In het kort

Wil je direct weten welke zonnepanelen het meest effectief zijn voor jouw specifieke situatie? Geef je wensen aan in ons formulier enontvang vrijblijvende offertes in je mailbox van zonnepanelen installateurs uit jouw regio.

Meer weten over Ikea zonnepanelen? In dit artikel vertellen we je alles over de prijs, de voordelen, de nadelen en ervaringen van gebruikers.

Wat zijn de ervaringen met Ikea zonnepanelen?

Voor Ikea was het een logische stap om als uitbreiding op het assortiment zonnepanelen te verkopen. In eerste instantie begon Ikea in samenwerking met Hanergy met het aanbieden van zogeheten dunne film panelen (CIS). De kwaliteit van deze zonnepanelen was niet erg goed en dit zorgde dan ook voor veel negatieve reviews. Inmiddels werkt Ikea samen met SVEA SOLAR en is de kwaliteit sterk verbeterd. De reviews van Ikea zonnepanelen zijn nu vooral positief.

Twijfel je zelf nog over welke zonnepanelen je het best kan aanschaffen? Vergelijk dan bij Offerte.nl verschillende zonnepanelen leveranciers. Je ontvangt direct 4 offertes op maat gemaakt voor jouw woning en energiebehoefte.

Ikea zonnepanelen reviews

Er zijn 2 soorten zonnepanelen die Ikea aanbiedt; Basic en Plus. Bij de Basic panelen van SVEA SOLAR (de leverancier waar Ikea mee samenwerkt) is de focus puur gelegd op efficientie. Voor de consument die uiterlijk ook erg belangrijk vind zijn de Plus panelen ontwikkeld. Deze hebben een zeer mooi uiterlijk en design en natuurlijk een uitstekent rendement. Schuine daken bieden het hoogste rendement omdat deze de meeste zonuren hebben. Een plat dak heeft door het zon interval een iets lager rendement omdat de zon er niet altijd op schijnt. Gebruikers van SVEA solar Ikea zonnepanelen delen positieve ervaringen om de volgende redenen:

  • Lagere energierekeningen
  • Uitgebreide garantie
  • 15% korting voor Ikea Family leden

Ondanks dat veel ervaringen met zonnepanelen van Ikea positief zijn, scoren ze als zonnepanelen leverancier redelijk goed. Zoals gezegd hadden mensen in het verleden slechte ervaringen doordat zij CIS dunne film zonnepanelen van Hanergy aanboden. Hiervan waren de afmetingen vaak te klein waren en de opbrengst niet goed. Inmiddels is het Zweedse bedrijf overgestapt op SVEA SOLAR en zijn de problemen uit het verleden opgelost.

Ikea zonnepanelen reviews zijn inmiddels dan ook sterk verbeterd. Toch blijft het verstandig om verschillende leveranciers onafhankelijk van elkaar te vergelijken. Zo ben je zeker over je investering.

Prijs van Ikea zonnepanelen?

Je vraagt je af: wat is de prijs van Ikea zonnepanelen? Zoals gezegd zijn er 2 opties: Basic en Plus. De prijzen van Ikea zonnepanelen staan hieronder weergegeven:

PaneelAantal WattPrijs
Basic395W€ 377,5
Plus385W€ 417,4

Let op! Deze prijzen zijn inclusief installatie en op basis van de energiebehoeften van een gemiddeld huishouden van 4 personen. De geschatte terugverdientijd is afhankelijk van je situatie 5 - 7 jaar.

Zelf installeren of laten doen?
Zonnepanelen zelf op een plat dak plaatsen is lastiger dan een Ikea kast in elkaar zetten. Om schade of andere fouten te voorkomen raden wij consumenten altijd aan om de installatie te laten verzorgen door een vakspecialist.

SVEA SOLAR zonnepanelen van Ikea bestellen?

Wil je weten of de SVEA SOLAR zonnepanelen van Ikea geschikt zijn voor jouw woning? Of ben je ook benieuwd naar andere merken en leveranciers? Er zijn verschillende alternatieven voor SVEA SOLAR panelen. Een aantal leveranciers met een goede reputatie:

  • Sunpower
  • Trina Solar
  • Panasonic
  • AEG
  • REC

Wil je het rendement van zonnepanelen berekenen? Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen. Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug omdat de kosten hierdoor afnemen.

Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook nog je btw terug. Hiermee kan je gemiddeld tot wel €1.000,- besparen. Tot slot kan je ook nog in aanmerking komen voor subsidie en andere overheidsregelingen, afhankelijk van jouw gemeente.

Meer over boekhouding?

Zonnepanelen
Glas-glas zonnepanelen
Zonnepanelen afmetingen
PV panelen

Vergelijk via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met erkende zonnepanelen bedrijven. Ervaringen met Ikea zonnepanelen zijn redelijk positief, maar door te vergelijken wordt meteen inzichtelijk wat het beste bij je past. Er zijn partijen die meer bieden voor minder, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient!

Vul het formulier in en ontvangt direct tot 4 verschillende offertes. Zo kan je het vermogen van jouw zonnepanelen berekenen. Je weet direct welke 4 bedrijven het beste bij je passen. Zelf de prijs van Ikea zonnepanelen of andere merken vergelijken? Wacht niet langer en ontdek vandaag wat Offerte.nl te bieden heeft!