error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van mediators Vergelijk mediators →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Mediation bij een ruzie tussen volwassen zussen en broers

Laatste update:

Ook in de beste families ontstaat weleens onenigheid. Meestal is een ruzie tussen volwassen zussen en broers verborgen, maar toch vinden er soms gebeurtenissen plaats waardoor de ruzie aan het licht komt. De ruzie levert hierbij een vervelende vertoning op. Tijdens een ruzie tussen volwassen broers en zussen komt schelden voor, of de familieleden gaan elkaar juist negeren.

Andere familieleden treden op als scheidsrechter, maar raken voor ze het weten er ook bij betrokken. Hierdoor kunnen zij ook last krijgen van schade. Wil je een ruzie oplossen? Een mediator kan hierbij tussenbeide komen om het conflict op te lossen. Hieronder lees je er meer over.

Oorzaken

Diverse oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan ruzies tussen volwassen broers en zussen. Er is dan ook geen familie te vinden waarin nooit een conflict is. Voorbeelden van situaties waarin ruzies tussen volwassen broers en zussen kunnen ontstaan, zijn:

  • Een erfenis
  • Conflicten in een familiebedrijf
  • Een buitenechtelijk kind
  • Diefstal
  • Jaloezie
  • Het geloof en de rol van de kerk
  • Een scheiding van de ouders
  • Algemene familieruzies met oud zeer

Vaak lukt het om de ruzie onderling op te lossen, maar soms werkt dit simpelweg niet. In die gevallen kan mediation goed helpen.

Een ruzie tussen volwassen broers en zussen oplossen

Bij een ruzie tussen volwassen zussen en broers verloopt de communicatie vaak lastig. De slechte relatie zorgt ervoor dat de zussen of broers het contact verbreken. De emoties, het wantrouwen en het onbegrip stapelen zich op. Bovendien kan een probleem groter worden doordat andere familieleden zich met het conflict gaan bemoeien. Doordat iedereen een kant kiest, wordt er niet meer naar de rede geluisterd. Emoties voeren de boventoon. Een mediator kan als onafhankelijke partij een neutrale positie innemen en met ratio de ruzie tussen de volwassen zussen en broers oplossen. De mediator gaat met iedere partij in het conflict in gesprek, en komt met een waardige oplossing.

Een mediator lost het conflict op

Bij mediation nemen in het algemeen slechts twee partijen deel. Bij een familieruzie zijn er echter vaak veel meer partijen betrokken. Zo is het niet ongebruikelijk dat ook de ouders, grootouders of andere kinderen bij de ruzie tussen volwassen zussen en broers betrokken zijn. Bij een conflict in een familiebedrijf zijn er bovendien vaak vennoten en hun eventuele partners betrokken. In dat geval heeft iedereen belang bij het oplossen van het conflict. De mediator gaat met iedereen in gesprek, om de ruzie op te lossen. Zo ontstaat er over het algemeen een redelijke oplossing, waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Het gebeurt soms dat mediation wordt verward met therapie. Mediation is echter niet hetzelfde. Een mediator richt zich op het oplossen van een specifiek conflict. Het gaat daarbij om een beperkt onderwerp. Therapie gaat meestal verder en is ook gericht op het algemene gevoelsleven van de familieleden. Dit is echter zeker niet altijd nodig. Als je puur een bepaald conflict snel op wilt lossen, is mediation het meest geschikt.

Vind de juiste mediator bij jou in de buurt

Het kan lastig zijn om de beste mediator bij jou in de regio te vinden. Offerte.nl helpt bij het vinden van een uitstekende mediator. Vul in het contactformulier je gegevens in en Offerte.nl brengt je in contact met vijf mediators in de omgeving. Jij kiest vervolgens de mediator die het meest geschikt is, bijvoorbeeld na een kennismakingsgesprek. Vul nu het formulier in en vind zo spoedig mogelijk een oplossing voor het vervelende familieconflict.

Ontvang prijsopgaven van mediators

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk mediators
Wat onze klanten zeggen
4 sterren gemiddeld uit 45 reviews over Offerte.nl

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Geen toelichting

Hele snelle reactie en goede intake gehad.

Contact met voldoende aanbieders gekregen waardoor een keuze kunnen maken welke het best bij ons past.

prima!

Geen toelichting

Geen toelichting

Direct werd ik gebeld door meerdere mediators, en was de keuze welke snel gemaakt.

Geen toelichting

Was goed en begrijp baar zeker een aanrader je word heel snel gebeld en netjes geholpen

Allen hebben gereageerd. En dat is zeer positief.

Geen toelichting

Jullie site werkt tè goed. Ik heb zeer zeker een goede mediator gevonden via jullie, en daar ben ik ook erg blij mee, maar ik ben zeker twee dagen lang platgebeld door weledelgestrenge dames en heren van allerlei pluimage. Een oplossing zou kunnen zijn om aan te kunnen geven door hoevéél bedrijven je maximaal benaderd wil worden. Twee of drie om uit te kiezen was voor mij persoonlijk meer dan voldoende geweest.

Ik vond het fijn dat er snel contact werd opgenomen door verschillende mediators. En dat wij samen met een goed gevoel een goede keus konden maken wat bij ons past.

Goed en snelle terugkoppeling

Prima. Snelle reactie van 4 bedrijven die hun offerte aanbieden. Geen verdere spam.

Geen toelichting

Snelle reactie na online aanvraag; binnen het uur verschillende berichten zowel telefonisch als per mail/whats app ontvangen.

Niks dan lof over Offerte.nl De mediator heeft ons uitstekend begeleid met het arbeidsconflict tussen mij en mijn werkgever.

Binnen enkele uren al meerdere telefonische reacties. Zeer positief!

We werken nog niet zo lang met Offerte.nl, maar de ervaring tot nu toe is heel positief. Goede service, geen verborgen kosten en nu al nieuwe klanten!

Geen toelichting

Geen toelichting

Geen toelichting