Wil je weten welke zonnepanelen het meest effectief zijn voor jouw specifieke situatie? Klik op vergelijken en ontvang 3 gratis en vrijblijvende offertes voor zonnepanelen op jouw dak.

Meer weten over Ikea zonnepanelen? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen, nadelen, prijs en ervaringen van gebruikers.

Inhoudsopgave

Wat zijn de ervaringen met Ikea zonnepanelen?

Ikea begon met de logische stap om zonnepanelen te verkopen, als inspirerende uitbreiding op het huisassortiment. Ikea verkoopt blauwe polypanelen en zwarte monopanelen voor een redelijke prijs. In het verleden waren de Ikea zonnepanelen reviews negatief maar door met andere leveranciers zoals SVEA Solar samen te werken ontving Ikea betere reviews.

Wil je zeker zijn over jouw zonnepanelen aankoop? Vergelijk dan bij Offerte.nl zonnepanelen leveranciers o.b.v. prijs en kwaliteit. Je ontvangt direct 4 offertes die het beste bij je passen. Daar kun je de beste van kiezen.

Reviews van Ikea zonnepanelen?

De zonnepanelen die Ikea aanbiedt hebben een levensduur van 40 jaar. Verder is hun opbrengst gemiddeld, weet wel dat een plat dak door het zon interval soms een matig rendement biedt. Positieve ervaringen met zonnepanelen van Ikea gaan over de volgende aspecten:

 • Lagere energierekeningen
 • Uitgebreide garantie
 • 15% korting voor Ikea Family leden

De ervaringen met zonnepanelen van Ikea zijn nu meestal positief. Zij scoren echter als zonnepanelen leverancier gemiddeld. In het verleden kreeg Ikea slechte ervaringen doordat zij CIS dunne film zonnepanelen van Hangery aanboden. Hun leverancier Hangery ging toen met 1,5 miljard verlies failliet.

Ervaringen uit verleden melden dat de afmetingen te klein waren. Evenzo was de opbrengst en kwaliteit slecht. Installateurs hielden toen geen rekening met schaduwen, zo waren er verschillende rendementen voor schuin-, en een plat dak.

Nu heeft Ikea zich herpakt met een nieuwe leverancier. De ervaringen met Ikea zonnepanelen zijn hierdoor verbeterd. Toch blijft het verstandig om verschillende leveranciers onafhankelijk van elkaar te vergelijken. Zo ben je zeker over je investering.

Prijs van Ikea zonnepanelen?

Je vraagt je af: wat is de prijs van Ikea zonnepanelen? Er zijn drie veel voorkomende Ikea zonnepanelen. Dit zijn de Solstrale Basic, Solstrale Plus en Solstrale Design. De prijzen van Ikea zonnepanelen worden hieronder weergegeven:

 • Solstrale Basic: €393,- per stuk (blauwe polypanelen)
 • Solstrale Plus €453,60 per stuk (zwarte monopanelen)
 • Solstrale Design €690,45 per stuk (zwarte monopanelen)

Ikea geeft ook korting met hun Ikea Family aanbod. Prijzen kunnen daardoor nog lager uitvallen! Op de website van Ikea zijn prijzen ook exclusief btw aangegeven. Let op! Hierdoor komen sommige klanten voor verrassingen te staan.

Onhandige doe-het-zelf Ikea zonnepanelen Zonnepanelen zelf op een plat dak plaatsen is lastiger dan een Ikea kast in elkaar zetten. In het verleden, veroorzaakten klanten die zelf zonnepanelen op hun dak probeerden te plaatsen vaak schade. Als gevolg hiervan moesten zij uiteindelijk ook herstelkosten betalen. Tegenwoordig houden de Ikea installateurs rekening met jouw dak. Toch kan het geen kwaad om andere leveranciers te vergelijken, misschien zijn er betere opties.

Ikea zonnepanelen bestellen?

Om Ikea zonnepanelen te bestellen, zijn de stappen als volgt:

 1. Energieopbrengst en kosten berekenen
 2. Online een afspraak maken
 3. Offerte ontvangen
 4. De installateur komt langs
 5. Geniet van je zonne-energie!

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor Ikea. Zij leveren meer op of zijn een goedkopere optie met meer rendement. Dit zijn leveranciers met een goede reputatie zoals:

 • Sunpower
 • Trina Solar
 • Panasonic
 • AEG
 • REC

Wil je het rendement van zonnepanelen berekenen? Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen. Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug. De kosten nemen hierdoor af. Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook nog je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan ook nog in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen. Vul ons formulier in en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft.

Vergelijk via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met erkende zonnepanelen bedrijven. Ervaringen met Ikea zonnepanelen zijn gemiddeld, dus door te vergelijken wordt meteen inzichtelijk wat het beste bij je past. Er zijn partijen die meer bieden voor minder, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient!

Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes o.b.v. prijs en kwaliteit. Zo kan je het vermogen van jouw zonnepanelen berekenen. Je weet direct welke 4 bedrijven het beste bij je passen. Daar kies jij 1 uit. Wacht niet langer en ontdek vandaag wat Offerte.nl jou te bieden heeft!