Mediation bij ruzie tussen ouders en een volwassen kind

Start vergelijken
  1. Home
  2. Mediation
  3. Weinig contact of ruzie tussen ouders en volwassen kind? Dit kun je doen
  3 mins leestijd

  Ruzie of conflict tussen ouders en volwassen kind(eren) op een effectieve manier oplossen? Een mediator kan helpen de relatie te herstellen. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvende voorstellen van mediators.

  Ruzie tussen families komen veel voor. Vaak het ook om Bij grote conflicten is er vaak weinig contact tussen de volwassen zoon of dochter met de ouder. Dit schaadt de band en zo raak je teleurgesteld. Hoe kun je het beste deze problemen met je volwassen zoon of dochter voorkomen? In dit artikel bespreken we handige tips om een ruzie van de ouders met hun volwassen kind niet te laten escaleren.

  Lees ook: familieruzie bemiddeling

  Tips om een ruzie tussen ouders bij een volwassen kind niet te laten escaleren

  Hieronder staan een aantal handige adviezen om ervoor te zorgen dat geen enkele partij bij de scheiding teleurgesteld raakt:

  Een goede voorbereiding is het halve werk
  Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook de kinderen moeten de scheiding verwerken. Een goede voorbereiding voorkomt dat de scheiding als een enorme schok komt. Meestal hebben de ouders de neiging het kind te “sparen”. Dit kan er echter toe leiden dat het kind het nieuws van anderen moet vernemen of dat het nieuws zonder goede voorbereiding wordt gebracht. Dit veroorzaakt onnodige ruzies.

  Vermijd conflicten in bijzijn van de kinderen
  Vermijd conflicten in bijzijn van de kinderen. Niet alleen bij thuiswonende kinderen, maar ook bij volwassen kinderen is het verstandig om weinig conflicten in hun bijzijn te hebben. Blijf daarnaast ook neutraal over de ex-partner, zodat de kinderen geen partij hoeven te kiezen.

  Wees duidelijk en eerlijk
  Wees duidelijk en eerlijk. Voor kinderen van elke leeftijd is het van belang dat je zo eerlijk en duidelijk mogelijk bent. Uiteraard hoef je hierbij niet ieder probleem tot in detail te bespreken, maar wees eerlijk over de oorzaken van de scheiding.

  Bespreek de scheiding gelijktijdig met alle kinderen
  Bespreek de scheiding gelijktijdig met alle kinderen. Zodra je met de kinderen praat over de scheiding, is het van belang dat je dit met alle kinderen tegelijk doet. Hierdoor voorkom je dat verhalen verkeerd worden geïnterpreteerd.

  Laat los
  Loslaten van bepaalde dingen uit het verleden kan helpen. Hoe moeilijk het ook is. Wat in het verleden is gebeurd is niet meer te voorkomen, wel kan er over gepraat worden.

  Lees ook: ruzie tussen volwassen broers of zussen

  Weinig of geen contact

  Mediation biedt uitkomst om te bemiddelen bij conflicten. De mediator brengt de communicatie tussen ouders en de volwassen kinderen weer op gang, begeleidt gesprekken en bewaakt het gehele proces. Ook wanneer er momenteel geen band is tussen beide partijen. Doordat een mediator altijd neutraal blijft, zijn partijen meestal tevreden over de uitkomst.

  Vergelijk direct

  Ben je op zoek naar een mediator om een ruzie tussen ouders en een volwassen kind op te lossen? Offerte.nl brengt je in contact met de beste mediators in jouw omgeving. Zodra je het contactformulier hebt ingevuld, ontvang je vrijblijvend offertes van mediators uit jouw regio. Het is vervolgens aan jou om er een uit te kiezen. Geef nu je gegevens door, zodat wij voor jou aan de slag kunnen gaan.