Duitse zonnepanelen: merken, info en opbrengst

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Duitse zonnepanelen: merken, info en opbrengst
  5 mins leestijd

  Zonnepanelen uit Duitsland

  Vergeleken met Chinese zonnepanelen, zijn Duitse zonnepanelen over het algemeen van betere kwaliteit. Hierdoor ligt het rendement van de Duitse panelen ook hoger. Vergeleken met Chinese zonnepanelen zijn Duitse zonnepanelen wel een stukje duurder, je kan rekenen op een hogere aankoopprijs van zo’n 10%.

  Op zoek naar kwalitatief goede zonnepanelen? Als je voor de hoogste kwaliteit gaat lijken zonnepanelen uit Duitsland de beste keuze te zijn. In dit artikel bespreken we alles rondom kwaliteit, kosten en voordelen.

  Waarom Duitse zonnepanelen?

  Duitsland is de Europese koploper op het gebied van zonnepanelen en het gebruik van groene energie. Momenteel wordt in Duitsland meer dan 35% van hun totale stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. In Nederland ligt dit pas op 11%.

  Door jarenlange ontwikkeling van hun zonnepanelen, staan de Duitse zonnepanelen bekend om hun duurzaamheid en uitstekende kwaliteit. Vergeleken met Chinese zonnepanelen, hebben de Duitse zonnepanelen een hoger rendement. Daardoor brengen ze meer energie op en is de terugverdientijd van de Duitse panelen over het algemeen korter als die van Chinese panelen.

  Wanneer je zeker wil zijn dat je kwalitatief goede zonnepanelen op je dak krijgt met een lange levensduur, dan raden we je aan voor Duitse zonnepanelen te gaan. Deze zonnepanelen bieden de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

  Gratis zonnepanelen advies?

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  Duitse zonnepanelen merken

  Er zijn veel verschillende Duitse zonnepanelen merken. Een aantal bekende Duitse merken zijn onder andere:

  Aleo Solar

  Aleo solar is een hoogwaardig producent van zonnepanelen met in totaal wel tien internationale vestigingen. Hun focus ligt op het permanent verder ontwikkelen van hun zonnepanelen zodat betrouwbare en krachtige nieuwe generaties ontwikkeld kunnen worden.

  Heckert Solar

  Heckert Solar is een zonnepanelen fabrikant gevestigd in Chemnitz.  Ze produceren hoogkwalitatieve zonnepanelen en behoren tot één van de hoogst gewaardeerde ondernemingen van Duitsland. Heckert Solar zonnepanelen zijn daarnaast ook nog eens de meest gebruikte zonnepanelen in Duitsland.

  LEESTIP: Oost-west opstelling: Hoe zit het en wat zijn de voordelen?

  IBC Solar

  IBC is al meer dan 30 jaar een Duitse producent van zonnepanelen. Hoog in het vaandel staat voor hen het waarborgen van de kwaliteit van de zonnepanelen. Alle zonnepanelen van IBC worden zowel ontworpen als geproduceerd vanuit Duitsland.

  Q Cells

  Q Cells is één van de grootste en meest bekende fabrikanten van zonnepanelen. In 2010 wonnen ze de Sustainable Energy Award en in 2013 werden hun zonnepanelen uitgeroepen tot best presterende zonnepaneel. Q Cells is een dochteronderneming van het Zuid-Koreaanse Hanwha, opgericht in 1999.

  Solar World

  Solar World zonnepanelen is opgericht in 1988 en hebben inmiddels wereldwijd meerdere productielocaties. De kwaliteit van hun panelen bevindt zich in het hogere segment. Een kenmerk van de Solar World panelen zijn hun opvallende frameconstructie. De hoekjes van de zonnepanelen zijn gemaakt van staal in plaats van aluminium.

  Conergy

  Conergy is een zeer bekende Duitse fabrikant van zonnepanelen gevestigd in Hamburg. Naast zonnepanelen leveren zij ook Duitse omvormer voor zonnepanelen. Denk ook aan opslagsystemen, bevestigingsmateriaal en monitoringsystemen voor zonnepanelen. Sinds 2013 is Conergy in Amerikaanse handen. De zonnepanelen worden nog wel vanuit Hamburg ontwikkeld en geproduceerd.

