Er zijn talloze zonnepanelen installateurs in Nederland, maar welke moet je kiezen? De kosten voor dezelfde panelen kunnen qua prijs tot wel 40% verschillen per installatiebedrijf. Naast dat je niet teveel wil betalen wil je zeker zijn dat je kiest voor de juiste panelen die het meest opleveren.

Offerte.nl helpt je in jouw zoektocht! Vul nu het formulier in en ontvang gratis tot 4 verschillende offertes van erkende zonnepanelen installateurs in jouw regio. Zo kan je makkelijk de prijzen, service en opbrengsten vergelijken.

Inhoudsopgave

Een betrouwbaar zonnepanelen bedrijf

De keuze voor een betrouwbare zonnepanelen installatiebedrijf is zeer belangrijk. Denk aan bijvoorbeeld de garantie. Zonnepanelen installateurs geven vaak een garantie af. Maar wat als het bedrijf failliet gaat? Dan is je garantie ook weg en heb je een probleem. Offerte.nl is onafhankelijk en helpt bij het maken van de juiste keus.

Al onze partners zijn erkende zonnepanelen installatiebedrijven. Vul het formulier in en ontvang 4 gratis en vrijblijvende offertes. Zo zie je direct welke zonnepanelen installateur het beste bij je past.

Zonnepanelen laten installeren

De ervaringen van mensen die zonnepanelen laten installeren zijn over het algemeen goed. Dat is omdat veel mensen eerst beginnen met vergelijken. Zo komen zij tot de beste keus. De gemiddelde investering ligt tussen de €4.000,- en €10.000,-. Zonnepanelen op het dak plaatsen is redelijk complex.

Voorkom reparatiekosten en laat de zonnepanelen installateur de zonnepanelen op je dak plaatsen. Zo kan je het zelf niet fout doen en houdt je altijd garantie. Steeds meer Nederlanders maken gebruik van zonne-energie. In 2018 werden er 20 miljoen zonnepanelen verkocht waardoor de prijzen zijn afgenomen.

Wist je dat 73% van de mensen begint met vergelijken? Bij Offerte.nl kun je zonnepanelen vergelijken o.b.v. prijs en kwaliteit. Zo ontvang je direct 4 offertes. Daar kies je 1 zonnepanelen installateur uit die bij je past.

Welke zonnepanelen installateur kies je?

Er is een lijst van installateurs zonnepanelen, maar wie moet je kiezen? Om een juiste keuze te maken kijk je naar verschillende aspecten;

 • ervaring
 • prijs
 • kennis
 • betrouwbaarheid
 • leveringsvoorwaarden
 • reviews van klanten

Ook is het goed om te kijken met welke merken het installatiebedrijf werkt. Sommige merken zijn kwalitatief beter op het gebied van rendement, levensduur en terugverdientijd. Een selectie van kwalitatieve merken;

 • Sunpower
 • Trina Solar
 • Panasonic
 • LG
 • REC

Klanten van Offerte.nl besparen tot 40% door te vergelijken. Je hoeft niet zelf een lijst van installateurs van zonnepanelen langs. Doe een vrijblijvende aanvraag en ontvang 4 vrijblijvende voorstellen van leveranciers.

Een goede installatiebedrijf zonnepanelen heeft keurmerken

Wat zijn de beste zonnepanelen op de markt? Waar je op moet letten zijn de keurmerken. De beste merken beschikken over keurmerken zoals de ‘Tüv-ID-certificaat’. Zij controleren goed op kwaliteit, doordat zij voorwaarden hebben gesteld aan kwaliteitseisen. Zo ben je zeker over je investering.

De installateurs beschikken over handige tools zoals de dakscan, waardoor zij direct inzien hoeveel beschikbare ruimte er op jouw dak is. Zij houden rekening met schaduwvormingen en andere mogelijke belemmeringen. De beste situatie is een goede rendement voor een voordelige prijs. Zonnepanelen hebben vaak een garantie van 10 tot 12 jaar. Vaak bieden zij een vermogensgarantie van 25 jaar.

