Zonnepanelen installateur: Vakkundige specialisten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Zonnepanelen installateur: Vakkundige specialisten
  4 mins leestijd

  Om zonnepanelen correct op je dak te bevestigen, dient een zonnepanelen installateur ingeschakeld te worden. De kosten voor een zonnepaneel installateur liggen gemiddeld rond de €2.000.

  Steeds meer mensen maken gebruik van zonnepanelen. Een goede keuze gemaakt voor het soort zonnepaneel? Dan is de installatie van de zonnepanelen de volgende stap. Het is van groot belang dat hier een goede zonnepanelen installateur voor wordt ingeschakeld. In dit artikel lees je alles over het vergelijken van zonnepanelen installateurs, de kosten en hoe je de beste installateur uit kan kiezen.

  Waarom zonnepanelen door installateur laten plaatsen?

  Bij de installatie van zonnepanelen komen veel handelingen kijken. Zo wordt de ideale ligging berekend, het materiaal aan het dak bevestigd, de bekabeling gelegd en een goede aansluiting op de groepenkast gewaarborgd. Deze handelingen dienen voor een goede werking van de zonnepanelen correct uitgevoerd te worden.
  Zodra er bij één van de bovenstaande handelingen iets fout gaat, kan dit gevolgen hebben voor de veiligheid van de installateur of het rendement van de panelen. Om deze redenen dienen zonnepanelen door een vakkundig installateur geplaatst te worden, zij weten precies hoe de zonnepanelen correct te installeren.

   

  Gratis zonnepanelen advies?

   

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

   

  Offertes vergelijken >

   

  Zonnepanelen Installateurs vergelijken

  Zonnepanelen installateurs kan je vergelijken op een aantal gebieden, namelijk: certificaat, regio, grootte, recensies en offertes.

  Certificaat

  Zonnepaneel installateurs kunnen bepaalde certificaten behalen of zich aansluiten bij kwaliteitsorganisaties om de kwaliteit van hun werk te waarborgen. Met installateurs aangesloten bij dit keurmerk ben je gegarandeerd van een voldoende niveau aan kwaliteit van de installatie.

  Een keurmerk voor Nederlandse zonnepaneel installateurs is het zogenaamde Zonnekeurlabel. Voor de installateurs die zich bij dit keurmerk aan willen sluiten gelden strenge kwaliteits-, zekerheids- en veiligheidseisen waaraan zij dienen te voldoen. Ook een aansluiting bij het SGZE of InstallQ waarborgt een voldoende kwalitatief niveau van de installateurs.
  In België kunnen installateurs zich aansluiten bij een RESCert-label, dit dient als bewijs van expertise voor installateurs van groene-energie zonnepanelen.

  Regio

  Een volgend punt waar je installateurs op kunt vergelijken is de regio waarbinnen ze actief zijn. Hoe dichterbij je jouw installateurs zoekt, hoe minder verplaatsings- en voorrijkosten!

  Grootte

  Een ander punt waar je installateurs op kunt vergelijken is de grootte van hun bedrijf. Grotere installatiebedrijven beschikken meestal over meer personeel. Hierdoor kunnen de zonnepanelen vaak eerder op het dak geplaatst worden.

  Recensies

  Als laatste zijn installateurs met elkaar te vergelijken op het gebied van hun recensies. Zijn andere klanten positief over het bedrijf? Of negatief? Deelt het bedrijf hun recensies graag met jou? Of houden ze het verborgen? Een betrouwbaar installateur laat zijn recensies met plezier aan je zien!

  Offertes

  Om een goede afweging te maken tussen de kwaliteit van installateurs is het verstandig een aantal hun offertes met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je niet alleen hun installatiekosten vergelijken, maar ook de kwaliteit van hun advies, de nauwkeurigheid van de offerte en de algemene eerste indruk die ze achterlaten.

  Meer over boekhouding?

  Zonnepanelen
  Glas-glas panelen
  Dunne film panelen
  Zonnepannen

  Kosten zonnepanelen installateur

  De kosten voor een zonnepaneel installateur liggen gemiddeld rond de €2.000. Hiervan is ongeveer 70% van de kosten voor materiaal en 30% voor het laten plaatsen van de zonnepanelen. 
  De daadwerkelijke kosten hangen af van het aantal zonnepanelen dat geplaatst dient te worden. Hoe meer zonnepanelen er geplaatst moeten worden, hoe hoger de installatiekosten op zullen lopen. 

  Hieronder geven we een indicatie van de installatiekosten per aantal zonnepanelen:

  Gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar Aantal zonnepanelen Gemiddelde installatiekosten
  2.500 kWh +/- 8 +/- €800
  3.000 kWh +/- 10 +/- €1.100
  3.500 kWh +/- 12 +/- €1.600
  4.000 kWh +/- 14 +/- €2.000
  4.500 kWh +/- 16 +/- €2.400
  5.000 kWh +/- 18 +/- €2.800

  Hoe vind ik een goede zonnepanelen installateur?

  Op zoek naar een betrouwbare zonnepanelen installateur? Een juiste installateur is van groot belang voor een correcte installatie van je zonnepanelen. Het kan daarbij helpen om een aantal offertes van installateurs met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!

  Via onze website ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van zonnepanelen installateurs bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de beste te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg dat jouw zonnepanelen perfect op het dak komen te liggen!

   

  Gratis zonnepanelen advies?

   

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

   

  Offertes vergelijken >

   

  Veelgestelde vragen

   Hoeveel zonnepanelen installateurs zijn er in Nederland?

  In Nederland zijn er zo’n 1600 zonnepaneel installateurs werkzaam.

  Hoe vind ik een betrouwbare zonnepanelen installateur?

  Op zoek naar een betrouwbare installateur van zonnepanelen? Vul dan ons formulier in en wij gaan voor je aan de slag! Een aantal installateurs bij jou uit de regio zullen je een vrijblijvende offerte sturen waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan!

  Kan ik zonnepanelen zelf installeren? 

  Het zelf installeren van zonnepanelen is mogelijk maar wordt zeer afgeraden. Wanneer je zelf je zonnepanelen installeert krijg je geen garantie, loop je meer risico op een verkeerde aansluiting en kom je niet in aanmerking voor subsidies of andere financiële voordelen.