behoefte hebt aan extra uitleg. 

  Boekhouden pakket
  In dit pakket heb je alle functies van het uren en projecten pakket. Daarnaast heb je ook andere handige functies die de software bevatten zoals: btw aangiftes, uitgebreide rapportages en analyses, facturatie en bankkoppeling. De kosten voor het boekhouden pakket bedragen 20,00 per maand. 

  Wat is een boekhoudprogramma?

  Een boekhoudprogramma is een software of programma waarbij een deel van jouw boekhouding wordt geautomatiseerd. Een boekhoudprogramma heeft verschillende functies en maakt de boekhouding een stuk makkelijker. Door je financiële gegevens in te vullen in een boekhoudsysteem wordt je boekhouding overzichtelijker. Het geeft je meer inzicht in je financiën, je kunt makkelijker facturen opstellen en je kunt makkelijker aangifte doen.

  Hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende en belangrijkste functies die je treft in een boekhoudprogramma of software:

  • Overzicht in je boekhouding en financiële administratie. 
  • Afschrijvingen worden automatisch bijgehouden. 
  • Inkomende rekeningen invullen.
  • Jaarrekening opstellen 
  • Winst en verliesrekening makkelijker opstellen
  • Balans opstellen
  • Voorraadbeheer
  • Gemakkelijk geld overschrijven en internetbankieren in het boekhoudprogramma. 
  • Belastingaangifte gaat sneller en makkelijker. 
  • Debiteuren en crediteurenbeheer
  • Facturen opstellen

  Een boekhoudprogramma heeft dus voornamelijk de functie om je boekhouding makkelijker te maken. Doordat een boekhoudprogramma functies heeft zoals het automatisch opstellen van een balans, resultatenrekening en facturen houd je als ondernemer meer tijd over. Hierdoor kun je als ondernemer efficiënter werken en op andere belangrijke taken en werkzaamheden focussen. 
  Wil je jouw boekhouding volledig of gedeeltelijk uitbesteden? Dan kun je er ook voor kiezen om een boekhouder in te schakelen. De boekhouder verzorgt dan de boekhouding voor jouw onderneming en levert eventuele financiële voordelen op. 

  Meer over boekhouding?

  Boekhouder
  Wat kost een boekhouder?
  Jaarrekening opstellen
  Boekhouding uitbesteden

   

  Vrijblijvend offertes ontvangen voor boekhoudprogramma’s die bij jouw bedrijf passen?

   

  Vul jouw wensen in.

   

  Ontvang offertes >

   

   

   

  Over (online) boekhouding

  Als je een onderneming hebt is het belangrijk om je boekhouding en administratie op orde te hebben. Je moet namelijk als ondernemer regelmatig een correcte administratie opstellen en naar de belastingdienst versturen. Bij de boekhouding komen verschillende soorten werkzaamheden kijken. 

  Sommige werkzaamheden zijn complexer dan de andere, bij complexere werkzaamheden wordt vaak de hulp ingeschakeld van een boekhouder. 
   

  De werkzaamheden van een boekhouder kunnen per boekhouder en per bedrijf verschillen. Ondernemers kiezen er zelf vaak voor om te factureren en laten het overige administratieve werk over aan de boekhouder of administratiekantoor. Vroeger was een boekhouder verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande facturen. Tegenwoordig worden de inkomsten en uitgaven vaker eenvoudiger gedaan met een boekhoudprogramma. Een boekhouder controleert dit wel. 
   

  Je kunt er ook voor kiezen om je boekhouding gedeeltelijk zelf te doen, met behulp van een boekhoudprogramma. Met een boekhoudprogramma kun je online boekhouden. Veel mensen overwegen om de boekhouding zelf te doen en op deze manier kosten te besparen. Dit komt vaak voor bij een zzp en eenmanszaken. Hierbij is de boekhouding nog redelijk eenvoudig. Afhankelijk van wat je bedrijf of onderneming doet.  

   

  Waarom een online boekhoudprogramma?

  Veel ondernemers kijken op tegen de boekhouding, dit komt doordat het vaak lastig en veel werk is. Toch is het belangrijk dat je de administratie van je onderneming op orde hebt. Dit is namelijk wettelijk verplicht voor ondernemers. Veel zzp’ers, eenmanszaken en kleine bedrijven doen de boekhouding zelf. Voor grotere bedrijven en BV’s is het inschakelen en het aanraden van een boekhouder sneller van toepassing. Met een goed boekhoudprogramma kan je ervoor zorgen dat de boekhouding een stuk makkelijker wordt. Veel boekhoudprogramma’s zijn gemaakt zodat je zelf echt boekhouder hoeft te zijn om er mee te werken.

