Wil je weten welke zonnepanelen het meest effectief zijn voor jouw specifieke situatie? Klik op vergelijken en ontvang 3 gratis en vrijblijvende offertes voor zonnepanelen op jouw dak.

Meer weten over Ikea zonnepanelen? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen, nadelen, prijs en ervaringen van gebruikers.

Inhoudsopgave

Wat zijn de ervaringen met Ikea zonnepanelen?

Het was een logische stap voor Ikea om zonnepanelen te verkopen, als uitbreiding op het assortiment. Ikea biedt blauwe polypanelen en zwarte monopanelen voor een goede prijs. In het verleden ontving Ikea negatieve reviews negatief over haar zonnepanelen maar door nieuwe samenwerkingen met leveranciers als SVEA Solar is dit verbeterd.

Wil je zeker zijn over jouw zonnepanelen aankoop? Vergelijk dan bij Offerte.nl zonnepanelen leveranciers op basis van prijs en kwaliteit. Je ontvangt direct 4 offertes die het beste bij je passen. Daar kun je de beste van kiezen.

Ikea zonnepanelen reviews

De zonnepanelen die Ikea aanbiedt hebben een levensduur van 40 jaar en hebben deze een gemiddelde opbrengst. Weet wel dat een plat dak door het zon interval soms een lager rendement biedt omdat de zon er niet altijd op schijnt. Gebruikers van SVEA solar Ikea zonnepanelen delen positieve ervaringen om de volgende redenen:

 • Lagere energierekeningen
 • Uitgebreide garantie
 • 15% korting voor Ikea Family leden

Ondanks dat veel ervaringen met zonnepanelen van Ikea positief zijn, scoren ze als zonnepanelen leverancier gemiddeld. In het verleden kreeg Ikea namelijk slechte ervaringen doordat zij CIS dunne film zonnepanelen van Hangery aanboden. Reviews melden dat afmetingen hiervan vaak te klein waren en de opbrengst niet goed. Na een faillissement van Hangery is Ikea (gelukkig) overgestapt op een betere leverancier. Installateurs die geen of onvoldoende rekening hielden met schaduwen waren een ander veelgehoord verhaal in de slechte reviews uit het verleden. Deze problematiek speelde met name bij schuine daken.

De markt voor zonnepanelen is in de tussentijd een stuk volwassener geworden en daarom is dit tegenwoordig een minder voorkomend probleem. Ikea zonnepanelen reviews zijn inmiddels dan ook sterk verbeterd. Toch blijft het verstandig om verschillende leveranciers onafhankelijk van elkaar te vergelijken. Zo ben je zeker over je investering.

Prijs van Ikea zonnepanelen?

Je vraagt je af: wat is de prijs van Ikea zonnepanelen? Er zijn drie veel voorkomende Ikea zonnepanelen, de Solstrale Basic, Solstrale Plus en Solstrale Design. De prijzen van Ikea zonnepanelen staan hieronder weergegeven:

 • Solstrale Basic: €393,- per stuk (blauwe polypanelen)
 • Solstrale Plus: €453,60 per stuk (zwarte monopanelen)
 • Solstrale Design: €690,45 per stuk (zwarte monopanelen)

Let op! Iets om goed op te letten zijn de prijzen op de website van Ikea. Deze zijn exclusief btw aangegeven. Hierdoor komen sommige klanten nog wel eens voor een verrassing te staan

Onhandige doe-het-zelf Ikea zonnepanelen
Zonnepanelen zelf op een plat dak plaatsen is lastiger dan een Ikea kast in elkaar zetten. In het verleden, veroorzaakten klanten die zelf zonnepanelen op hun dak probeerden te plaatsen vaak schade. Als gevolg hiervan moesten zij uiteindelijk ook voor de herstelkosten betalen. Het is daarom raadzaam om dit door de Ikea installateurs te laten doen. Zij houden rekening met jouw dak. Reken voor jezelf uit hoe het totale plaatje er uitziet en vergelijk dit met andere leveranciers om te bepalen wat de beste opties zijn.

Svea Solar zonnepanelen van Ikea bestellen?

Om Ikea zonnepanelen te bestellen, zijn de stappen als volgt:

 1. Energieopbrengst en kosten berekenen
 2. Online een afspraak maken
 3. Offerte ontvangen
 4. De installateur komt langs
 5. Geniet van je zonne-energie!

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor Ikea. Zij leveren meer op of zijn een goedkopere optie met meer rendement. Een aantal leveranciers met een goede reputatie:

 • Sunpower
 • Trina Solar
 • Panasonic
 • AEG
 • REC

Wil je het rendement van zonnepanelen berekenen? Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen. Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug omdat de kosten hierdoor afnemen.

Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook nog je btw terug. Hiermee kan je gemiddeld tot wel €1.000,- besparen. Tot slot kan je ook nog in aanmerking komen voor subsidie en andere overheidsregelingen, afhankelijk van jouw gemeente. Vul ons formulier in en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft.

Vergelijk via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met erkende zonnepanelen bedrijven. Ervaringen met Ikea zonnepanelen zijn gemiddeld, dus door te vergelijken wordt meteen inzichtelijk wat het beste bij je past. Er zijn partijen die meer bieden voor minder, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient!

Vul het formulier in en ontvangt direct tot 4 verschillende offertes. Zo kan je het vermogen van jouw zonnepanelen berekenen. Je weet direct welke 4 bedrijven het beste bij je passen. Daar kies jij 1 uit. Wacht niet langer en ontdek vandaag wat Offerte.nl te bieden heeft!