Wat is de prijs van zonnepanelen installeren?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen betaal je materiaal- en arbeidskosten.

Installateurs die €5.000,- aan zonnepanelen plaatst kost €1.250,- (aan arbeidskosten)

Installateurs die €7.500,- aan zonnepanelen plaatst kost €1.875,- (aan arbeidskosten)

Installateurs die €8.500,- aan zonnepanelen plaatst kost €2.125,- (aan arbeidskosten)

Installateurs die €10.000,- aan zonnepanelen plaatst kost €2.500,- (aan arbeidskosten)

Installateurs die €11.000,- aan zonnepanelen plaatst kost €2.750,- (aan arbeidskosten)

Je betaalt ongeveer 70% aan materiaalkosten en 30% aan arbeidskosten. Zonnepanelen zijn voordelig omdat het meer oplevert dan geld op de bank houden. Zonnepanelen zijn een investering die op lange termijn altijd meer opleveren dat de oorspronkelijke investering. Door dit als investering te zien kun je rendement eruit halen.

Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend. Ze leveren namelijk een energiebesparing op van €800 of meer per jaar op. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat deze een positief invloed hebben op de waarde van je koopwoning. Zo kunnen zonnepanelen naast hun duurzame karakter ook een financiële meerwaarde bieden.

Waar moet je op letten bij het laten installeren van zonnepanelen?

De ervaringen wat betreft het laten installeren van zonnepanelen zijn over het algemeen positief. Veel klanten laten zich vooraf goed adviseren om zo zeker te zijn van hun keus. De volgende aspecten zijn goed om mee te nemen in je keuze;

 • Vermogen van zonnepanelen
 • Garantievoorwaarden
 • Kwaliteit (pas op met goedkope Aziatische zonnepanelen)
 • Terugverdientijd

Consumenten die via ons een aanvraag doen laten de volgende opmerkingen achter over de leveranciers;

 • Soepele communicatie
 • Snelle service
 • Kwalitatieve installatie
 • Vriendelijk

Wil je zeker zijn van jouw zonnepanelen investering? Maar wil je niet een lijst met installateurs van zonnepanelen langslopen? Offerte.nl werkt alleen met deskundige zonnepanelen installateurs. Voorkom verrassingen en vergelijk de beste zonnepanelen installateurs met elkaar. Zo ben jij zeker van jouw investering.

Tip: Kijk vooral uit met sommige Aziatische goedkope zonnepanelen. Die geven soms geen goede garanties. De levensduur is vaak korter en ook de opbrengst blijft vaak achter. Communiceer je eventuele zorgen met de leverancier. Zijn kennis en ervaring is van essentieel belang.

Hoe vind je een zonnepanelen installateur met Offerte?

Zonnepanelen laten installeren via Offerte.nl werkt erg simpel:

 • Berekenen van energieopbrengst en kosten
 • Ontvang offerte
 • Online een afspraak maken
 • De installateur komt langs
 • Geniet van je zonne-energie

Je kan de installateur langs laten komen wanneer het jou uitkomt. Zonnepanelen installeren gaat volgens een legplan. De installatiebedrijf zonnepanelen geeft meteen aan wat het rendement zal zijn. De zonnepanelen installateur berekent dit op basis van de aantal zonnepanelen en het rendement. Ook houden zij rekening met mogelijke schaduwvormingen en de beste wijze om de zonnepanelen op jouw dak te plaatsen.

Fiscale voordelen

Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug. De kosten nemen hierdoor af. Als je als ondernemer aanmeldt krijgt je ook nog je btw terug. Gemiddeld besparen klanten daarmee €1.000,-. Je kan ook nog in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af.

Vergelijk nu

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen installateurs die deskundig en erkend zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit. Zo kan je de potentie van zonnepanelen bereken. Dit is volledig gratis en je bent niet verplicht om op een van de offertes in te gaan.