  Als ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf financieel gezond is, zodat je een mooi inkomen voor jezelf overhoudt. Een boekhoudprogramma zorgt, naast een correcte administratie, er ook voor dat je inzicht krijgt in de cijfers van je bedrijf. Hierdoor behaal je nuttige informatie die je als ondernemer kunt gebruiken om je bedrijf aan te sturen.

  Daarnaast zorgt een boekhoudprogramma ook voor meer snelheid in je boekhouding: automatische berekeningen kunnen worden gedaan, je hebt altijd toegang tot je boekhouding omdat het online staat, je kunt snelle aangifte doen en je kunt makkelijker balansen en rekeningen opstellen. Een boekhoudprogramma is ook handig als je al een boekhouder hebt, de boekhouder kan door het overzicht en de handige functies sneller en makkelijker zijn of haar werkzaamheden uitvoeren. 

  Wat kost een boekhoudprogramma?

  De kosten van boekhoudprogramma’s kunnen redelijk ver van elkaar verschillen. Dit is afhankelijk van het aantal functies van het boekhoudprogramma en voor welke ondernemingsvorm deze bedoeld is. Een boekhoudprogramma voor zzp’ers is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een boekhoudprogramma voor grote bedrijven en Bv’s.

  Kosten boekhoudprogramma zzp’er

  Als je een startende ondernemer of zzp’er bent en je inkomsten liggen nog niet heel hoog, dan zijn de meeste uitgaven vervelend. Echter is een goedkoop online boekhoudingsoftware voor ZZP’ers een goede investering. Door een ZZP boekhoudprogramma krijg je jouw online administratie op orde waardoor je de kosten vrij snel terugverdient. Daarnaast krijg je meer inzicht in je bedrijfscijfers en kun je efficiënter je boekhouding verwerken.

  De gemiddelde kosten voor een boekhoudprogramma voor zzp en eenmanszaken liggen vaak tussen de €10 en €25 per maand
  Een alternatieve oplossing is om te kijken naar gratis boekhoudprogramma’s. Vaak tref je bij dit soort boekhoudprogramma’s minder functies, maar je kunt er een gedeelte van je boekhouding mee op orde brengen. Het is ook een mogelijkheid om je boekhouding te verwerken in Excel.

  Kosten boekhoudprogramma groot bedrijf of BV

  De kosten voor een boekhoudprogramma bij een groot bedrijf of BV liggen vaak een stuk hoger. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welk boekhoudprogramma je aanschaft. Grote bedrijven kiezen ook sneller voor een stabiel en betrouwbaar boekhoudprogramma om eventuele problemen te voorkomen. Bij grote bedrijven komen er namelijk andere complexere werkzaamheden kijken, hierdoor liggen de kosten hoger. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het automatiseren van debiteurenbeheer, het automatiseren van salarisadministratie en geautomatiseerde afschrijvingen. 

  De prijzen van de beste boekhoudprogramma’s beginnen gemiddeld rond de €30 tot €50 per maand, maar kunnen flink oplopen. Wanneer er veel koppelingen, gebruikers en modules zijn kunnen de kosten en de prijs flink stijgen. De gemiddelde kosten voor een boekhoudprogramma voor grote bedrijven en BV’s liggen vaak tussen de €100 en €200 per maand.

   

  Vrijblijvend offertes ontvangen voor boekhoudprogramma’s die bij jouw bedrijf passen?

   

  Vul jouw wensen in.

   

  Ontvang offertes >

   

   

   

  Voordelen van boekhoudsoftware

  Er zijn veel verschillende soorten boekhoudsoftwares, die vooral dienen om de boekhouding en administratie makkelijker te maken. Boekhoudsoftware gebruiken heeft vele voordelen. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen onder elkaar gezet. De belangrijkste voordelen bij het aanschaffen van een boekhoudsoftware of programma zijn:

  • Berekeningen worden automatisch gedaan. 
  • Je hebt meer efficiëntie in je boekhouding. 
  • Je hebt een duidelijker en sneller overzicht in je boekhouding. 
  • Je hebt overal online toegang tot je administratie. 
  • Je kunt sneller aangifte doen

  Offerte aanvragen

  Heb jij moeite met je boekhouding? Dan kan een boekhoudprogramma of een boekhouder goed van pas komen. Met een boekhouder of een boekhoudprogramma word je boekhouding een stuk makkelijker.

  Ben je nog aan het twijfelen tussen een boekhoudprogramma of een boekhouder? Vul dan het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van boekhouders. In het formulier kan je een inschatting geven van het aantal bonnetjes dat je per maand verwerkt en aangeven om wat voor bedrijfsvorm het gaat. Zo kunnen onze partners aan op maat gemaakt voorstel doen wat het het proces van een boekhouder vinden nog makkelijker maakt.

  Ontvang offertes >