Je personeelsadministratie uitbesteden kan veel voordelen bieden maar betaal niet teveel. Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op.

Inhoudsopgave

Het voeren van een correcte personeelsadministratie vergt behoorlijk veel tijd. Doordat de wetgeving en CAO's continu veranderen, moet je waakzaam zijn voor de juiste toepassing en regelmatig tijdrovende wijzigingen aanbrengen. Dit vereist uiterste nauwkeurigheid en orde op zaken.

Wellicht kun je hierbij wat extra hulp gebruiken, omdat je onderneming aanzienlijk aan het groeien is of omdat je een permanente oplossing voor de personeelsadministratie uitbesteden zoekt. Gebruik maken van payrolling is dan een uitstekende oplossing.

Het payroll bedrijf neemt de personeelszaken en personeelsadministratie uit handen, zodat jij je op je core business kunt focussen. In dit artikel lees je alles over de personeelsadministratie uitbesteden en hoe je het beste payroll bedrijf met Offerte.nl vindt.

Hoe werkt personeelsadministratie uitbesteden?

De personeelsadministratie uitbesteden verloopt door middel van een opdrachtovereenkomst met een payroll bedrijf. In deze overeenkomst sluit je met het bedrijf af dat zij alle administratie, juridische en fiscale aspecten van het werkgeverschap op zich nemen. Ook als zelfstandige is het mogelijk om gebruik te maken van payrolldiensten voor zzp'ers.

De werknemers van jouw bedrijf staat in dat geval dus op de loonlijst van het payroll bedrijf, en wordt bij jou, als inlenende onderneming, tewerkgesteld. Dit zorgt ervoor dat je als ondernemer geen werkgeversrisico's loopt, je geen omkijken meer hebt naar de personeelszaken, meer flexibiliteit krijgt en je kunt richten op goed werkgeverschap.

Door de HR uitbesteden aan een professioneel payroll bedrijf dat op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving, weet je gegarandeerd dat de personeelszaken goed geregeld zijn.

personeelsadministratie uitbesteden

Wat valt onder de personeelsadministratie uitbesteden?

Bedrijven die de personeelsadministratie uitvoeren voor je onderneming, nemen alle administratieve, juridische en fiscale onderdelen over. Zo verzorgen payroll bedrijven de loonstroken, loonaangiftes, loonmutaties en jaaropgaven. Het uitbetalen van de lonen kan ook verlopen via de payroll bedrijven. Dit zijn voorbeelden van taken waar payroll bedrijven je graag bij ondersteunen:

  • Het bijhouden van contracten Een essentieel aspect van een correcte personeelsadministratie is het nauwkeurig bijhouden van de einddata van contracten en de daarbij behorende aanzegtermijn.

  • Het verwerken van verlengingen Bij medewerkers die je graag in dienst houdt, stelt het payroll bedrijf eenvoudig een nieuw contract op met nieuwe einddata en eventuele aanpassingen in de arbeidsvoorwaarden. Hierbij wordt de ketenbepaling bewaakt.

  • Het registeren van verlof Meestal wordt verlof mondeling of per e-mail opgegeven. De registratie hiervan kost veel tijd en wordt vaak uitgesteld. Payroll bedrijven maken eenvoudig en snel de verlofregistratie op orde.

  • Het opbouwen van een dossier Dossieropbouw kost veel tijd, maar is belangrijk binnen je bedrijf. Als iemand niet naar behoren functioneert, dien je over een sterk dossier te beschikken. Een expert binnen het payroll bedrijf zorgt voor een efficiënt dossier van het personeel.

  • Het verwerken van mutaties Het verwerken van mutaties binnen de personeelsadministratie is een behoorlijk tijdrovende klus. De payroll bedrijven nemen deze taak graag van je over.

  • Het voeren en verwerken van evaluatiegesprekken Het belang van evaluatiegesprekken is groot. Toch worden deze gesprekken vaak gemist wegens tijdgebrek. De HR uitbesteden houdt in dat een HR expert een perfect evaluatiegesprek voert. Professionaliteit, aandacht, betrokkenheid en ontwikkeling staan hierbij voorop.

  • Het registeren van bedrijfsmiddelen Als je het personeel een auto, laptop of gereedschap meegeeft, is het van belang om dit netjes te documenteren. Wegens drukte en vertrouwen gebeurt dit echter niet altijd. Een payroll bedrijf registreert dit professioneel met je medewerker.

Kosten personeelsadministratie uitbesteden

Het inschakelen van een payroll bedrijf voor de personeelsadministratie biedt veel voordelen. Je bespaart immers veel tijd, zorgt dat jouw administratie professioneel verloopt en loopt minder kans op fouten door onwetendheid. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Ieder payroll bedrijf hanteert een andere fee voor zijn service.

Over het algemeen baseren de bedrijven hun marge aan de hand van het salaris van het personeel, plus een fee van zes tot tien procent. Benieuwd wat de tarieven voor jouw onderneming zijn? Vraag dan diverse offertes aan bij meerdere payroll bedrijven.

Op die manier krijg je een duidelijk inzicht van de te verwachte tarieven.

Ontvang offertes met Offerte.nl

Wil je de personeelsadministratie goed op orde hebben en meer tijd aan je core business besteden? Dan is de personeelsadministratie uitbesteden een uitstekend idee. Kom nu in contact met de beste payroll bedrijven uit jouw regio via Offerte.nl.

Vul je persoonlijke wensen en gegevens in. Offerte.nl zoekt daarna de meest geschikte payroll bedrijven in de omgeving. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte met tarievenlijst.

Geef nu je gegevens op en zorg dat je geen omkijken meer hebt naar de personeelsadministratie.