  Axitec

  Axitec is op gebied van kwaliteit al jarenlang een van de beste Duitse merken in zowel zonnepanelen als elektriciteitsopslag. Vanuit hun hoofdkantoor in Böblingen voorzien zij een wereldwijde productiecapaciteit van meer dan 800 MWp. Axitec verzorgt zelf het volledige proces van de ontwikkeling en productie van hun producten tot de verkoop en service erbij.

  Wat kosten zonnepanelen uit Duitsland?

  Vergeleken met Chinese zonnepanelen zijn zonnepanelen uit Duitsland een stukje duurder. Dit komt door hun betere kwaliteit en preciezere productieproces. Gemiddeld kan je rekenen op een hogere aankoopprijs van zo’n 10%. Chinese panelen zijn goedkoper omdat de kosten voor de materialen, arbeidskosten en het productieproces lager ligt in China.

  De iets wat hogere aanschafkosten worden echter snel terugverdiend door hun hogere opbrengst aan energie. De gemiddelde terugverdientijd voor een zonnepanelen systeem ligt rond de 5 tot 6 jaar. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is echter zo’n 25 jaar. Dit houdt in dat je na het terugverdienen nog 20 jaar lang gratis stroom opwekt.

  Prijs

  In onderstaande tabel tonen we je de gemiddelde kostprijs per hoeveelheid Duitse panelen:

  Aantal panelen Gemiddelde prijs Duitse zonnepanelen
  3

  Tussen € 2.250,- en € 2.700,-

  6

  Tussen € 3.250,- en € 3.800,-

  12

  Tussen € 5.550,- en € 6.000,-

  Precies weten wat Duitse zonnepanelen jou zullen kosten? Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken van aanbieders bij jou uit de regio!

  Bespaartips!

  Om niet onnodig veel te investeren in een zonnepanelensysteem hebben we een aantal bespaartips voor je opgesteld. Deze zijn als volgt:

  Bestel direct bij de importeur
  Veel bedrijven verkopen Duitse glas glas zonnepanelen als tussenpersoon voor een importeur. Zij ontvangen hiervoor een bepaalde vergoeding. Op deze extra kosten kan je besparen zodra je rechtstreeks bij de importeur bestelt.

  BTW
  Zodra je jouw eigen zonne-energie op gaat wekken, mag je de BTW over de aanschafkosten terugvragen bij de belastingdienst. De belastingdienst ziet jou dan namelijk als kleine ondernemer van eigen stroom. Hierdoor hoef je geen BTW over de dakpannen te betalen.

  Subsidie
  Vaak zijn er gemeentelijke of provinciale subsidies beschikbaar wanneer je jouw eigen stroom gaat produceren. Dit is de moeite waard je van te voren in te verdiepen!

  Zonnepanelen uit Duitsland vergelijken?

  Op zoek naar geschikte Duitse zonnepanelen? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van verschillende Duitse zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!
  Via onze website ontvang je diverse op maat gemaakte zonnepaneel offertes van bedrijven bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte aanbieders te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg dat jij de perfecte Duitse zonnepanelen op jouw dak krijgt!

  Offertes vergelijken >

  Meer over zonnepanelen?

  Zonnepanelen
  Glas-glas panelen
  Beste zonnepanelen

  Veelgestelde vragen

  Waarom Duitse zonnepanelen?

  Door jarenlange ontwikkeling van hun zonnepanelen, staan de Duitse zonnepanelen bekend om hun duurzaamheid en uitstekende kwaliteit. Hun opbrengst ligt hoger als die van Chinese zonnepanelen.

  Wat is het verschil tussen Duitse en Chinese zonnepanelen?

  Vergeleken met Chinese zonnepanelen, zijn Duitse glas glas zonnepanelen van betere kwaliteit. Daardoor brengen ze meer energie op en is de terugverdientijd van de Duitse panelen korter. Wel zijn Duitse zonnepanelen een stukje duurder als Chinese zonnepanelen.

  Welke zonnepanelen worden in Duitsland gemaakt?

  Een aantal bekende Duitse zonnepaneel merken zijn: Aleo Solar, Heckert Solar, IBC Solar, Q Cells, Solar World, Conergy en Axitec.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews