Ikea zonnepanelen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Ikea zonnepanelen? Prijs, opbrengst en ervaringen
  4 mins leestijd

  Meer weten over Ikea zonnepanelen? In dit artikel vertellen we je alles over de prijs, de voordelen, de nadelen en ervaringen van gebruikers.

  Wil je direct weten welke zonnepanelen het meest effectief zijn voor jouw specifieke situatie? Geef je wensen aan in ons formulier en ontvang vrijblijvende offertes in je mailbox van zonnepanelen installateurs uit jouw regio.

  Formulier >

  Wat zijn de ervaringen met Ikea zonnepanelen?

  Voor Ikea was het een logische stap om als uitbreiding op het assortiment zonnepanelen te verkopen. In eerste instantie begon Ikea in samenwerking met Hanergy met het aanbieden van zogeheten dunne film panelen (CIS). De kwaliteit van deze zonnepanelen was niet erg goed en dit zorgde dan ook voor veel negatieve reviews. Inmiddels werkt Ikea samen met SVEA SOLAR en is de kwaliteit sterk verbeterd. De reviews van Ikea zonnepanelen zijn nu vooral positief.

  Ikea zonnepanelen reviews

  Er zijn 2 soorten zonnepanelen die Ikea aanbiedt; Basic en Plus. Bij de Basic panelen van SVEA SOLAR (de leverancier waar Ikea mee samenwerkt) is de focus puur gelegd op efficiëntie. Voor de consument die uiterlijk ook erg belangrijk vind zijn de Plus panelen ontwikkeld. Deze hebben een zeer mooi uiterlijk en design en natuurlijk een uitstekend rendement. Schuine daken bieden het hoogste rendement omdat deze de meeste zonuren hebben. Een plat dak heeft door zon interval een iets lager rendement omdat de zon er niet altijd op schijnt. Met een Oost-west opstelling wek je wél de gehele dag door zonne-energie op. Dit is een zeer slimme methode om meer te besparen op je energierekening. Lees hier of dit bij jouw woning mogelijk is

  Gebruikers van SVEA solar Ikea zonnepanelen delen positieve ervaringen om de volgende redenen:

  • Lagere energierekeningen
  • Uitgebreide garantie
  • 15% korting voor Ikea Family leden

  Ondanks dat veel ervaringen met zonnepanelen van Ikea positief zijn, scoren ze als zonnepanelen leverancier redelijk goed. Zoals gezegd hadden mensen in het verleden slechte ervaringen doordat zij CIS dunne film zonnepanelen van Hanergy aanboden. Hiervan waren de afmetingen vaak te klein waren en de opbrengst niet goed. Inmiddels is het Zweedse bedrijf overgestapt op SVEA SOLAR en zijn de problemen uit het verleden opgelost.

  Ikea zonnepanelen reviews zijn inmiddels dan ook sterk verbeterd. Toch blijft het verstandig om verschillende leveranciers onafhankelijk van elkaar te vergelijken. Zo ben je zeker over je investering.

   

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

   

  Prijs van Ikea zonnepanelen?

  Je vraagt je af: wat is de prijs van Ikea zonnepanelen? Zoals gezegd zijn er 2 opties: Basic en Plus. De prijzen van Ikea zonnepanelen staan hieronder weergegeven:

  Paneel Aantal Watt Prijs
  Basic 395W € 491
  Plus 385W € 538

  Let op! Deze prijzen zijn inclusief installatie en op basis van de energiebehoeften van een gemiddeld huishouden van 4 personen. De geschatte terugverdientijd is afhankelijk van je situatie 5 – 7 jaar.

  Zelf installeren of laten doen?
  Zonnepanelen zelf op een plat dak plaatsen is lastiger dan een Ikea kast in elkaar zetten. Om schade of andere fouten te voorkomen raden wij consumenten altijd aan om de installatie te laten verzorgen door een vakspecialist.

  Leestip: ‘Waarom je het beste juist nu zonnepanelen kunt aanschaffen. We leggen het je hier uit!

  SVEA SOLAR zonnepanelen van Ikea bestellen?

  Wil je weten of de SVEA SOLAR zonnepanelen van Ikea geschikt zijn voor jouw woning? Of ben je ook benieuwd naar andere merken en leveranciers? Er zijn verschillende alternatieven voor SVEA SOLAR panelen. Een aantal leveranciers met een goede reputatie:

  • Sunpower
  • Trina Solar
  • Panasonic
  • AEG
  • REC

  Wil je het rendement van zonnepanelen berekenen? Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen. Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug omdat de kosten hierdoor afnemen.

  Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook nog je btw terug. Hiermee kan je gemiddeld tot wel €1.000,- besparen. Tot slot kan je ook nog in aanmerking komen voor subsidie en andere overheidsregelingen, afhankelijk van jouw gemeente.

   

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

   

  Vergelijk via Offerte.nl

  Offerte.nl werkt alleen met erkende zonnepanelen bedrijven. Ervaringen met Ikea zonnepanelen zijn redelijk positief, maar door te vergelijken wordt meteen inzichtelijk wat het beste bij je past. Er zijn partijen die meer bieden voor minder, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient!

  Vul het formulier in en ontvangt direct tot 4 verschillende offertes. Zo kan je het vermogen van jouw zonnepanelen berekenen. Je weet direct welke 4 bedrijven het beste bij je passen. Zelf de prijs van Ikea zonnepanelen of andere merken vergelijken? Wacht niet langer en ontdek vandaag wat Offerte.nl te bieden heeft!

   

  Start vergelijken

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews