error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Mediation bij ruzie tussen ouders en een volwassen kind

Laatste update:

Ruzie of conflict op een effectieve manier oplossen? Een mediator kan helpen de relatie te herstellen. Vul het formulier in en ontvang 5 vrijblijvende voorstellen van mediators.

Een scheiding is niet alleen lastig voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Zo speelt een ruzie bij de ouders ook bij een volwassen kind. Bij grote conflicten is er vaak weinig contact tussen de volwassen zoon of dochter met de ouder. Dit schaadt de band en zo raak je teleurgesteld. Hoe kun je het beste deze problemen met je volwassen zoon of dochter voorkomen? In dit artikel bespreken we handige tips om een ruzie van de ouders met hun volwassen kind niet te laten escaleren.

Tips om een ruzie tussen ouders bij een volwassen kind niet te laten escaleren

Hieronder staan een aantal handige adviezen om ervoor te zorgen dat geen enkele partij bij de scheiding teleurgesteld raakt:

  • Een goede voorbereiding is het halve werk Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook de kinderen moeten de scheiding verwerken. Een goede voorbereiding voorkomt dat de scheiding als een enorme schok komt. Meestal hebben de ouders de neiging het kind te "sparen". Dit kan er echter toe leiden dat het kind het nieuws van anderen moet vernemen of dat het nieuws zonder goede voorbereiding wordt gebracht. Dit veroorzaakt onnodige ruzies.

  • Vermijd conflicten in bijzijn van de kinderen Vermijd conflicten in bijzijn van de kinderen. Niet alleen bij thuiswonende kinderen, maar ook bij volwassen kinderen is het verstandig om weinig conflicten in hun bijzijn te hebben. Blijf daarnaast ook neutraal over de ex-partner, zodat de kinderen geen partij hoeven te kiezen.

  • Wees duidelijk en eerlijk Wees duidelijk en eerlijk. Voor kinderen van elke leeftijd is het van belang dat je zo eerlijk en duidelijk mogelijk bent. Uiteraard hoef je hierbij niet ieder probleem tot in detail te bespreken, maar wees eerlijk over de oorzaken van de scheiding.

  • Bespreek de scheiding gelijktijdig met alle kinderen Bespreek de scheiding gelijktijdig met alle kinderen. Zodra je met de kinderen praat over de scheiding, is het van belang dat je dit met alle kinderen tegelijk doet. Hierdoor voorkom je dat verhalen verkeerd worden geïnterpreteerd.

  • Laat los Loslaten van bepaalde dingen uit het verleden kan helpen. Hoe moeilijk het ook is. Wat in het verleden is gebeurd is niet meer te voorkomen, wel kan er over gepraat worden.

Lees ook: ruzie tussen volwassen broers of zussen

Ruzie oplossen

Mediation biedt uitkomst om te bemiddelen bij conflicten. De mediator brengt de communicatie tussen ouders en de volwassen kinderen weer op gang, begeleidt gesprekken en bewaakt het gehele proces. Ook wanneer er momenteel geen band is tussen beide partijen. Doordat een mediator altijd neutraal blijft, zijn partijen meestal tevreden over de uitkomst.

Vergelijk direct

Ben je op zoek naar een mediator om een ruzie tussen ouders en een volwassen kind op te lossen? Offerte.nl brengt je in contact met de beste mediators in jouw omgeving. Zodra je het contactformulier hebt ingevuld, ontvang je vrijblijvend 5 offertes van mediators uit jouw regio. Het is vervolgens aan jou om er een uit te kiezen. Geef nu je gegevens door, zodat wij voor jou aan de slag kunnen gaan.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Heel goed.

Hele snelle reacties en duidelijke offertes

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Binnen enkele uren al meerdere telefonische reacties. Zeer positief!

prima, veel reacties gekregen op onze aanvraag

Nadat we goed uit elkaar zijn gegaan, verliep het in de mediation ook vlot. Ouderschapsplan hadden we al zelf ingevuld, fijn dat het nu op papier staat.

Geen toelichting

Niks dan lof over Offerte.nl De mediator heeft ons uitstekend begeleid met het arbeidsconflict tussen mij en mijn werkgever.

We werken nog niet zo lang met Offerte.nl, maar de ervaring tot nu toe is heel positief. Goede service, geen verborgen kosten en nu al nieuwe klanten!

Mediator heeft gelukkig de verstandhouding tussen mij en mijn ex weer op normaal niveau kunnen krijgen. En kan zodoende mijn kinderen weer zien.

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

prima!

Allen hebben gereageerd. En dat is zeer positief.

Snel en doeltreffend en ruime keuze om mediator te kiezen

Goed. Snelle respons. Vanuit uw netwerk mediator aangesteld.

Goede ervaring, we kregen gelijk bericht. En waren er al snel uit.

Geen toelichting

Direct werd ik gebeld door meerdere mediators, en was de keuze welke snel gemaakt.

Voldoende goede offertes gekregen, resultaat bereikt. Contact met medewerker echter dramatisch. Zij wilde een vraag stellen, maar accepteert niet dat het even niet uitkomt. Belt niet terug ook niet op verzoek van mij.

Geen toelichting

heel goed. werd heel snel contact met mij opgenomen en dat vond ik heel prettig

Geen toelichting

Goede ervaring. Ik kreeg al snel meerdere relevante offertes

Geen toelichting