Payroll voor ZZP'ers

Start vergelijken
  1. Home
  2. Payrolling
  3. ZZP payrolling | Voordelige payrolling voor freelancers
  4 mins leestijd

  Wil je meer weten over ZZP payrolling? Lees er hier alles over in dit artikel of vergelijk verschillende aanbieders.

  Steeds meer ZZP’ers kiezen ervoor om gebruik te maken van payroll dienstverleners. Als ZZP’er kies je voor flexibiliteit, vrijheid, werken aan een fantastische toekomst voor jouw onderneming en het volgen van je passie. Het zelfstandig ondernemen is spannend en zorgt voor een positieve bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Werken als ZZP’er brengt echter ook een aantal onzekere factoren, administratieve rompslomp en ondernemersrisico’s met zich mee. Met een payroll constructie ZZP heb je geen omkijken naar deze lastige kanten van het zelfstandige ondernemerschap.

  De payroll dienstverleners verwerken het salaris en de afdrachten van sociale premies en loonbelasting. Ook nemen ze de administratie uit handen, zodat jij je op de core business van je bedrijf kunt richten. In dit artikel lees je alles over de payroll en ZZP en hoe Offerte.nl je ondersteunt bij het vinden van het juiste payroll onderneming.

  Wat is payroll voor ZZP?

  Wat houdt payrolling voor freelancers precies in? Met de payroll constructie voor ZZP werk je als freelancer nog steeds volledig zelfstandig. Je bepaalt zelf je opdrachtgevers en het uurtarief is ook vrij onderhandelbaar. Het enige verschil is dat je met de ZZP payroll op de loonlijst staat van een payroll bedrijf. Je bouwt hierdoor rechten op met betrekking tot de Ziektewet, Werkloosheidswet en Wet werk en inkomen. Dit betekent dat je automatisch bent verzekerd voor inkomensverlies in het geval van arbeidsongeschiktheid, ziekte of een gebrek aan opdrachten.

  Bij de payroll constructie voor ZZP regelt de payroll dienstverlener de facturatie. Voor de Belastingdienst geldt dat je werkt in loondienst en daarom hoef je niet over een KVK inschrijving te beschikken.

  Waarom is Payroll voor ZZP’ers interessant?

  Freelance payroll biedt een aantal interessante voordelen voor ZZP’ers. We zetten ze voor je op een rij:

  • Als zelfstandig ondernemen hoef je je geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp van je onderneming. Dit neemt de payroll dienstverlener uit handen. Hierdoor kan jij je focussen op je core business.
  • Je ontvangt snel het loon van de payroll dienstverlener.
  • Risico’s worden weggenomen dankzij de mogelijkheid tot het sociale vangnet (ZW, WW en WIA).
  • Doordat je geen BTW nummer of KvK-inschrijving nodig hebt, kun je snel beginnen met ondernemen.

  Hoe werkt het in de praktijk?

  Payrolling bij freelancers werkt in de praktijk zeer eenvoudig. We leggen het uit in het onderstaande stappenplan:

  1. De ZZP’er selecteert zelf zijn opdrachtgevers. Met deze opdrachtgevers stelt hij een overeenkomst op over het aantal opdrachten en het tarief voor het te leveren werk.
  2. De freelancer geeft vervolgens door aan de payroll dienstverlener hoeveel uur hij aan de opdrachten heeft besteed en tegen welke kosten.
  3. Als de opdrachtgever akkoord gaat met dit bedrag, maakt de payroll dienstverlener het bedrag aan de ZZP’er over.
  4. De payroll dienstverlener stuurt tenslotte een factuur naar de opdrachtgevers.

  Kosten Payroll constructie bij ZZP

  Het inschakelen van een payroll dienstverlener biedt jou als freelancer de nodige voordelen. Je hoeft immers geen tijd meer te besteden aan de administratie en loopt minder risico’s. Het bedrijf rekent hier uiteraard wel kosten voor. Elke payroll dienstverlener rekent een ander tarief voor zijn service. In principe rekenen de payroll bedrijven een marge van zes tot tien procent. Om erachter te komen wat de payroll voor ZZP in jouw situatie kost, is het verstandig om diverse offertes aan te vragen bij meerdere payroll dienstverleners. Aan de hand van de offertes krijg je een helder inzicht in de te verwachte kosten voor jouw payroll constructie bij ZZP.

  Ontvang ZZP payroll offertes via Offerte.nl

  Wil je weten wat payroll bij ZZP voor jouw bedrijf kan betekenen? Of ben je benieuwd wat de kosten van de payroll constructrie voor ZZP’ers zijn in jouw situatie? Zorg dan nu dat je in contact komt met de beste payroll dienstverleners uit jouw omgeving. De website Offerte.nl biedt hierbij uitkomst.

  Als je op de website jouw persoonlijke voorkeuren en gegevens invult, gaat Offerte.nl voor jou aan de slag om de meest geschikte payroll dienstverleners in de buurt te selecteren. Deze payrollers sturen jou een offerte met tarievenlijst, volledig op maat gemaakt voor jouw situatie.

  Het is dan aan jou om met de gewenste payroll dienstverlener rond de tafel te gaan zitten. Geef dus nu je gegevens door en ontvang een aantal offertes van de beste payroll dienstverleners uit de regio.